5 Assassin's Creed Odyssey feiten die je moet weten

Article
zaterdag, 12 januari 2019 om 13:02
assassins creed odyssey 5 feiten die je moet weten 139987 2
We gaan terug in de tijd naar het oude Griekenland met de laatste update van Assassin's Creed Odyssey! Met de update van deze maand is het mogelijk om vijanden op hetzelfde level te houden, maar ook twee of vier levels onder jouw personage in te stellen. Wil je meer over de game weten? Wij hebben 5 feiten over Assassin's Creed Odyssey die je moet weten op een rijtje gezet.

Sokrates

Assassin’s Creed Odyssey volgt niet de volledige geschiedenis, maar verwerkt wel allerlei elementen in de game. De ontwikkelaars hebben met historici gewerkt en geprobeerd het oude Griekenland zo realistisch en accuraat mogelijk te maken. De game is een vervolg op Assassin’s Creed Origins, ondanks het feitelijk 400 jaar ervoor plaatsvond.
Een bekend historisch figuur is Sokrates (zijn naam wordt ook wel geschreven als Socrates). Een van de feiten is dat hij écht heeft bestaan en ook in Assassin's Creed Odyssey voor komt. Hij was namelijk een oude Griekse filosoof uit het jaar 470/469-399 v.C. Hij kwam uit Athene en stond bekend als briljant en moedig. Zijn moderne denken vormde de westerse filosofie. In de game krijg je de kans om dialogen met hem te voeren, een Socratisch debat te houden en misschien zelfs wijn te drinken.
139988

Geen schilden meer

Een feature die verschillende reacties opwekte onder de fans, is het feit dat je in Assassin’s Creed Odyssey geen schild meer kunt gebruiken. Het was een veelbesproken onderwerp op verschillende game platforms. Dit zou gedaan zijn zodat er wat meer voortgang in het spel zin en de focus gelegd wordt op actie en gevechten. Je tegenstanders kunnen nog steeds schilden gebruiken, maar jij zelf dus niet. Jonathan Dumont, Creative Director voor Odyssey, zei het volgende in een AMA op Reddit:
139989

Keuze uit twee speelbare karakters

Een van de feiten van Assassin's Creed Odyssey is dat je aan begin van de game uit 2 personages kunt kiezen: Alexios of Kassandra. Na het kiezen van als wie je de game door wil gaan is het niet meer mogelijk om van karakter te veranderen. Wij hebben er in onze Pre-Launch gameplay voor gekozen om als Alexios te spelen.
In eerdere spellen was het al mogelijk om als een vrouw te spelen, maar niet de hele game lang. Zo waren er in Assassin's Creed Syndicate missies die specifiek bedoeld waren voor de mannelijke assassin Jacob, of de vrouwelijke assassin Evie Frye.
Het gekozen hoofdpersonage is net als in Origins aanpasbaar. Er zijn genoeg verschillende pantseronderdelen, helmen en wapens, waarmee je je karakter naar eigen style kunt aanpassen en natuurlijk super badass te maken. Je kunt kiezen uit meer dan 100 wapens in 9 verschillende categorieën.
139990

Dieren temmen en aaien

Er zijn allerlei verschillende prachtige dieren in Assassin’s Creed Odyssey te vinden. Met de skill Beast Master is het mogelijk om veel van deze dieren te temmen, zoals leeuwen, honden, wolven en beren. Pack leaders en Alpha dieren kunnen niet getemd worden.
In eerdere games kan je dieren temmen door Sleep Dart te gebruiken. Odyssey heeft een skill genaamd Arrow Master, waarbij je dieren kan verlammen zonder ze te doden. Je kan maar één dier per keer temmen. Als je een ander dier wil temmen, moet je het huidige getemde dier vrij laten in het wild. Tijdens het vechten kan je dier dood gaan, waarbij de damage afhankelijk is van het soort dier.

Dieren aaien is een van de feiten in Assassin's Creed Odyssey

Altijd al dieren in games willen aaien? Goed nieuws, want dat kan! Het aaien van dieren is een van de vele feiten over Assassin's Creed Odyssey. Zodra je een dier getemd hebt, kan je ze na een korte tijd aaien. Dit kan je doen door vlakbij het dier te hurken en door het belangrijkste te doen: niet bewegen. Zolang je niet beweegt, zal je personage na een tijdje het dier gaan aaien.
139991

Romantiek

Veel fans waren aan het discussiëren of romantiek een deel van de game zou worden. Ubisoft heeft duidelijk gemaakt dat de speler zelf mag bepalen met wie hij of zij een romantische relatie aan gaat. Doordat er diverse dialoog opties zijn, kan je zelf bepalen hoe je band met een NPC wordt. Er kan dus romantiek in de game voorkomen, tenminste, als je daar op uit bent.
Met Cassandra kan je zowel met een man of vrouw een relatie aan gaan, die leiden tot allerlei opties en mogelijkheden, als bijvoorbeeld romantische scènes. Deze scenes zijn alleen wel afhankelijk van hoe goed de speler is in het verleiden van de NPC’s.
Assassin's Creed Odyssey is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.