De top 5 redenen om geen Apple Watch te kopen

Article
door Anoniem
vrijdag, 17 juli 2015 om 12:00
xgn google image
De één is helemaal weg van de Apple Watch, de ander is nog niet overtuigd. Wees nog niet te enthousiast, want er zijn nog genoeg redenen om geen Apple Watch te kopen.

5. Kinderziektes

Je ziet vaak dat een nieuw product nog wat hardware- en softwarefouten bevat. In verschillende reviews van onder andere The Verge kan je al lezen dat de Apple Watch soms wat sloom is. Dit zijn allemaal kleine foutjes die Apple nog moet verbeteren.
Zodra veel mensen de Apple Watch gaan gebruiken komen er ook meer fouten tevoorschijn. Apple moet dan de Apple Watch updaten om de bugs eruit te werken. Dit is dus een van de redenen om geen Apple Watch te kopen. Wacht eerst maar tot de Apple Watch foutloos werkt.

4. Beperkt aantal functies

Wat kan de Apple Watch nou wat je iPhone niet kan? Precies, niet zo heel veel meer. Je telefoon kan alles en soms nog wel meer dan de Apple Watch. Oorspronkelijk zou de Apple Watch meer functies krijgen, maar de ambities bleken te hoog en daardoor zijn er Apple Watch functies geschrapt.
De Apple Watch heeft momenteel nog te weinig onderscheidende functies om een must-have te worden. Het beperkt aantal functies van de Apple Watch is dus een van de vele redenen om geen Apple Watch te komen.

3. Later komen er meer apps

Ondanks dat er volgens Apple al 1000 apps voor de Apple Watch beschikbaar zijn, is het nog maar een fractie van wat er voor de iPad en iPhone beschikbaar is. Daarnaast zitten deze apps ook allemaal nog in hun begin fase, over een tijd zijn er veel betere en uniekere apps voor de Apple Watch beschikbaar. Apps halen nog niet het maximale uit de Apple Watch, dit is een van de betere redenen om geen Apple Watch te kopen.
Hoe langer je wacht met het kopen van de Apple Watch, hoe meer apps er voor de Apple Watch verschijnen. Je wilt toch niet een Apple Watch kopen en dan geen leuke apps hebben? Wacht gewoon een jaar en de App Store is een stuk gevulder en daardoor aantrekkelijker.

2. Het volgende model wordt beter

Apple is enorm goed in het maken van een tweede versie. Kijk eens naar de geschiedenis van de iPad en de iPhone. De eerste iPad en iPhone waren goed, maar de tweede versie was stukken beter, sneller, dunner, lichter en mooier.
De kans is groot dat de Apple Watch 2 dus ook een stuk beter is dan de Apple Watch die vanaf vandaag in bepaalde landen al te koop is. Wachten op een volgend model is dan een van de meest geaccepteerde redenen om geen Apple Watch te kopen.

1. Duur

Hierover valt niet te twisten, de Apple Watch is bijzonder prijzig. Als je een beetje fatsoenlijk model met een mooie band wilt, dan ben je al snel meer dan 500-600 euro kwijt. Dat is een hoop geld voor een horloge waarvan je niet eens weet hoe lang het mee gaat.
De Apple Watch Edition is dan al helemaal bizar. Vanaf een kleine 11.000 euro kan je de goedkoopste Apple Watch Edition kopen. Je weet namelijk niet wat een Apple Watch Edition waard blijft, wie weet is de Apple Watch over 5 jaar sloom, lelijk (geworden) en zwaar in waarde verminderd.
Apple probeert op dit gebied te concurreren met merken als IWC, Rolex en Omega, maar dit is niet altijd verstandig. Een Rolex gaat tientallen jaren mee en behoudt zijn waarde, of de Apple Watch dat gaat doen is nog maar de vraag. De prijs staat dus bovenaan tussen alle redenen om geen Apple Watch te kopen.
Dit waren de redenen om geen Apple Watch te kopen. Wat vind jij de belangrijkste redenen om geen Apple Wacht te kopen? Laat het weten in de comments!