5 Red Dead Redemption 2 features die de game tof zouden maken

Article
dinsdag, 18 oktober 2016 om 15:14
xgn google image
Red Dead Redemption 2 komt eraan! Wij kunnen niet langer wachten op een vervolg en hebben daarom 5 Red Dead Redemption 2 features op een rij gezet die de game nóg vetter zouden maken dan het vorige deel.
Let op: dit is een artikel dat eerder is verschenen en nu opnieuw geplaatst is.
Red Dead Redemption is misschien wel één van die titels waarover de meeste geruchten in de wereld dwalen. Zo zou de game op de komende E3 aangekondigd gaan worden, de map al gelekt zijn, het spel ergens in het najaar van 2017 verschijnen, het de titel Legends of the West krijgen en zouden mensen tot die tijd aan de slag kunnen met een remaster versie van RDR1.
Niets van dit alles is bevestigd, maar dat neemt niet weg dat ons gamerhart er wel sneller van gaat kloppen. Red Dead Redemption 2 zou ongetwijfeld een hele vette game worden, maar om Rockstar nog even wat op weg te helpen en om zelf nog even verder te kunnen dromen, zetten wij 5 Red Dead Redemption 2 features op een rij die de game pas écht cool zouden maken.
5 Red dead redemption 2 features aankleding

5. Grote(re) map met aankleding

In Red Dead Redemption maakten we kennis met een wonderschone open wereld waarin je alle vrijheid had om te doen wat je wilde. Om bijvoorbeeld missies uit te voeren, sidequests te doen, of om het nodige aan bloemen en andere dingen te verzamelen. Nu 6 jaar na dato en met de komst van GTA 5 weten we waar ze toe in staat zijn bij Rockstar. Wij hopen dus niet alleen op, maar verwachten ook, een gigantische open wereld waarin jij je kan manifesteren tot echte cowboy.
Dat gezegd hebbende, hopen we ook dat de wereld wat meer ‘te doen heeft’. Natuurlijk was de omgeving in Red Dead Redemption prachtig en was er het nodige te doen aan quests, maar het voelde af en toe ook wel leeg aan. Het idee dat jij en je paard alleen nog maar op de wereld bestonden, schoot net iets te vaak door je gedachten. Een iets drukker bewoonde wereld alsjeblieft.
92160

4. Keuzes en interactie

Dit brengt mij bij het tweede punt van de 5 Red Dead Redemption 2 features, namelijk jouw keuzes en interactie met vreemden en de invloed hiervan op de game. Het zou natuurlijk heel cool zijn als je ten eerste meer interactie kunt hebben met de kleurrijke personen die je op jouw avontuur tegenkomt. Maar nog toffer zou het zijn als deze gesprekken ook leiden tot nieuwe inzichten of beslissingen die op hun beurt weer invloed hebben op jouw avontuur en het pad dat je neemt. Zoals we dat kennen van bijvoorbeeld Heavy Rain.
Daarnaast zou het heel tof zijn om met bepaalde mensen of facties te bonden. Zoals we dat ook zagen in de multiplayer van Red Dead Redemption en ook enigszins kennen uit de heists van GTA 5. Zo kan je gevaarlijke jongens, of juist de sluwe vossen uit barretjes trekken en om je heen verzamelen op jouw weg om een dappere gringo te worden. Zo kan je door bepaalde bendeleden te kiezen voor een no-nonsense aanpak, of om juist voor de ‘nette’ manier te gaan.
92162

3. Customization

Eén van de meeste nutteloze onderdelen van GTA 5 is natuurlijk de uitgebreide mogelijkheden die je geboden worden om je personage te pimpen. In Red Dead Redemption zat dit natuurlijk ook, maar wel in erg beperkte mate. We willen graag een heel arsenaal aan nieuwe kledij, hoeden, sjaals, schoenen en wat al niet meer. Het is eigenlijk de enige manier waarop mannen het wel leuk vinden om te winkelen.
Daarnaast zou het ook een extra toevoeging zijn als de paarden wat meer zouden variëren. Niet alleen in voorkomen, maar ook dat ze specifieke kwaliteiten hebben die getraind kunnen worden. Zo ben je niet afhankelijk van één paard, maar kan je een groep paarden verzamelen die allen hun specialisme hebben. De snelste zou je dan kunnen gebruiken voor een missie waarbij je snel moet vluchten, of je zou juist een stealth missie kunnen doen met een paard dat niet zo zwaar op de hoeven loopt.
92163

2. Meerdere hoofdrolspelers of sidekick

Het is bijna ondenkbaar dat er niet meerdere speelbare hoofdrolspelers in de komende Red Dead game zullen zitten. En daar is ook helemaal niets mis mee, want hoe cool was het om in GTA 5 het verhaal vanuit drie verschillende perspectieven te zien, maar ook om te spelen. De verschillende persoonlijkheden en de afwisseling tussen de drie hoofdrolspelers tijdens missies gaf de game een volledig nieuwe dynamiek.
Mocht dit, om wat voor reden dan ook, toch geen onderdeel worden van Red Dead Redemption 2, dan moet John Marston – als hij nog steeds de hoofdpersoon is – in ieder geval een sidekick hebben. Dit komt veel vaker voor in dit soort games en zorgt er ook voor dat je niet alleen maar toegewezen bent op je paard. Hij hoeft zeker niet altijd je handje vast te houden, maar een terugkerend persoon die snapt waar jij mee bezig bent en ook zijn zegje doet, is wel een waardevolle toevoeging aan het verhaal.
92164

1. RDR2 online – met facties, clan wars en co-op

Meer, meer, meer… Red Dead Redemption online was super tof. Dit kwam zeker door de verschillende clans/facties die je met je vrienden kon starten om vervolgens anderen uit te dagen. Om hier nog een schepje bovenop te doen en om microtransacties in de game te implementeren – dit gaat toch gebeuren -, is het een serieuze optie om deze soort ‘clan wars’ uit te breiden. Zo zou je bijvoorbeeld betere wapens, of verdediging kunnen kopen om jouw ingenomen pand en goederen van andere rovers te behoeden. Zo verdien je niet alleen XP, maar krijg je ook upgrades om beter bestand te zijn tegen crews.
Als laatste willen we graag co-op, heel veel co-op. We maakten met de uitbreiding van Red Dead Redemption, Outlaws to the End, al even kennis met deze vorm van missies volbrengen. Er waren namelijk zes missies beschikbaar die jij met maximaal drie vrienden ten uitvoer moest brengen. Deed je dit succesvol dan kon je XP verdienen voor één van de vier classes waarmee jij speelde. Zeker gezien de co-op successen in GTA 5 online en de ongekende populariteit van het co-op spelen met vrienden is dit een onmisbare factor van een eventuele Red Dead Redemption 2 Legend of the West.

Populair Nieuws