De beste 3 Robert De Niro films op een rij

Article
zaterdag, 11 november 2023 om 15:00
In deze top 3 van Robert De Niro-films worden meesterwerken geprezen die het beste vertegenwoordigen van zowel De Niro's acteertalent als ook vaak Scorsese's regievaardigheden. Deze films hebben de tand des tijds doorstaan en blijven het publiek betoveren met hun diepgaande verhalen, gedenkwaardige personages en buitengewone cinematografie. Het zijn niet alleen de beste films in het oeuvre van De Niro, maar ook klassiekers die een blijvende indruk hebben achtergelaten in de filmgeschiedenis.

3. Raging Bull (1980)

Op de derde plaats vinden we Raging Bull, een meesterwerk dat de samenwerking tussen Martin Scorsese en Robert De Niro naar een nieuw hoogtepunt brengt. De film vertelt het verhaal van de bokser Jake LaMotta, wiens leven zowel in als buiten de ring wordt beïnvloed door zijn ontembare woede. Robert De Niro's vertolking van Jake LaMotta is ronduit briljant en leverde hem zijn tweede Oscar op. De keuze om de film in zwart-wit te schieten, wat doet denken aan oude televisie-uitzendingen van bokswedstrijden, draagt bij aan de intense sfeer van de film.
Raging Bull is meer dan alleen een sportfilm; het is een diepgaande karakterstudie van een man die worstelt met zijn demonen en zelfdestructieve neigingen. De film verkent thema's van jaloezie, geweld en de prijs van roem. Het is een meesterwerk dat de donkere kant van menselijke emoties en relaties onthult, en het toont de kracht van De Niro's method-acting in al zijn glorie.

2. Taxi Driver (1976)

Op de tweede plaats staat Taxi Driver, een iconische film die Martin Scorsese opnieuw samenbracht met Robert De Niro na hun eerdere samenwerking aan Mean Streets. De film speelt zich af in het duistere en sombere New York City en volgt Travis Bickle, een oorlogsveteraan die worstelt met slapeloosheid en besluit 's nachts als taxichauffeur te gaan werken om de tijd te doden. De rol van Travis Bickle wordt angstaanjagend overtuigend vertolkt door De Niro, die een verontruste man neerzet die langzaam de grip op de realiteit verliest. Zijn personage wordt steeds meer gefrustreerd door de waanzin en het morele verval om hem heen.
Taxi Driver is veel meer dan een gewone karakterstudie; het is een diepgaande verkenning van eenzaamheid, sociaal isolement en de duistere kant van de samenleving. De film is beeldend en onvergetelijk, en het blijft een van de meest invloedrijke werken in de filmgeschiedenis. Het is een meesterwerk dat de kijker nog lang na het zien ervan zal achtervolgen.

1. Goodfellas (1990)

De onbetwiste nummer één in onze lijst van de beste Robert De Niro-films is Goodfellas, een meesterwerk dat zowel binnen het misdaadgenre als in de filmwereld in het algemeen een ongeëvenaarde status geniet. Geregisseerd door Martin Scorsese, volgt de film het leven van Henry Hill, schitterend vertolkt door Ray Liotta, die van jongs af aan droomt van een carrière in de maffia. Goodfellas biedt een openhartige verkenning van het criminele milieu, waarbij de hoogte- en dieptepunten van deze levensstijl zonder terughoudendheid worden getoond. Het verhaal wordt briljant verteld, mede dankzij de vertelstem van Henry Hill zelf, wat de kijker diep in de onderwereld van de maffia trekt.
De cast van Goodfellas is buitengewoon, met Lorraine Bracco in de rol van Karen, Hill's vrouw, en Robert De Niro als de beruchte gangster Jimmy Conway. Joe Pesci steelt de show als de genadeloze en explosieve Tommy DeVito, en hij werd beloond met een welverdiende Oscar voor zijn angstaanjagende vertolking. De film biedt een unieke mix van spanning, humor en drama, en het is een meesterwerk dat zelfs na meer dan 30 jaar nog steeds fris en relevant aanvoelt.

Populair Nieuws