5 gamescom eSports tournaments die je niet wil missen

Article
donderdag, 06 augustus 2015 om 15:36
xgn google image
Morgen begint gamescom in Keulen. Daar kun je natuurlijk heel veel nieuwe games spelen, maar je kunt er ook zien hoe er professioneel gegamed wordt en daar zelf aan meedoen. Zo staan er een flink aantal eSports tournaments ingepland in verschillende hallen op de beursvloer. Welke tournaments mag je niet missen?

5. Intel Extreme Masters: Counter-Strike Global Offensive

Counter-Strike is zo’n game die al sinds het begin van online multiplayer gespeeld wordt. Het is een heel simpel concept, maar wel heel effectief: geen toeters en bellen, gewoon schieten. Het is deze simpele eigenschap van de game die het een uitstekende eSport maakt: je hoeft geen moeilijke kennis te hebben en kijkt gemakkelijk mee met een match.
De hele week door organiseert Intel Extreme Masters een Counter-Strike tournament; van donderdag 6 augustus tot en met zondaq 9 augustus zijn er de hele dag door matches van 10:00 tot 18:00 in hal 8. Houd de website in gaten voor meer informatie.
76424

4. Intel Extreme Masters: StarCraft 2

Intel Extreme Masters organiseert ook een StarCraft 2 tournament waarbij de beste teams vanuit de hele wereld het tegen elkaar opnemen. Je kunt er dan niet als amateur aan meedoen, maar als je de game zelf speelt is het erg tof om te zien hoe professionals het aanpakken.
Er worden de hele week door wedstrijden gehouden, die uiteindelijk tot een climax komen tijdens de finale op zondag 9 augustus. Als alles goed verloopt zal de finale om 14:30 ’s middags beginnen. Ook hierbij geldt weer: houd de officiële site in de gaten.
76425

3. Guild Wars 2

Soms valt er ook een hoop geld te winnen bij professionele wedstrijden, zoals bij dit Guild Wars 2 PvP tournament tijdens gamescom. Maar liefst 50.000 euro zit in de pot. Dat is een leuk bedrag om mee naar huis te nemen voor de winnaar!
Tijdens de Guild War 2 wedstrijden nemen teams uit drie continenten het tegen elkaar op: de VS, Azië en Europa zijn vertegenwoordigd. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 8 augustus vanaf 10:00. De wedstrijden zijn live te volgen op Twitch.
76426

2. Dr. Pepper Allstar Tournament

Ben jij goed in Hearthstone, DOTA 2 of League of Legends? Dan is dit je kans om het op te nemen tegen professionele teams tijdens het Dr. Pepper Allstar Tournament.
Er zijn grote prijzen te winnen, die ter plekke worden aangekondigd (dan weet je dat ze goed zijn). Opgeven kan heel eenvoudig via de officiële website. Je kunt je in je eentje, of met een mannschaft aanmelden.
De verschillende toernooien vinden plaats op donderdag 6 augustus.
76427

1. Halo 5 Guardians gamescom Invitational

Dit is wel het meest bijzondere tournament om bij te zijn tijdens gamescom. Halo 5 is namelijk nog niet eens uit, en er wordt al een Halo 5 tournament omheen georganiseerd. Tijdens de 'Halo 5 Guardians gamescom Invitational' zullen er twee maps getoond worden: Empire en Fathom. Er wordt gespeeld in de 'Arena Mode' van het spel.
Professionele teams verzorgen de sessie en het biedt een mooie kans om als eerste te zien hoe de multiplayer van Halo 5 eruit zal zien. De Halo Invitational zal plaatsvinden op vrijdag 7 augustus. De wedstrijden zijn live te volgen via Twitch. Het Halo tournament begint om 16:00.

Handige app voor eSports tournaments

Mocht je zelf rondlopen op gamescom en even het overzicht kwijt zijn: er is een handige app waarmee je alles in de gaten kunt houden en precies je weg kan vinden naar de eerstvolgende wedstrijd.
Voor meer informatie over gamescom kun je terecht op onze gamescom pagina. Eerder werd ook al de ESL Line-up bekend.

Populair Nieuws