5 gigantische FIFA weddenschappen

  YouTube kent een hoop grote kanalen waar het over niets anders gaat dan FIFA. Deze game is razendpopulair en er zijn een aantal YouTubers met meer dan één miljoen volgers. De bekendste hier is misschien wel KSI die meer dan zes miljoen volgers heeft. Wij hebben de wedstrijden in FIFA 14 op een rijtje gezet waarbij er gigantisch veel op het spel stond.

  YouTubers dagen elkaar namelijk weleens uit om het tegen elkaar op te nemen waarbij belangrijke spelers op het spel staan. Denk hierbij aan een Ultimate Team kaart van Messi of Ronaldo. Dit is echter kinderspel en wij kijken dan ook naar de grotere 'wagers', zoals ze dat op YouTube noemen. Het gaat hier om meerdere miljoenen FIFA coins. Omgerekend zijn 100.000 FIFA coins ongeveer tien euro.

  We hebben naar de bekendste FIFA spelers op YouTube gekeken en hebben daar een wedstrijd van gepakt waarvan er belachelijk veel op het spel stond en waarbij de wedstrijd bijzonder was.

  5. KSI vs. Wroetoshaw

  We beginnen de lijst met een van de bekendste FIFA spelers op YouTube. Hierin neemt KSI het op tegen Wroetoshaw en hier gaat het om een aantal Legend spelers dat enkel verkrijgbaar is op Xbox. Deze spelers kennen we van vroeger en waren toentertijd smaakmakers op het veld. De speler aan de andere kant heeft niet genoeg geld om aan de weddenschap te voldoen en moet zijn team verkopen wanneer hij verliest. Er staat dus veel op het spel.

  4. MattHDGamer vs Wroetoshaw

  In deze wedstrijd staat er maar liefst een heel team van FIFA Legends op het spel. Dit zijn spelers die bekend zijn van vroeger en als legendes worden gezien. Vandaar dus ook de naam 'FIFA Legends'. Deze spelers zijn exclusief voor de Xbox en dit is ook het platform waar al deze YouTubers op spelen.

  3. Wroetoshaw vs AnEnsonGib

  Ook in deze wedstrijd staat er een heel team vol met Legends op het spel. Hierbij komt in deze wedstrijd ook nog eens dat Wroetoshaw, de persoon in de video, de spelers niet heeft en dus al zijn huidige spelers moet verkopen om vervolgens de spelers te kopen voor zijn tegenstander. Het resultaat is een spannende wedstrijd met een hilarisch einde.

  2. KSI vs Itani

  In deze gigantische weddenschap staan er maar liefst vier 'Team of the Season' Messi en Ronaldo kaarten voor op het spel. Een Ronaldo kaart is alleen al rond de 3,5 miljoen coins op Xbox. Messi is iets goedkoper, deze kost je zo'n twee miljoen coins. Voor wie snel kan hoofdrekenen komt dit uit op een waarde van 22 miljoen fifa coins.

  Omgerekend naar echt geld is dit zo'n 2200 euro die op het spel staat. Dit is nog maar eens om te benadrukken dat het op YouTube voor deze mensen meer is dan af en toe een potje FIFA spelen.

  1. AnEnsonGib vs willekeurige volger

  Deze wedstrijd staat bekend als de wedstrijd waar 70 miljoen op het spel stond. De filmer in het filmpje neemt het in een wedstrijd op tegen een willekeurige volger van zijn kanaal. Dat wil zeggen dat hij geen enkele info heeft kunnen vergaren over de speelstijl van diegene. De wedstrijd belooft anders te gaan dan verwacht, veel kijkplezier bij de wedstrijd waar spelers ter waarde van duizenden euro's op het spel stonden.

  FIFA 14

  Verkijgbaar vanaf 28 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.