5 features om naar uit te kijken in Horizon Forbidden West

Article
zondag, 05 december 2021 om 10:00
horizon forbidden west screenf1592466285
Horizon Forbidden West, de nieuwe game van Guerrilla, komt in 2022 eindelijk uit. Er is al veel informatie rondom de game gelekt en bekendgemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar. In dit artikel kijken we naar 5 features om naar uit te kijken in Forbidden West.

Aloy

Horizon Zero Dawn is één van de weinige games waarin een vrouwelijk karakter de hoofdrol heeft. Hoofdrolspeler Aloy neemt allerlei spannende en uitdagende missies op zich om te hopen antwoord te krijgen op al haar vragen. Wie is bijvoorbeeld haar moeder, waar komen alle machines vandaan en wie bestuurd de machines? Aloy is enorm nieuwsgierig, en dat zorgt ervoor dat er eigenlijk altijd wel wat te doen is in het spel.
Aloy is ook meteen één van de redenen om uit te kijken naar Forbidden West. Erg veel veranderingen rondom Aloy weten we nog niet, en het is daarom spannend om te zien wat voor verhaal er dit keer rondom Aloy neergezet is. Het verhaal van Horizon Zero Dawn is zo hier en daar erg ingewikkeld, maar enorm goed in elkaar gezet. Ongetwijfeld zal ook Forbidden West een fantastisch verhaal bevatten.
horizon forbidden west 2f1632911376

Nieuwe gadgets

Tijdens je avontuur in Horizon Zero Dawn is het onmogelijk om bepaalde machines te vermijden. Het is je taak om deze uit te schakelen om te blijven leven. Je wordt gelukkig geholpen door een fijn assortiment aan wapens, die allemaal een sterke en zwakke kant hebben. Er zijn wapens voor korte en lange afstand, maar ook wapens voor alles daar tussenin.
Omdat er zoveel wapens zijn, krijg je ook meteen de mogelijkheid om een eigen speelstijl te creëren. De één plaatst allemaal traps en valt geluidloos aan, terwijl een ander misschien wel direct op de eerste de eerste de beste machine schiet. Waarschijnlijk komen er ook allemaal nieuwe wapens naar Forbidden West, die jouw avontuur makkelijker moeten maken.
Naast allerlei nieuwe wapens komen er ook nieuwe gadgets naar Forbidden West. Zo kan Aloy bijvoorbeeld gebruik maken van een grapple hook, om gemakkelijk op hogere posities te komen. Daarnaast is er ook een parachute, om juist makkelijker naar beneden te gaan. Welke gadgets er nog meer toegevoegd gaan worden is nog niet bekend.
horizon forbidden west 4f1622150852

Puike graphics

Over de graphics in Horizon Zero Dawn mag absoluut niet geklaagd worden. Het spel ziet er tiptop uit, met prachtige graphics en enorm goede details in het landschap. Op de gigantische sun flare na die zo nu en dan op je beeldscherm verschijnt ziet de game er beeldschoon uit. Forbidden West zal ongetwijfeld nog betere graphics en details hebben, zeker omdat de game ook beschikbaar zal zijn op de PS5. Er komt gelukkig ook een PlayStation 4 versie van de game uit.
Het is je vast wel eens gebeurd dat je een prachtige game speelt, en je gewoon even de tijd neemt om alles in je op te nemen. Horizon Zero Dawn valt zeker in dat rijtje, en daarom is het enorm spannend om te zien hoe Forbidden West uit de verf komt. De grootste ergernis die hopelijk aangepast zal zijn, is de slechte lip-sync die regelmatig optrad in Horizon Zero Dawn.
horizon forbidden west coverartkf1593505715

Nieuwe machines

Horizon Zero Dawn heeft een gigantisch aantal verschillende machines, voor zowel ter land ter zee en in de lucht. Elk heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, en het uitschakelen van deze machines kan op allerlei manier gedaan worden. Forbidden West krijgt allemaal nieuwe machines, die nieuwe loot en daarmee ook nieuwe mogelijkheden bieden. Echte details over deze nieuwe monsters zijn nog niet bekend, maar zo nu en dan komen er foto's voorbij waarin deze nieuwe gevaren te zien zijn.
De nieuwe machines zullen volgens een PlayStation blog ook iets georganiseerder aanvallen. In plaats van dat ze allemaal één voor één hun slag slaan, zullen ze eerder als een groep samenwerken om jou te verslaan. Gelukkig zullen nieuwe wapens en nieuwe armor je helpen om dit probleem te verhelpen.
5 horizon zero dawn tips die je moet weten 107243f1577357152

Grotere en nieuwe wereld

Samen met al deze nieuwe machines, gadgets, avonturen en graphics komt ook een nieuwe map. Of hij groter is dan de Horizon Zero Dawn map is nog niet duidelijk, maar dat de onderwaterwereld van Forbidden West veel uitgebreider wordt is wel al bekend. Sterker nog, Horizon Zero Dawn had eigenlijk geen onderwaterwereld. Er was slechts één machine die zich in het water begaf.
Forbidden West daarentegen zal een veel uitgebreidere onderwaterwereld hebben, met nieuwe robots en hopelijk ook unieke missies. Ook de map zal helemaal anders ingericht zijn, zodat je weer helemaal opnieuw alles kan ontdekken. De map van Horizon Zero Dawn, die in 2017 uitkwam, kennen we nu inmiddels wel. Dat ontdekken is ook iets wat Horizon zo leuk maakt, er is overal namelijk wel wat te beleven.