5 redenen om naar Rise of the Ronin uit te kijken

Article
woensdag, 13 maart 2024 om 15:00
rise of the roninf1707837305
De PlayStation 5 wordt dit voorjaar volgestopt met grote titels om te spelen. Eén van de laatste games in het eerste kwartaal van 2024 is Rise of the Ronin. De open-world game van Team Ninja trapt de lente af en wij zetten vijf redenen op rij waarom het verstandig is om de game in de gaten te houden.

1. Verhaal vol keuzes

Laten we aftrappen met het feit dat de game zich afspeelt in de 19e Eeuw ten tijde van Bakumatsu. Het betreft de laatste jaren van de Edo-periode, waarin het verhaal zich richt op de Boshin-oorlog tussen Tokugawa Shogunate en zijn tegenstanders, terwijl langzaam steeds meer westerse invloeden het land binnenkomen.
Met tal van politiek intriges die centraal staan, sta jij als Ronin klaar voor een gigantisch avontuur. Daarbij heb je ook nog eens flink wat keuzes in het verhaal die invloed hebben op het verdere verloop van Rise of the Ronin.

2. Vliegen, fladderen en vechten

Dat avontuur beleef je in deze open wereld op allerlei manieren. Zo kun je van paal naar paal slingeren om door de wereld heen te komen, maar heb je ook de mogelijkheid om te vliegen dankzij een soort vlieger die Aang uit Avatar The Last Airbender trots zou maken.
Ondertussen moet je alleen ook oppassen voor alle dodelijke vijanden die de wereld rijk is. Je zit natuurlijk midden in een oorlog en daar komt niet iedereen levend uit. Met de uitdagende combat die je van Team Ninja gewend bent, betekent het in ieder geval dat je het niet gemakkelijk gaat krijgen.
rise of the ronin flyingf1708963320

3. Kies de moeilijkheidsgraad

Team Ninja heeft in het verleden vaak inspiratie opgedaan uit eerdere FromSoftware-games. Dat lijkt bij Rise of the Ronin ook het geval te zijn, maar in dit avontuur is er een stuk meer vrijheid. Zowel als het aankomt op hoe je de wereld verkent, of via de moeilijkheidsgraad.
Rise of the Ronin heeft drie moeilijkheidsgraden: Dawn, Dusk en Twilight. Ofwel: Makkelijk, gemiddeld en moeilijk. Via de gemakkelijkste optie krijg je extra instellingen om aan te passen die het avontuur een stukje gemakkelijker maken. Denk hierbij aan extra health krijgen bij het gebruiken van medicatie.

4. Samen de Ronin uithangen

Dat avontuur hoef je overigens niet in je eentje te beleven. Rise of the Ronin bevat namelijk volledige co-op met vier spelers. Samen met drie vrienden kun je het verhaal volledig samen ervaren. Dat doe je alleen niet via lokale splitscreen, maar via online co-op (zoals in recente Far Cry-games).

5. Maak je eigen held

Tot slot is het ook goed om te weten dat je in Rise of the Ronin je compleet eigen held kunt maken. De game bevat namelijk een uitgebreide character creator. Zo kun je je gezicht, haar en stem bijvoorbeeld aanpassen. Ook het figuur van de hoofdpersoon is aanpasbaar, al is het nog wel altijd onduidelijk of je ook het gender kunt wijzigen naar vrouw.
Rise of the Ronin verschijnt op 22 maart op de PlayStation 5. Ga jij de game halen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!