5 najaarsdeals die je niet mag laten liggen!

Article
maandag, 28 december 2020 om 15:00
ori and the will of the wispsf1584710641
Het jaar loopt ten einde en dat betekent ook dat veel webshops nog even een flinke uitverkoop houden om het jaar goed af te sluiten. Wil je je game collectie nog vullen in 2020, dan zijn dit 5 najaarsdeals die je niet mag laten liggen!

Ori and the Will of the Wisps

Anno 2020 zien we niet vaak meer platformers voorbij komen, maar als er weer eentje onze PC of consoles aandoet, dan is het in veel gevallen een pareltje. Dat is zeker het geval bij Ori and the Will of the Wisps, het langverwachte vervolg op het succesvolle Ori and the Blind Forest. De game is zelfs uitgeroepen tot de beste Xbox Series X game van 2020 hier op XGN.nl!
Ori and the Will of the Wisps is dan ook een schoolvoorbeeld voor hoe je een sequel moet maken. De game behoudt de prachtige artstyle van het origineel, maar stapt daarbij van 2D over naar een 3D wereld. In die prachtige wereld mag je opnieuw met Ori, een guardian spirit, op avontuur gaan. Deze keer moet je zoeken naar Ku, een jonge uil die je geholpen met opgroeien. Will of the Wisps voegt daarnaast interessante melee combat toe, waardoor de gameplay flink anders is dan het origineel, maar tegelijkertijd de sterke punten behoudt. Wil je één van de beste games van 2020 niet missen, scoor dan nu deze mooie najaarsdeal!
resident evil 2 review 145467 4f1609158399

Resident Evil 2 Remake

Van één van de beste games van 2020 stappen we over op één van de beste games van 2019. Daarbij hebben we het natuurlijk over de remake van Resident Evil 2, waar Capcom hoge ogen mee gooide. Heel verwonderlijk is dat niet, want de ontwikkelaar heeft van een verouderde horrorgame plotseling een moderne klassieker gemaakt.
De remake van Resident Evil 2 is trouw aan het verhaal van de originele versie, maar gooit het roer om op het gebied van veel andere gebieden. Dat was nodig ook, want Resident Evil 2 hanteert oude tank controls en vaste camerahoeken, wat vandaag de dag niet lekker speelt. De remake hanteert daarom de third person shooter controls en camera van de nieuwe Resident Evil games. De nieuwe camera doet alleen niks af aan de spannende momenten en als Leon of Claire - de keuze is aan jou - zal je nog vaak zat je kapot schrikken. Heb je de game nog niet gespeeld, twijfel dan geen moment met deze mooie najaarsdeal.
man of medan review eerste griezelige deel in de anthologie 154022 2f1609158489

The Dark Pictures: Man of Medan

Als je nog meer wil griezelen in deze donkere tijden, maar tegelijkertijd op de bank van het verhaal wil genieten, dan is The Dark Pictures: Man of Medan een goede optie. Ontwikkelaar Supermassive Games is namelijk na Until Dawn opnieuw gekomen met een interactieve ‘horrorfilm’.
In Man of Medan is het verhaal namelijk nog niet compleet en wordt er aan de speler gevraagd om het einde te bepalen. Dat doe je door in de schoenen te stappen van verschillende personages of voor hen keuzes te maken in dialogen of in situaties waarin ze zich verkeren. De karakters in kwestie zijn vijf schatzoekers die midden op de Pacifische Oceaan gevangen worden genomen door vissers waar ze ruzie mee hebben gemaakt. De vissers zijn alleen al snel niet hun grootste zorg op de donkere oceaan… Wil je lekker griezelen deze winter, check dan zeker de najaarsdeal voor Man of Medan.
8 coole assassins creed odyssey gameplay features 132832 1f1609158556

Assassin’s Creed Odyssey

Wil je in de donkere wintermaanden juist een bezoekje brengen aan een warm land, dan is Assassin’s Creed Odyssey een betere keuze. De voorganger van Assassin’s Creed Valhalla speelt zich af in het zonnige Griekenland in de vierde eeuw voor Christus, ten tijde van de Peloponnesische Oorlog.
Het beruchte conflict tussen de stadstaten Athene en Sparta is natuurlijk de perfecte tijd voor een huurling, zoals protagonist Alexios of Alexandra. Wanneer je het vasteland van Griekenland betreedt ga je niet alleen de bekende strijd aan met de Tempeliers - deze keer de Order of the Ancients - maar kan je ook je diensten aanbieden aan één van de twee grootmachten. Met Assassin’s Creed Odyssey zal je voorlopig ook lekker zoet zijn, want het hoofdverhaal alleen al duurt een slordige 50 uur.
maneater greatwhitef1609158650

Maneater

Op het gebied van games krijgen we vaak te maken met een revenge story. De antagonist is in de proloog verantwoordelijk voor de dood van een familielid of geliefde en gaat vervolgens op pad om zijn of haar eigen versie van gerechtigheid uit te voeren. In Maneater zijn de karakters alleen iets anders dan gebruikelijk, want aan het begin van de game wordt de moeder van een jonge vrouwtjeshaai gedood door een haaienjager en is het aan de vleesetende vis om wraak te nemen.
Voordat je alleen de strijd aan kan gaan met de zogeheten Scaly Pete, moet je eerst uitgroeien tot een volwassen en levensgevaarlijke haai. Dat betekent dat je eerst moet jagen op kleine vissen en schildpadden om genoeg voedingsstoffen te krijgen, waarna je kan groeien en nieuwe vaardigheden kan leren. Het zal alleen niet lang duren voordat je niet alleen het leven onderwater onveilig kan maken, maar ook het leven van de mensen aan de kust. Maneater is zeker geen perfecte game, maar als je je deze winter wil vermaken als haai, dan kan je de game nu ideaal als najaarsdeal oppikken.