5 redenen om Avatar Frontiers of Pandora te spelen

Article
maandag, 04 december 2023 om 9:00
avatar frontiers of pandora headerf1698320113
2023 zit er bijna op, maar er is nog één grote AAA-game die dit jaar verschijnt die je niet wil missen. Het betreft Avatar Frontiers of Pandora, de nieuwe open-world-game van Ubisoft. Dit zijn vijf redenen om Avatar Frontiers of Pandora te spelen.

1. Pandora is prachtig

We trappen af met de wereld zelf, want Pandora is een wonderschone wereld. Dat zagen we al in 2009 bij de release van de eerste film en ook toen we de wereld opnieuw bezochten in 2022 zagen we een prachtige, buitenaardse wereld. In de nieuwe game van Ubisoft keer je terug naar de planeet met zijn bijzondere flora en fauna.
Dit keer verken je de zogeheten Western Frontier, een gebied van Pandora dat je nog nooit eerder hebt gezien. Daarin kom je tal van dodelijke aliens tegen, terwijl je het ondertussen natuurlijk ook opneemt tegen de legers van aarde. Dat doe je in first-person, waardoor de game al snel doet denken aan een buitenaardse Far Cry.
avatar fronteirs of pandora 2f1700233752

2. Acrobatische Na’vi

In de titel speel je als één van de Na’vi, het inheemse ras van Pandora. De blauwe wezens hebben unieke krachten, waardoor je je als acrobaat door de wereld kunt denderen. Rennen, springen en klimmen staan centraal in de manier waarop je de wereld verkent, terwijl je ook gebruik kunt maken van mounts.
De libelle-achtige Ikrans en de buitenaardse paarden, direhorses genaamd, zijn beide beschikbaar om mee door de wereld te reizen. Ook zijn er beelden te zien van een Na’vi op een Skimwing en dus lijken ook deze mountable te zijn in de aanstaande game. Met al die opties om Pandora te verkennen, lijkt het avontuur al snel bijzondere vormen aan te nemen.

3. Wapen-cocktail

Natuurlijk zijn de wapens ook een tof element waarmee je veel te maken krijgt in de aankomende Ubisoft-game. Daarbij heb je de keuze tussen Na’vi-wapens en die van de mensheid zelf. Dat betekent een mix van futuristische schietijzers en de wapens die meer doen denken aan wat er in de middeleeuwen werd gebruikt: pijl en boog. Ook is het mogelijk om een melee-aanval te gebruiken waarmee je menselijke vijanden flink wat meters door de lucht kunt rammen.
avatar frontiers of pandora navif1700233707

4. Co-op met je eigen speelstijl

Een ander interessant element van Avatar Frontiers of Pandora is het feit dat je een eigen speelstijl kunt hanteren. De open-world-game is namelijk voorzien van een uitgebreide skill tree, waarbij je uit vijf verschillende takken kunt kiezen als het op de soorten vaardigheden aankomt.
Dit maakt het online-aspect van de game ook gelijk een stuk leuker. Je kunt namelijk online co-op de game spelen met een vriend of vriendin. Als beide spelers er een andere speelstijl op nahouden, kun je elkaar een stuk gemakkelijker aanvullen en elkaar helpen in je missie om Pandora te redden.

5. Verzameldrang

Als laatste is er nog de verzameldrang die je los kunt laten op de game. De Western Frontier van Pandora zit vol resources die je kunt gebruiken om nieuwe wapens, gear en upgrades mee te maken. Daarnaast kun je ook zelf eten koken om jezelf tijdelijk sterker te maken of om te voeren aan je mount, iets wat je moet doen als je overal gemakkelijk heen wil reizen.