5 leuke horror games voor 2015!

  Wie herinnert zich P.T. niet? De demo van Silent Hills waarbij iedereen in zijn broek scheet of in ieder geval doodsangsten uitstond?! Het duurt nog even voor Silent Hills uitkomt, maar in 2015 hebben we wel spannende andere horrogames. Dit zijn 5 leuke horror games voor 2015 om in de gaten te houden!

  Resident Evil HD

  De allereerste Resident Evil-titel was destijds een regelrechte klassieker op de PlayStation One. De Nintendo Gamecube wist ons te verblijden met een schitterende remake van dit eerste - pixelachtige - avontuur in het mega creapy landhuis. Komend jaar kunnen we aan de slag met een HD-remake van deze Gamecube-remake. Snap je het nog?

  In Resident Evil ga je met een Stars-team op zoek naar een aantal vermiste collega's. Je komt per ongeluk terecht in een enorm landhuis vol zombie-honden, creapy wezens en veel mysteries. Je hebt weinig ammunitie, weinig opslagmogelijkheden en zult vooral puzzelend een weg naar je vermiste teamleden moeten wanen. Durf jij het aan?

  Hellraid

  Oorspronkelijk was deze nieuwe game van Techland bedoeld als modus voor de Dead Island-serie. Last-minute is besloten het spel door te schuiven naar de current-gen consoles en werd een nieuwe engine voor Hellraid ontworpen. In het spel heeft de gevechtsopties uit Skyrim en brute actie van Dead Island. Laat die demonen maar komen!

  Als speler ben jij het laatste levende lid van een vervloekte familie en werk je samen met een oude tovenaar. Samen moet je ervoor zorgen dat je de demonische krachten tegen weet te houden! Een sterke maag is zeker aan te raden...

  Resident Evil: Revelations 2

  Resident Evil Revelations is één van de mooiste en meest bijzondere games voor de Nintendo 3DS. Zo bijzonder dat er besloten werd door Capcom om deze titel te voorzien van een HD-remake op de thuisconsoles. Het spel speelde zich af op een verlaten cruise-schip en wist weer die benauwde sfeer neer te zetten van de eerste delen uit de serie.

  Het is dus niet gek dat Resident Evil: Revelations 2 volgend jaar in de Nederlandse winkelrekken komt te liggen. Het verhaal speelt zich af op een gevangeniseiland en draait om de personages Claire Redfield en Moira Burton.

  Dying Light

  Techland heeft Dead Island 2 uitbesteed aan een andere ontwikkelaar, maar dat betekent niet dat ze de zombies de rug toe keren. In deze nieuwe horror-titel probeer je 's nachts uit de klauwen van de geïnfecteerde wezens te blijven, terwijl je overdag je inventaris aanvult, je wapens upgrade en probeert een tactische positie in te nemen.

  Eén van de leukste elementen van Dying Light is de 4-speler co-op. Je kunt spelen als overlever van de apocalyps of als de zombie zelf! Evolve anyone? Niet helemaal, want er zitten meerdere speelbare zombies in ten opzichte van 1 monster.

  Until Dawn

  Sont komt met een eigen horror-game en dat is Until Dawn. Acht vrienden komen in een benarde positie op een bergtop als ze erachter komen dat ze niet alleen zijn. Alle keuzes die je in het spel maakt hebben effect op de groep, het verloop van het verhaal en leven of dood. Er zijn duizenden reacties mogelijk, dus dit spel is nooit twee keer hetzelfde!

  Het spel zou oorspronkelijk voor de PlayStation 3 verschijnen en PlayStation Move-support hebben. In augustus van dit jaar werd bekend dat de titel doorgeschoven zou worden naar de current-gen in de vorm van de PlayStation 4.

  Resident Evil: Revelations 2

  Verkijgbaar vanaf 13 march 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.