American Horror Story op Netflix - 5 redenen om te kijken

Article
zaterdag, 09 juni 2018 om 9:02
american horror story op netflix 5 redenen om te kijken 132551 1
Als je op zoek bent naar een serie om bij te griezelen, dan is American Horror Story die juiste serie voor je. Nog niet overtuigd? Dan hebben we hier nog 5 redenen om American Horror Story op Netflix te kijken!

De humor

De droge humor die gebruikt wordt in American Horror Story is niet te vergelijken met andere series. Vaak is het ook niet de bedoeling dat je hard lachend op de bank zit te kijken naar de serie, maar door de scherpe opmerkingen kan je het soms niet laten.
De ‘salty’ opmerkingen die tussen de karakters worden gemaakt, zijn hartstikke grappig. Dit maakt het kijken van American Horror Story ook een stuk leuker. Vooral in het seizoen Coven worden veel van deze opmerkingen gemaakt.
132552

Het is onvoorspelbaar

Omdat alle seizoenen een andere verhaallijn hebben en andere karakters hebben weet je niet altijd wat er in de serie aan zit te komen. Net wanneer je denkt de karakters te kennen, gebeurd er iets waardoor je het karakter weer totaal kwijt bent.

Zo maakt de serie ook goed gebruik van plot twists en gebeuren er genoeg dingen die je niet aan ziet komen. Karakters zijn niet wat ze lijken, situaties zijn niet wat je denkt dat ze zijn en het loopt toch ander dan dat je zou denken. Hier is bijvoorbeeld een hoofdpersoon in de serie opeens al dood, iemand in een gekkenhuis misschien Anne Frank of de vader van een van de hoofdpersonen dichterbij dan je denkt.
132553

Het intro geef je kippenvel!

Het maakt niet uit welk seizoen je kijkt, elk seizoen heeft een eng intro afgestemd op het onderwerp van het seizoen. Het heeft zijn eigen thema ook centraal in de introductie van elke aflevering..
De muziek die gebruikt wordt in het intro is daarnaast keer op keer hetzelfde. Soms willen de makers nog wel eens een draai aan de muziek geven. Zo kon je in de intro van het seizoen Freak Show belletjes horen die je makkelijk koppelt aan het thema circus, waar het ook over ging.
132554

De verschillende plots in elk seizoen

Wanneer het eerste seizoen van American Horror Story genaamd Murder House afgelopen was, dachten de meeste kijkers dat het tweede seizoen een vervolg op Murder House zou worden. Toen het tweede seizoen genaamd Asylum echter uit kwam, was het duidelijk dat elk seizoen van American Horror Story zou verschillen.
Op dit moment zijn er zeven seizoenen van American Horror Story waarvan er zes op Netflix staan. De seizoenen Murder House, Asylum, Coven, Freak Show, Hotel en Roanoke staan allemaal op Netflix. Het seizoen Cult moet nog op Netflix verschijnen.
132555

Nieuwe karakters met dezelfde acteurs

Als je een aantal seizoenen van American Horror Story heb gezien, heb je vast opgemerkt dat er verschillende acteurs steeds terugkeren in de seizoenen van American Horror Story. Sarah Paulson en Evan Peters keren in elk seizoen terug, de rest van de cast is af en toe opnieuw te bewonderen in de seizoenen.
Ook Jessica Lange is in veel van de seizoenen van American Horror Story te zien. Ze trad altijd in grote rollen in de seizoenen. Helaas was Jessica Lange voor het laatst te zien in het seizoen genaamd Freak Show, in latere seizoenen is ze niet meer te zien.

Genoeg van American Horror Story op Netflix?

Als je even genoeg heb van de enge series, dan hebben we hier ook een lijst met feel-good series voor je!