Schrijver Netflix serie The Outer Banks aangeklaagd

News
donderdag, 31 december 2020 om 8:30
outer banksf1589539607
Op Netflix is in april een nieuwe serie gelanceerd genaamd The Outer Banks. De serie volgt The Pogues en The Kooks in hun zoektocht naar een heuse schat. Nu blijkt dat het verhaal voor die speurtocht wel eens uit een boek gestolen kan zijn. De maker van The Outer Banks is namelijk aangeklaagd wegens auteursrechtenschending.
De serie werd in april uitgebracht op Netflix en neemt je mee naar The Outer Banks in North Carolina, waar de speurtocht naar de schat zich voltrekt. The Pogues ontdekken een aanwijzing voor een schat en gaan op pad. Al snel blijkt dat ook The Kooks de schat aan het zoeken zijn en de strijd tussen de twee groepen barst los. Variety (via Screenrant) meldt nu dat auteur Kevin Wooten beweert dat het hele verhaal zijn idee was. Hij zou in zijn boek een grotendeels vergelijkbare strijd omschrijven. Daarom klaagt hij Josh Pate, Jonas Pate, and Shannon Burke, de makers van de serie, nu aan.

Auteursrechtschending voor The Outer Banks of niet?

De auteur zou in North Carolina zijn geweest op een tour om zijn boek Pennywise: The Hunt for Blackbeard’s Treasure te promoten. In het boek zijn volgens hem vergelijkbare personages, aanwijzingen en een soortgelijke verhaallijn te vinden als in de Netflix serie.
Mocht het daadwerkelijk blijken dat hier een idee gepikt is, dan kan het zomaar eens over zijn voor The Outer Banks. De serie sloeg redelijk aan bij de release op de streamingdienst en werd vernieuwd voor een tweede seizoen. Dat komt op losse schroeven te staan als Wooten de zaak wint.