5 leuke actie games voor 2015!

  Actiegames. Er is geen uitgebreider genre in de gamewereld dan deze, want immers elke game heeft wel wat actie. Of 'ie nou Assassin's Creed Unity of Tomb Raider heet: er is actie alom. Ook in 2015 zullen er weer tal van actie-games uitkomen, en wij hebben 5 leuke actie games voor 2015 op een rijtje gezet!

  2014 was een uitermate goed jaar voor ons spelplezier, maar helaas wat minder voor onze portomonnee. Hoewel het in de zomer vrij rustig was, bracht de herfst ons onder andere Assassin's Creed Unity, Far Cry 4, Dragon Age Inquisition, Call of Duty Advanced Warfare (met vice-president Kevin Spacey als bad guy) en nog veel meer.

  Far Cry 4

  Beste jaar ooit?

  Maar 2014 was eigenlijk heel schamel als je het vergelijkt met 2015. Misschien gaan we wel het mooiste jaar uit de game-historie in! Het is nog een beetje ver weg, maar als je een blik vooruit werpt op 2015 zul je al snel merken dat je volgend jaar niet zal kunnen kiezen aan het scala aan goede games.

  Er zullen tal van blockbuster-releases in de schappen komen te liggen en wie weet wat we de aankomende maanden nog aangekondigd zullen krijgen. Wil je weten waarom 2015 het beste jaar in de game-historie wordt? Lees dan snel verder!

  5. Batman Arkham Knight

  Batman, misschien wel de meest ultieme superheld denkbaar, zal volgend jaar weer verschijnen in de gamewereld. Met dit laatste deel in de Arkham-serie hopen makers Rocksteady Studios en uitgevers Warner Bros een joekel van een game neer te gaan zetten.

  Batman

  The Batmobile returns

  Na veel gezever, gezeik en gemok van de community zal je in Batham Arkham Knight ein-de-lijk met de Batmobile kunnen spelen. De geschiedenis van The Batmobile loopt al vanaf 1939, in één van de eerste comics van Batman. Hoewel Batman verscheidene voertuigen heeft, vervoert hij zichzelf het liefst al slingerend door Gotham heen of rijdt 'ie van A naar B in The Batmobile.

  Tevens is dit het laatste deel in de 4-delige Arkham-serie. Het zal zich gaan afspelen ongevaar één jaar na de gebeurtenissen van Batman Arkham City en zal -hoogstwaarschijnlijk- weer bol staan van de actie en spanning. De fans kijken erg uit naar de game, omdat Rocksteady ook al het erg succesvolle Batman Arkham City heeft gemaakt. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op Batman Arkham Knight.

  De game staat gepland voor 2 juni 2015, en wij zijn vol vertrouwen dat dit een waardig laatste deel in de Arkham-serie zal worden.

  4. Quantum Break

  De game vertelt het verhaal van Jack Joyce, een onderzoeker die slachtoffer wordt van een mysterieus experiment met een foute afloop op de Rivercity University. Als gevolg van het experiment wordt tijd instabiel en krijgt Jack de gave om tijd te beïnvloeden. Joyce zal in Quantum break moeten vechten tegen zijn oude werkgever, Monarch Corp, om de tijd te herstellen.

  Door het incident is tijd onvoorspelbaar geworden en wordt de wereld van Quantum Break geteisterd door ongelukken. Een voorbeeld van zo’n ongeluk zagen we al in de trailers van de game, waarbij een file op een brug uit de hand loopt en eindigt met een vrachtschip dat de brug door midden breekt.

  Dankzij zijn krachten heeft Jack een heel scala aan mogelijkheden om een tegenstander uit te schakelen. Jack kan de tijd stil zetten om zijn vijanden te flanken, hun gezicht dicht te timmeren of om ze vol te pompen met kogels. De krachten zijn gelimiteerd door een energiemeter dus de speler zal moeten overwegen welke skills hij wanneer gebruikt.

  Quantum Break

  Watch Dogs look a like

  Als de energiemeter leeg is zal Jack op zijn gun moeten terugvallen, wat er voor zorgt dat de game als een cover-based shooter speelt. In dat opzicht is de gameplay vergelijkbaar met Watch Dogs, waarbij de speler zich ook moest verschuilen achter muurtjes en krachten op tactische momenten in moest zetten. In tegenstelling tot Watch Dogs worden de verschillende krachten lineair door het verhaal vrijgegeven en is er geen ruimte om zelf te bepalen welke krachten je verder uit bouwt. Wel zullen de krachten later in de game sterker worden.

  Een ander belangrijk aspect van Quantum Break zijn de platforming-secties. Door de onvoorspelbare en instabiele tijd in de game moet de speler rondvliegende objecten ontwijken of juist stilzetten zodat ze als platform gebruikt kunnen worden. De combinatie van de instabiele tijd met platformen belooft veel goeds en heeft het potentie om tot een hoop spannende situaties te leiden.

  Quantum Break staat gepland voor Q2 2015. Wij hopen dat de game niet wordt uitgesteld, want dan zullen we nóg langer moeten wachten op Quantum Break.

  3. Saints Row Gat out of Hell

  Saints Row, wie kent 'm niet? Misschien wel de meest bizarre serie ooit gemaakt. Spermapistolen, dildokanonnen: het kan allemaal in Saints Row. Waar de vorige Saints Row al snel het stempel 'té erg over the top' kreeg, belooft Saints Row Gat out of Hell weer als vanouds genieten te worden, op een manier die uniek is voor de Saints Row-serie.

  Saints Row

  New Hades

  In Saints Row Gat out of Hell zal je met twee personages spelen: Johnny Gat en Kinzie Kensington. Zij zullen je begeleiden bij je avontuur door de vijf eilanden van New Hades, Shantytown, Downtown, Barrens, Forge en de Den. De eilanden liggen om een misterieuze toren in het midden van New Hades.

  Gelukkig zullen ook dit jaar de Superman-krachten aanwezig zijn. Bovenop de krachten die je al had in de vorige Saints Row games, krijg je in Saints Row Gat out of Hell ook de angelich flight, waardoor je vleugels krijgt en dus kunt vliegen. Helaas zal de mogelijkheid om je karakter te customizen er niet meer zijn, maar je kunt nog wel uit je savegames van Saints Row IV je eigen gemaakte eindbazen importeren.

  Saints Row staat gepland op 23 januari 2015, en wij hopen dat het spel de serie weer in een positief daglicht zet.

  2. Metal Gear Solid V The Phantom Pain

  Wie Metal Gear Solid V Ground Zeroes heeft gespeeld, zal niet kunnen wachten op Metal Gear Solid V The Phantom Pain. De game zal zich direct afspelen na de gebeurtenissen van Metal Gear V Ground Zeroes. Ook dit deel zul je Snake besturen, maar nu tijdens de Sovjetoorlog in Afghanistan en Afrika, op jacht naar de moordenaars van 'zijn' volk, die zijn vermoord in Metal Gear Solid V Ground Zeroes.

  Metal Gear Solid

  Veel hetzelfde

  Qua gameplay is er niet veel nieuws onder de zon in Metal Gear Solid V The Phantom Pain. Nog steeds zul je van punt A naar punt B moeten sneaken en zul je je vervoeren te paard, te voet of per voertuig. Ook kun je in-game jouw A.I. vrienden inschakelen door ze simpelweg een belletje te geven. Een tank, een vrouwelijke soldaat en een hond: je zult het allemaal tot je beschikking hebben.

  De A.I.heeft een flinke verandering ondergaan in de tijd tussen Metal Gear Solid V Ground Zeroes en Phantom Pain. Nu zal de A.I. beter reageren op de speelwijze van de speler. Als jij bijvoorbeeld vaak probeert headshots te maken, zal de A.I. op een gegeven moment sterkere en grotere helmen gaan dragen om het de speler zo moeilijk moegelijk te maken.

  Metal Gear Solid V The Phantom Pain zal weer gesneak, geweren en genoeg gevechten bevatten om je weer even bezig te houden, en staat gepland voor Q3/Q4 2015.

  1. Just Cause 3

  Het is al weer vier jaar geleden sinds dat het Zweedse Avalenche Studios met de schandelijk grote speeltuin Just Cause 2, en in 2015 komt de serie terug met Just Cause 3. Just Cause 2 was eigenlijk één grote speeltuin: spelers konden de zwaartekrachtracht beheersen, konden de veelzijdige parachute gebruiken en de innovatieve ketting waarmee spelers bijna alle objecten aan elkaar konden koppelen.

  Just Cause 3

  Medici

  Hoewel er nog niet veel bekend is over het plot en de setting van Just Cause 3, zijn de fundamentals al wel bekend. Just Cause 3 zal zich afspelen op een eiland met een Mediterraanse omgeving en klimaat, genaamd Medici. Je zult in Just Cause 3 spelen met protagonist Rico Rodrigúez en met hem zul je het opnemen tegen het gewelddagige regime van dictator Di Ravello.

  In Just Cause 2 was de grootte van de map liefst 643 vierkantie kilometer (!) en Just Cause 3 zal ongeveer even groot worden. Dat betekent dat we wederom een speeltuin krijgen van meer dan 600 vierkante kilometer! Verder is ook al bekend dat de twee signature wapens uit Just Cause 2 (de grappling hook en de parachute) weer van de partij zullen zijn in Just Cause 3, zij het met wat 'vastly improvements,' volgens de uitgever. Als toevoeging daaroop zul je nu ook van een bergje kunnen afspringen om vervolgens je wingsuit aan te trekken en vliegen naarwaar je wil.

  Just Cause 3 staat gepland voor Q4 2015, en tot die tijd zul je in de inmiddels misschien wel wat saaie speeltuin van Just Cause 2 moeten spelen.

  Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

  Verkijgbaar vanaf 1 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.