Deze 5 race games 2018 scheuren dit jaar nog jou kant op!

Article
zaterdag, 26 mei 2018 om 16:14
xgn google image
Er gaat niets boven de adrenalinekick die je krijgt wanneer je in een peperdure auto op honderden kilometers per uur rondscheurt. Game-ontwikkelaars weten dit ook, dus er komen dit jaar weer een aantal ontzettend gave race games uit. Deze race games 2018 moet jij in de gaten houden!

F1 2018

Releasedatum: 24 augustus
Na de capriolen van Neerlandsche trots Max Verstappen bij meer dan genoeg Formule 1 races, is de sport populairder dan het ooit was. Niet gek dat na F1 2017 de jaarlijkse serie terugkeert met het creatief genoemde F1 2018. De game voegt dit jaar onder andere nieuwe klassieke wagens toe en er wordt naar de fans geluisterd om te bepalen welke historische auto’s nog meer in de game moeten.
Heel veel is nog niet bekend, maar we hebben wel alvast een paar sappige details over de game. Zo zal de career-modus verder bouwen op de career-modus van F1 2017 en je nog meer onderdompelen in de wereld van professioneel Formule 1 racen. Ook zal een ‘veel verzochte feature’ zijn terugkeer maken naar de serie. Wat dat precies is, moet nog worden bekendgemaakt.
Veelbelovende woorden van ontwikkelaar Codemasters. In ieder geval verdient de game dik een plek op de race games 2018-lijst.
132034

The Crew 2

Releasedatum: 29 juni
Wie in 2014 The Crew heeft gespeeld, weet meteen wat er verwacht kan worden van The Crew 2. Deze race-game speelt zich af in een grote open wereld gebaseerd op verschillende delen van de Verenigde Staten. Al deze delen van de wereld hebben hun eigen speelstijl zoals off-road, straatraces of Freestyle. In de wereld krijg je in vergelijking met het eerste deel meer vrijheid om alles te verkennen en de missies te kiezen die je zelf leuk vindt.
Waar je in The Crew nog alleen met een breed assortiment aan auto’s de weg op ging, biedt The Crew 2 twee nieuwe manieren om door de wereld te bewegen. De game introduceert namelijk vliegtuigen en boten als manieren om door een open wereld te bewegen. Sterker nog, je kan tussen deze drie voertuigen wisselen wanneer je maar wilt.
Als het vorige deel iets voorspelt, is het wel dat ook deel twee zeker de tot de beste race games 2018 lijst hoort. The Crew 2 komt naar PlayStation 4, Xbox One en pc.
132035

GTR 3

Releasedatum: 2018
Ontwikkelaar Simbin staat bekend om de eerste twee GTR games, die in het begin van deze eeuw voor de pc verschenen. De GTR games zijn simulaties van het FIA GT Championship, waar gereden wordt met GT-klasse auto’s. GTR 3 moet gaan verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc en wordt gemaakt op Unreal Engine 4.
Door het gebruik van Unreal Engine 4 heeft GTR 3 features die nog niet eerder in een GTR game te vinden waren. Denk aan volledig dynamisch weer, waardoor auto’s anders zullen besturen. Ook zullen auto’s ook op een meer realistische manier beschadigen, zal de kunstmatige intelligentie slimmer zijn en worden ook physics op een meer realistische manier benaderd.
Zal GTR 3 de vorige delen eer aan doen en zich kunnen meten aan de andere titels op deze race games 2019 lijst? Dat zien we wanneer de game later dit jaar verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en pc.
132036

Dakar 18

Releasedatum: 2018
De meeste titels op deze race games 2018 lijst houden zich bezig met racen op asfalt. In Dakar 18 is dat wel anders, want zoals de naam suggereert is deze game gebaseerd op de jaarlijkse race die in de woestijnen van Zuid-Amerika gehouden wordt. In de game heb je een keuze uit auto’s, motoren, trucks, quads en SSV’s om als eerste de Dakar rally te halen.
Ook echte coureurs zoals Stéphane Peterhansel zijn in de game verwerkt samen met de voertuigen die ze in het echt besturen. Het ontwikkelteam achter game heeft als doel een zo realistisch mogelijke ervaring, dus je zal geen fratsen zoals in Motorstorm kunnen verwachten in deze game. Dakar 18 zal één van de eerste games in jaren zijn die gebaseerd is op de Dakar rally. Eerder verschenen Paris Dakar Rally in 2001 en Dakar 2: The World’s Ultimate Rally in 2003.
Ergens dit jaar zal Dakar 18 verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.
132037

Onrush

Releasedatum: 5 juni
Onrush mag dan wel van Codemasters komen, in tegenstelling tot de andere games op deze race games 2018 lijst richt het zich niet op realisme. Eigenlijk zou je het zelfs het compleet tegenovergestelde kunnen noemen. Onrush zal een knotsgekke arcaderacer worden vergelijkbaar met Burnout of Motorstorm. Niet gek, omdat de game gemaakt wordt door ex-medewerkers van Motorstorm en Driveclub ontwikkelaar Evolution Studios.
Uniek voor Onrush is het gebrek aan rondes in een race. Je probeert dus niet als eerste over de finishlijn te komen, maar in plaats daarvan is het doel om zo veel mogelijk punten te scoren. Dit doe je door bijvoorbeeld boosts te verzamelen of door gekleurde poortjes te rijden. Dat allemaal terwijl je met bizarre snelheden rijdt en de auto’s van de tegenstander tot een smeulende stapel metaal maakt.
Voor fans van overdreven arcade-stijl racers is Onrush dus de game om in de gaten te houden. De game komt naar PlayStation 4, Xbox One en op een later tijdstip naar pc.

Race games 2018 - Houd ze in de gaten!

Deze vijf race games 2018 hebben wij uitgekozen. Kijk jij ook naar deze games uit? Laat het ons gerust weten in de reacteis!