5 games met een goed verhaal om naar uit te kijken in 2024

Article
donderdag, 18 januari 2024 om 16:00
hellblade 2 senuas sagaf1686504909
Kan je nou echt niet wachten om de puzzel- en actiegames naast je te leggen en een game te beginnen met een goed verhaal? Dan hebben wij de lijst voor jou! Hier zijn vijf games met een top verhaal om naar uit te kijken in 2024.

Senua’s Saga: Hellblade 2

Dit vervolg op het eerste deel van Hellblade belooft een indrukwekkende game te worden. Gebaseerd op diverse trailers en concept arts die zijn vrijgegeven, lijkt Hellblade 2 een van de meest veelbelovende games voor de Xbox te worden. De game wordt ontwikkeld in de Unreal Engine 5 en werd al aangekondigd in 2019. Het debuut van de game wordt dit jaar verwacht.
Hoe het verhaal van Hellblade 2 er precies uitziet, blijft nog onduidelijk. Op Steam staat vermeld dat we opnieuw Senua volgen, deze keer als een IJslandse viking. Ze is vastbesloten degenen te redden die slachtoffer zijn geworden van tirannie. Senua staat voor de uitdaging om de duisternis te bestrijden.
Hoewel het verhaal van het eerste deel hoog wordt geprezen, blijft de vraag of de studio Hellblade 2 tot een succes kan maken.
final fantasy 7 rebirthf1694762943

Final Fantasy 7: Rebirth

In februari van dit jaar wordt Final Fantasy 7: Rebirth uitgebracht. Voor zover bekend zal de game exclusief beschikbaar zijn op de PlayStation 5. Hoe dicht het spel bij het originele verhaal zal blijven, is nog onzeker. Het is ook lastig in te schatten wat we van het verhaal kunnen verwachten. De originele game uit 1997 had immers al een geheel andere verhaallijn dan de verbeterde versie in 2020. Wat wel bekend is, is dat het verhaal voortbouwt op waar de versie uit 2020 ons achterliet.
Het verhaal begint met Cloud die aankomt in het dorp Kalm en Zack die op zoek is naar Aerith in Sector 5. De creative director van het spel heeft ook laten weten dat het niet noodzakelijk is om beide spellen gespeeld te hebben om het verhaal van Rebirth te begrijpen.
Trailers onthullen enkele details die invloed hebben op het verhaal, zoals het feit dat Sephiroth nog leeft, ondanks haar gevecht in deel 1. Ook wordt het woord 'Lifestream' genoemd, wat verwijst naar Sephiroth. Aan het eind van de dag roepen de trailers echter meer vragen op dan dat ze antwoorden geven. In ieder geval is Final Fantasy 7 een game waar we naar uit kunnen kijken!
rise of the roninf1663139965

Rise of the Ronin

Ergens in maart kunnen we genieten van (als we de studio moeten geloven) de grootste game die studio Ninja gaat uitbrengen. Over dit spel is al veel meer bekend rondom het verhaal dan bij andere spellen. Laten we je meenemen:
Het verhaal ontvouwt zich tegen het einde van de Edo-periode, ook bekend als de Bakumatsu, een tijd waarin Japan op een dieptepunt verkeerde, geconfronteerd met bedreigingen van zowel binnen als buiten. Je neemt de rol aan van een Ronin, een samoerai zonder meester en volledig vrij om je eigen weg te kiezen. Je kunt zelf bepalen aan welke kant je staat in het verhaal: Goed of slecht. Kies je bijvoorbeeld voor de zijde van de Tokugawa Shogunate, de huidige machthebbers, of ga je voor de Anti-Shogunate facties die streven naar omverwerping.
Op 22 maart kun je echt je eigen verhaal beleven in Rise of the Ronin.
avowed gameplayf1686504250

Avowed

Als je naar de trailers van Avowed kijkt, valt misschien op hoe sterk het lijkt op Skyrim. De first-person IP, gemaakt door Obsidian Studio, brengt je terug naar het tijdperk waarin Skyrim zich afspeelde. Er is magie, er zijn zwaarden en er is een goed verhaal. En dit alles beleef je ook nog eens in first person. Het spel zal beschikbaar zijn op de Xbox. Er is al veel bekend over het verhaal, kijk maar:
Avowed speelt zich af in een deel van Eora dat de Levende Landen wordt genoemd, hetzelfde universum als Pillars of Eternity. Uit de meest recente trailer die werd getoond tijdens de Xbox Games Showcase van dit jaar, zien we dat ons speelbare personage een krachtige magiër is. Hij is naar de Levende Landen gestuurd om een plaag tegen te gaan. Alleen word je gewantrouwd door de lokale bevolking. Je zult jezelf moeten bewijzen om hun aan jouw kant te krijgen. Het lijkt er op dat je verstandige keuzes moet maken om de eindstreep van Avowed te halen.
2023 05 26 metaphor refantazio ps5f1705072986

Metaphor: ReFantazio

Studio Zero komt dit jaar met Metaphor: ReFantazio, een heuse role-playing game. Het wordt de eerste 'originele' game van de studio, die al sinds 2016 bestaat. In het spel volg je het hoofdpersonage dat zijn land moet redden van een tragische gebeurtenis.
Het verhaal van Metaphor: ReFantazio vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk van Euchrionia. In dat land zorgt de moord op de koning voor onrust. Op een dag wordt de magie, die alleen bekend is bij de koning, opgeroepen. De wereld raakt vanaf dat moment verstrikt in een koninklijk toernooi om de troon.
In het spel is het jouw taak om de vloek die op de prins is gelegd te verbreken. Dat doe je niet alleen, maar met je partner Galica. Om dit doel te bereiken, moeten ze deelnemen aan dat koninklijke toernooi voor de troon. Samen met bondgenoten, stammen en nieuwe vrienden ga je de uitdaging aan.