Top 10 beste Apple Watch features

Article
door Anoniem
vrijdag, 17 juli 2015 om 12:00
xgn google image
De Apple Watch is sinds vandaag uit in Nederland. Wat maakt de Apple Watch nou zo gaaf? Dat lees je in deze top 10 beste Apple Watch features.

10. Gezondheid

Apple speelt enorm in op de gezondheidstrend met de Apple Watch. Een van de meest uitgewerkte Apple Watch features is dan ook de ‘Gezondheid’ feature. Apple belooft dat jij door middel van de Apple Watch meer inzicht krijgt in je gezondheid en daardoor ook gezonder gaat leven.
Fitness apps en Apple Watch features zoals gezondheid zullen alles van je monitoren en ervoor zorgen dat jij optimaal kan sporten en een gezond leven hebt. Zo is een van de Apple Watch features een kleine trilling die aangeeft dat je te lang stil zit.

9. Muziek

Misschien wel een van de meest onderschatte Apple Watch features is de muziek app. Vandaag de dag halen we allemaal onze telefoon uit de zak om door je muziek te scrollen. Met de Apple Watch kan jij vanaf je pols je muziek beheren.
Je kan straks 2GB van de Apple Watch gebruiken voor muziek. Via een draadloze headset kan je muziek luisteren vanaf de Apple Watch. Vooral sporters kijken naar deze functie uit, want je zit niet meer met kabels en de Apple Watch houdt direct de sportresultaten bij.

8. Quick Reply

Apple weet dat het niet handig is om te typen op een scherm zo klein als het scherm van de Apple Watch. Hiervoor heeft de Apple Watch features gekregen zoals Quick Reply. Door middel van Quick Reply kan jij snel en kort reageren op een berichtje dat binnenkomt.
Zo gaat het in zijn werking: Jij krijgt een sms, door middel van een Quick Reply kan je reageren met bijvoorbeeld ‘Ja’, ‘Nee’ of iets anders. Zo kan je snel tijdens het autorijden/vergaderen/sporten antwoorden.

7. Digital Crown

Apple weet dat de echte horloge liefhebbers niet zonder ‘kroon’ kunnen. De kroon van de een horloge is de kleine knop (vaak aan de zijkant) waarmee je de tijd (en datum) kan aanpassen. Horloge liefhebbers hebben een zwak voor een mooie kroon, horlogefabrikanten spelen hier weer op in.
Apple heeft hierover nagedacht en een van de Apple Watch features is de Digital Crown. De Digital Crown kan ronddraaien waardoor je in een app kan inzoomen of navigeren. Het grote voordeel hiervan is dat je scherm niet verdwijnt onder je vinger.

6. Force touch

Force touch is een van de meest unieke Apple Watch features, je ziet dit namelijk op geen enkele andere smartwatch. Het scherm van de Apple Watch is drukgevoelig, dit houdt in dat de Apple Watch weet wanneer jij hard en zacht drukt. Zo kan jij door een harde druk meer opties krijgen dan een zachte druk.
Als jij bijvoorbeeld een tweet op het scherm van de Apple Watch heb, dan kan je door een harde druk kiezen om te reageren, retweeten of favoriten. Dit zorgt ervoor dat de ruimte op je scherm optimaal blijft en dat ontwikkelaars niet alle functies in het scherm moeten proppen.

5. Siri

Siri is sinds iOS 8.3 in Nederland beschikbaar en kan dus straks gebruikt worden op de Apple Watch. Via Siri kan je de Apple Watch veel meer laten doen dan normaal. Net kon je al lezen dat je op mensen kort kan reageren door middel van een Quick Reply, met Siri kan je gewoon volwaardige antwoorden geven.
In plaats van een Quick Reply met alleen ‘Ja’ of ‘Nee’ kan je met Siri dus veel meer. Straks zeg je gewoon tegen Siri: ‘’Siri, sms mijn moeder dat ik vanavond niet thuis kom omdat ik een feestje heb.’’ De Apple Watch stuurt dan een volwaardige sms naar je moeder in plaats van een Quick Reply.

4. Glances

Glances is iets heel nieuws en ook meteen een van de betere Apple Watch features. Glances zijn kleine berichten/updates vanuit apps. Via glances kan je snel zien wanneer je volgende afspraak is, of het gaat regenen en nog veel meer.
Glances zijn klein, snel en vooral toegankelijk. Glances zijn bedoeld om binnen één oogopslag bepaalde informatie te krijgen.

3. Apple Pay / Passbook

Apple Pay en Passbook gaan een grote rol spelen voor de Apple Watch. De Apple Watch bevat namelijk een NFC-chip waarmee je bijvoorbeeld kan betalen (door middel van Apple Pay). Hoe relaxed is het om zo meteen geen enkele pas meer bij je te hoeven dragen?
Via Passbook heb je zo meteen al je betaalpassen, klantenkaarten en de OV- chipkaart in één simpele app. Hou je Apple Watch tegen een betaalterminal en je hebt betaald. Of check in bij de NS via je Apple Watch. Wie wil dat nou niet?
Het zijn allemaal mooie ideeën, maar of organisaties zoals de NS hier ook mee gaan werken is nog maar net de vraag. Het zou het leven in ieder geval een stuk fijner maken.

2. Personalisering

Er is niet één Apple Watch, er zijn er duizenden. De Apple Watch kan helemaal gepersonaliseerd worden zoals je zelf wilt. Iedere iPhone heeft de kleur goud, zilver of space grey. De Apple Watch heeft meerdere kleuren en je hebt oneindig veel variatie wat betreft bandjes voor de Apple Watch.
Iedereen kiest zijn favoriete bandje, met zijn favoriete klok op de achtergrond en zijn favoriete kleur. Je kan de Apple Watch zo persoonlijk maken als je zelf wilt, dat is toch wel een van de beste Apple Watch features.

1. App Store

Waar hadden de iPhone en iPad gestaan zonder apps? Waarschijnlijk waren het dan enorm onsuccesvolle producten geweest. iOS is groot geworden door apps en ontwikkelaars kunnen nu ook apps maken voor de Apple Watch. Dit zorgt ervoor de Apple Watch steeds meer toegevoegde waarde gaat krijgen en in de toekomst alleen maar beter wordt.
Leuk feitje: Wist je dat Steve Jobs eigenlijk helemaal geen voorstander was van een App Store? Steve Jobs vond niet dat iedereen voor de iPhone mocht ontwikkelen omdat weinig mensen het talent hadden om goed werkende, maar ook vooral mooie applicaties te maken.