5 gemiste kansen in battelfield 2042

Article
zondag, 05 december 2021 om 9:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
In dit artikel kijken we naar 5 features die missen in Battlefield 2042. Hier zal je niks vinden over te weinig wapens of weinig diversiteit in voertuigen. Dit artikel gaat vooral over features zoals teamplay score en duiken tijdens het zwemmen.

Duiken tijdens het zwemmen

Wanneer je zwemt terwijl de kogels om je oren vliegen wil je eigenlijk maar één ding: Duiken! Helaas vond DICE het een puik plan om deze functie uit haar game te laten, waardoor je in het water altijd zo goed als dood bent. Waarom besloten is om dit eruit te laten is onduidelijk, maar dat het een grote ergernis is voor menig Battlefield speler wel duidelijk. In Battlefield 4 (wat door veel fans gezien wordt als de “beste” Battlefield game) en Battlefield 5 is er wel de mogelijkheid om te duiken.
Deze feature, hoe onschuldig hij ook lijkt, is ontzettend belangrijk in zo'n actievol spel. Ongetwijfeld zal de features nog toegevoegd worden, helaas is het dan eigenlijk al te laat. Deze functie wordt zonder enige medelijden aan de gigantisch lange lijst met gemiste functies toegevoegd. De lijst die hier behandeld wordt, is gericht op 5 functies, maar de lijst gaat nog even door.
20211006103938 1f1637319991

Meer control aanpassingen voor console

Voor console spelers zijn er drie opties als het aankomt op de button layout. Om te beginnen zijn er spelers die de button layout accepteren en leren om op een efficiënte manier deze te benutten. Dan zijn er spelers die “claw” spelen, een techniek waarbij je je rechter wijsvinger gebruikt om bijvoorbeeld het rondje in te klikken. Tot slot zijn er spelers die afhankelijk zijn van de custom control setting, waarin je je controls helemaal naar eigen wens aan kunt passen.
Voor deze laatste groep is er alleen slecht nieuws. Er is namelijk geen manier in-game om de controller settings helemaal naar eigens wens te maken. Wel is er een optie om de bepaalde controls aan te passen in het menu. Normaal gesproken staat de “on foot button” op default, maar deze kan aangepast worden naar bijvoorbeeld alternate waardoor bepaalde controls op andere knoppen gezet worden. Bij alternate houdt het in dat de mêlee knop nu de crouch knop is, en dat de crouch knop nu de mêlee knop is.
Console spelers zijn alleen niet helemaal verloren. In ieder geval op PlayStation 4 is er een optie om toch custom controller settings te hebben. De techniek kan ook bij bijvoorbeeld Rainbow Six Siege gebruikt worden. Ga daarvoor naar Settings > Accessibility > Button Assignment > en klik op Custom Button Assignment. Hierin kan je elke knop een andere actie laten uitvoeren, het is misschien in het begin een beetje ingewikkeld, maar uiteindelijk krijg je het vast wel door.
battlefield 2042 hazard zonef1635868234

Squad objective play bonus

Het lijkt er soms misschien niet op, maar Battlefield is altijd al een team-based game geweest. Je wordt in een squad van 4 gegooid, en samen met je drie aangewezen teammates moet je zo efficiënt mogelijk te werk gaan. Het liefst heeft iedereen natuurlijk dat je goed met zijn vieren samenwerkt, in vorige Battlefield games werd dit aangemoedigd door extra bonussen uit te delen wanneer je goed samen speelt. Battlefield 2042 daarentegen heeft deze optie niet.
De Squad Objective Play bonus zit niet in de nieuwste Battlefield game, een functie die voorheen motiveerde om juist wel met je hele squad de objective te spelen. Een functie als deze lijkt misschien onschuldig, maar het zorgt ervoor dat spelers eerder samen spelen. De functie zit nu niet in het spel, en meer spelers rennen daarom liever doelloos rond in plaats van dat zij hun team helpen.
2021 06 14 battlefield 2042 1f1623680776

Teamplay score

In Battlefield V werd goed gekeken naar hoeveel je je team nou eigenlijk helpt. Wanneer jij je teammate voor een bepaald aantal levens healt, kreeg je een hoeveelheid punten gebaseerd op de hoeveelheid healing. In Battlefield 2042 krijg je standaard 5 punten, in plaats van dat er wordt gekeken naar hoeveel moeite je in een actie gestoken hebt.
Het is niet alleen voor healing geven, maar ook bijvoorbeeld ammunitie doorgeven aan teammates. Ook dit is een feature die niet bepaald motiveert, omdat het toch niet echt loont. In Battlefield V is het mogelijk om enorm hoog op het scorebord te komen door alleen te healen en andere spelers te reviven, In Battlefield 2042 is dit dus niet echt een optie. Sterker nog Battlefield 2042 heeft niet eens een scorebord. Helaas paste deze functie niet meer op deze lijst maar mag zeker wel even genoemd worden.
battlefield 2042f1638188002

Een thermal optic

Een thermal scope is een feature die in veel games als unbalanced wordt gezien. In principe is dit ook waar, iedereen met een thermal scope heeft een gigantisch voordeel tegenover iedereen met een reguliere scope. Het ding is alleen dat dit een futuristische game is, met allerlei nieuwe technologie en ga zo maar door. Het is dan jammer dat er geen thermal scope in zo'n moderne game zit.
De thermal scope zal dan ook geen scope moeten zijn waar je uren en uren voor moet spelen. Misschien dat thermal scopes juist een soort standaard optie kunnen worden, er zitten smokes in de game en een thermal scope is daarom niet meer dan normaal. Het is een discutabele functie, maar ongetwijfeld een leuke toevoeging. Het gaat in dit geval dan ook niet om een ergernis in de game, maar simpelweg een gemiste functie.
Ongetwijfeld zullen er dingen tussen zitten waar je het niet meer eens bent, of misschien mis je juist een feature die absoluut wel op deze lijst moest staan. In dat laatste geval horen wij het natuurlijk graag in de comment sectie hieronder!

Populair Nieuws