5 beste open-world games in 2024 om naar uit te kijken

Article
maandag, 15 januari 2024 om 17:30
star wars outlawsf1687274996
Nu 2024 is begonnen, is het tijd om vooruit te blikken op de toffe titels die we dit jaar mogen verwachten. Eén genre springt daarmee direct boven de rest uit, namelijk de open-world games in 2024. Het zijn de titels waarmee je doorgaans het langst zoet bent. Tijd om de vijf tofste aankomende open-world games onder de loep te nemen.

1. Star Wars Outlaws

We trappen het rijtje af met de meest traditionele open-world game op het lijstje: Star Wars Outlaws. De nieuwe titel van Massive Entertainment, de studio achter The Division en Avatar: Frontiers of Pandora, brengt de eerste, “echte” open-world Star Wars-game uit. Zo claimt Ubisoft zelf in ieder geval.
Gezien de titel van de Franse uitgever komt, valt op voorhand dan ook al enigszins in te vullen wat we van het avontuur van nieuwe hoofdpersoon Kay Vess kunnen verwachten. Tal van bekende en nieuwe planeten uit het Star Wars-universum passeren de revue, waarbij naar verwachting tal van activiteiten te doen zijn om de wereld verder uit te diepen.

2. Dragon’s Dogma 2

Na lang wachten kunnen fans van Dragon's Dogma in 2024 weer een fantasiewereld verkennen. Net zoals in het origineel zal de open wereld weer vol zitten met grote gevaren en dat bedoelen we letterlijk en figuurlijk. Tussen de zee en bergen kan je namelijk ijanden als cyclopsen, chimaera's, griffioenen en nu ook een gigantisch Colossus tegenkomen.
Gelukkig sta je niet alleen in het avontuur. Dragon's Dogma 2 laat je namelijk een eigen party samenstellen van computergestuurde Pawns, waarvan je zelf de class kan kiezen (net zoals die van je eigen personage). Bovendien wordt het ook weer mogelijk om grote vijanden te beklimmen, zodat je een cyclops bijvoorbeeld recht in zijn enige oog kan steken.
Het is alleen nog wel even afwachten in hoeverre Dragon's Dogma 2 de 'gemakken' van een moderne open wereld kent, zoals mounts of een fast-travel systeem, die grotendeels afwezig waren in het origineel.
We hoeven gelukkig ook niet lang meer te wachten totdat Dragon's Dogma 2 uitkomt. De game staat namelijk gepland voor 22 maart en verschijnt op de PlayStation 5, Xbox Series X en PC.

3. Rise of the Ronin

Slechts één open-world game in deze lijst waarin je zelf de hoofdpersoon kunt kneden en dat is Rise of the Ronin. De nieuwe game van Team Ninja beschikt over een uitgebreide character creator. Met dat zelfgemaakte personage moet je vervolgens de Boshinoorlog zien te overleven in een 19e Eeuws Japan.
Dat doe je met je trouwe katana’s, terwijl je in deze open-world game ook beschikking hebt over een paard om mee rond te rijden. Om het verkennen van de wereld wat diverser te maken heb je ook een glider en een grijphaak. Daarmee kun je onder andere door historische steden als Yokohama, Kyoto en Edo reizen.
like a dragon infinite wealthf1686505439

4. Like a Dragon: Infinite Wealth

Van het oude Japan gaan we door naar een reeks die zich doorgaans afspeeld in datzelfde land, maar dan in de hedendaagse tijd: Yakuza. Of nou ja, tegenwoordig heet de gamereeks Like a Dragon. Het nieuwste deel, Like a Dragon: Infinite Wealth, breekt alleen wel compleet met de reeks met haar setting.
Ichibans avontuur speelt zich namelijk af in Hawaii, waar hij aanspoelt aan het begin van het verhaal. Gelukkig hoeven fans van de reeks zich geen zorgen te maken. Japan blijft ook gewoon beschikbaar om te doorkruisen, maar dat doe je ditmaal met oorspronkelijke Yakuza-hoofdpersoon: Kazuma Kiryu.
fyio83sauaejenf1f1686257676

5. Final Fantasy 7 Rebirth

We sluiten het rijtje af met Final Fantasy 7 Rebirth, zelfs al is die game niet traditioneel in hoe de open wereld aangeboden wordt. Het vervolg op Final Fantasy 7 Remake schotelt namelijk meer open gebieden voor, waar de titel uit 2020 vaak een lineaire weg had richting het volgende deel van het verhaal.
Waar het eerste deel zich volledig bevindt in Midgar, waar nu allerlei locaties worden aangedaan. Met die grotere wereld krijgen Cloud en zijn vrienden dan ook meer manieren om door de wereld te reizen, terwijl side quests ook in overvloed aanwezig zijn. Zo kun je op Chocobo’s van a naar b reizen.