5 heerlijke films om te kijken tijdens de jaarwisseling

Article
donderdag, 31 december 2020 om 9:00
pexels jonas von werne 2893330f1608719648
Het is alweer bijna 2021 en daarmee is dit coronajaar gelukkig alweer bijna voorbij. Maar ja wat kan je in deze tijden doen tijdens de jaarwisseling? Vuurwerk zit er dit jaar niet in en een leuk feestje al helemaal niet. Wat natuurlijk wel kan is op oudejaarsavond een heerlijke film kijken. Samen met je vriend, vriendin, ouders, broer, zus of gewoon alleen. Maar welke film moet je dan zien? Er is immers zoveel keuze en het is maar één keer per jaar oud en nieuw. Wij doken voor jullie de archieven in en dit zijn 5 heerlijke films om te kijken tijdens de jaarwisseling.

Forrest Gump

Je kunt je jaar bijvoorbeeld afsluiten met Forrest Gump. Misschien wel één van de beste films ooit gemaakt en er zitten zelfs scenes in die zich tijdens Oud en Nieuw afspelen. Maar bovenal is de film met Tom Hanks gewoon heerlijk om te kijken. Ben je overigens van plan Forrest Gump tijdens oud en nieuws te gaan kijken? Plan het wel goed in want de film duurt bijna twee en een half uur, het zou natuurlijk zonde zijn als je straks het aftelmoment zou missen.
Tom Hanks speelt in de film Forrest Gump, een man met een behoorlijk laag IQ die desondanks toch een hoop meemaakt in z’n leven. Zo ontmoet hij John F. Kennedy, Elvis, vecht hij in Vietnam, speelt hij American voetbal en loopt hij van de oost naar de westkust van de V.S. en weer terug. Erg snugger is Gump niet, maar hij weet wel menig hart te veroveren.

Notting Hill

Wil je deze oudjaarsavond nou echt heerlijk weg zwijmelen (met je geliefde)? Ga dan deze oudjaaravond voor misschien wel de ultieme romcom, Notting Hill. De film uit 1999 met Hugh Grant en Julia Roberts was destijds een groot succes en komt nog steeds met grote regelmaat op televisie voorbij.
De film gaat over de onbekende boekverkoper William Thacker (Hugh Grant), die per toeval kennis maakt met de beroemde Amerikaanse actrice Anna Scott (Julia Roberts). De twee worden al snel verliefd op elkaar, maar met alle pers en commotie blijkt dit een stuk lastiger dan gedacht.

WALL-E

Heb je deze oudjaarsavond nou meer zin in een heerlijke animatiefilm? Of kijk jij de 31ste een film samen met de kinderen? Wat dacht je van de film WALL-E? Het heerlijke zoetsappige verhaal van een robotje dat alleen achter is gebleven op aarde.
De Disney-Pixar film die alweer in 2008 verscheen, gaat over WALL-E en speelt zich af in het jaar 2815. De mensheid heeft de aarde vanwege vervuiling al lang verlaten, maar het dappere robotje WALL-E maakt nog elke dag de aarde een beetje schoon. Op een dag komt hij een op ruimteschip waar mensen zitten en beleeft hij een bijzonder (liefdes) avontuur.

Ratatouille

Heb je de jaarwisseling nou wel zin in een heerlijke animatiefilm, maar heb je WALL-E al gezien? Probeer dan eens de animatiefilm Ratatouille. Droom lekker weg met een verhaal dat zich afspeelt in Parijs, in de Franse keuken.
Het verhaal gaat over de rat Remy die een grote passie voor koken heeft. Alleen omdat Remy een rat is kan hij natuurlijk niet zomaar in een restaurant gaan werken. Maar op een dag sluipt hij het Franse restaurant Gusteau en komt hij op een bijzondere manier in contact met de jonge Linguini. Linguini is een slechte kok, maar door deze bijzondere samenwerking krijgen ze samen toch succes. Kunnen ze dit bijzondere geheim verborgen houden?

Intouchables

Wil jij deze Oud en Nieuw nou echt op de Franse toer gaan? Kies dan voor Intouchables, een bijzondere indrukwekkende film en misschien wel de beste Franse film ooit. De film was (zeker voor een Frans film) in 2012 een gigantisch succes en brak het ene record na het andere. En wat ons betreft zeer terecht.
Het verhaal gaat over Philippe, een rijke meneer die tijd door een ongeluk in een rolstoel in beland. Philippe kan alleen nog zijn hoofd bewegen en heeft daarom permanent hulp nodig. Hij zet een vacature uit om iemand te vinden die voor hem zorgt. Hier reageren veel, over het algemeen keurige mensen op maar per toeval komt ook ene Driss langs. Driss heeft al veel meegemaakt, komt solliciteert eigenlijk alleen maar zodat hij een uitkering kan krijgen en lijkt dus totaal ongeschikt voor de functie. Maar toch krijgt Driss uiteindelijk de baan en hieruit ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de twee mannen.

Populair Nieuws