5 Endless runner games op je mobiel - Bereid je voor op Mario Run!

Article
donderdag, 08 december 2016 om 16:23
xgn google image
Nog maar een paar dagen wachten en dan komt Super Mario Run op iOS uit, een game waar Mario flink door blijft rennen en jij door middel van springen levels moet zien te halen. Om je alvast voor te bereiden op de endless runner game van Mario, zijn hier 5 goede endless runner games voor je mobiel!
Bij endless runner games is het de bedoeling om een bepaald level te halen of om zo ver mogelijk te komen. Bij endless runner games ziet hier wel iets speciaals aan, want het personage dat jij bestuurt rent automatisch. Aan jou dus de taak om te springen of van richting te veranderen zodat je obstakels of gevaren ontwijkt en zo dus het level kunt halen.
Er zijn meerdere soorten endless runner games. Zo is het doel in de nieuwe Super Mario Run om levels te voltooien, maar in andere games is juist het doel om zo ver mogelijk te komen. In deze special worden 5 goede endless runner games voor op je mobiel besproken.

5. Sonic Dash (Android, iOS)

Als je aan Sonic denkt, dan denk je aan rennen. Sonic the Hedgehog is net zoals Mario een van de grootste game personages en staat bekend om zijn ongelofelijke snelheid.
Het verbaast je dan ook niet dat er een endless runner game is gemaakt van Sonic waarbij hij continu blijft rennen, zoals hij eigenlijk altijd al doet. In deze game moet je ervoor zorgen om zo ver mogelijk te komen en daarbij een zo hoog mogelijk aantal punten te behalen.
Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, want er zijn drie lijnen die Sonic kan rennen en je komt verschillende obstakels tegen die ervoor kunnen zorgen dat je opnieuw moet beginnen. Aan jou de taak om die obstakels te ontwijken door met je vinger een andere lijn te kiezen.
Het leuke van Sonic Dash is natuurlijk de stijl van Sonic waarin je speelt. Daarnaast kom je af en toe een eindbaas tegen die je moet verslaan en dat zorgt voor een leuke variatie. Samen met de verschillende upgrades en missies is dit een goede game om je alvast op Super Mario Run voor te bereiden.
102216

4. Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush (Android, iOS)

Ook de rare gele wezens uit Verschrikkelijke Ikke hebben een eigen endless runner game. Het principe is vergelijkbaar met Sonic Dash. Je hebt drie lijnen en je moet allerlei obstakels ontwijken. Word je geraakt, dan moet je opnieuw beginnen.
In Verschrikkelijke Ikke zit alleen een ander principe. Je hebt verschillende levels waar je continu bananen moet verzamelen. Je doel is om in ieder level een zo hoog mogelijke score te halen zodat jij naar het volgende level kan.
Het leuke van Verschrikkelijke Ikke is dat er ontzettend veel verschillende levels zijn. De game bevat heel veel content. De game is namelijk gebaseerd op de Verschrikkelijke Ikke films, maar bevat ook exclusieve content die speciaal voor Minion Rush is gemaakt.
Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush is een uitdagende game, bevat heel veel content en ziet er leuk uit door de minions die overal om je heen vliegen. Hierdoor de perfecte manier om alvast in het endless runner genre te komen.
102218

3. Temple Run 2 (Android, iOS, Windows Phone, Tizen)

Temple Run is een van de meest populaire smartphone games ooit. Het is eigenlijk de grondlegger van het populaire endless runner genre. De eerste Temple Run is meer dan één miljard keer gedownload, daarom is het ook geen verrassing dat er een vervolg van is gekomen.
In Temple Run 2 rent je karakter automatisch vooruit in een rechte lijn. Aan jou de taak om over valkuilen heen te springen en onder bomen door te duiken. In Temple Run 2 moet je ook op tijd van richting veranderen, anders val je namelijk de afgrond in of knal je tegen een muur op en moet je opnieuw beginnen.
Het doel van de game is om zo ver mogelijk komen. Hoe verder je komt hoe meer punten je verzamelt waarmee je virtuele cosmetische items of upgrades kunt kopen. Hiermee kan jij je grenzen verleggen en nog verder proberen te komen. Dit in combinatie met uitdagende missies zorgt ervoor dat Temple Run 2 een verslavende game is.
Temple Run 2 is aanzienlijk beter dan de eerste Temple Run. Het bevat nieuwe obstakels, upgrades en items. Tot op de dag van vandaag wordt Temple Run 2 ook nog continu geupdate met nieuwe content.
102219

2. Subway Surfers (Android, iOS, Windows Phone)

Subway Surfers is erg vergelijkbaar met Temple Run, alleen heeft het een totaal andere stijl. In Subway Surfers grind je op een hoverboard over treinrails en treinen heen. Het doel is hetzelfde als in Temple Run, ren zo ver mogelijk en probeer obstakels te ontwijken. Doe je dit niet, dan word je gepakt door de politie en moet je opnieuw beginnen.
Wat Subway Surfers leuk maakt is het unieke cartoon design. Daarnaast heb je de keuze uit onwijs veel verschillende upgrades, items, hoverboards en kleding waardoor dit spel ontzettend verslavend is. Met de leaderboards kun je daarnaast ook je score delen met vrienden, wat weer voor extra strijd zorgt.
Subway Surfers wordt ook continu geupdate met nieuwe content, wat er voor zorgt dat de game veel variatie krijgt en leuk te spelen is tijdens speciale dagen, zoals Kerst. Tijdens Kerst is alles namelijk in een winters jasje gestoken wat voor vernieuwing zorgt.
Met alle content van de game ben je wel even bezig, perfect dus om je voor te bereiden op Super Mario Run.
102220

1. Jetpack Joyride (Android, iOS, Windows Phone)

Jetpack Joyride is ook een bekende endless runner game. Het kwam namelijk net zoals Temple Run met unieke concepten waar de meeste endless runner games nu gebruik van maken, zoals het ‘drie-missies-systeem’ waarmee je drie verschillende missies tegelijk kunt voltooien voor prijzen.
In Jetpack Joyride is het de bedoeling om zo ver mogelijk te komen. In deze game blijft je mannetje natuurlijk doorlopen en moet jij proberen alle vliegende raketten en lasers te ontwijken. Dit doe je door op het scherm te drukken, zo vlieg je namelijk met je Jetpack omhoog. Druk je niet op het scherm dan ga je naar beneden.
Dit gaat in combinatie met een origineel design en toffe powerups. De game bevat veel verschillende upgrades die je kunt gebruiken om je iedere poging weer een andere ervaring te geven. Daarnaast zijn er leuke voertuigen, verslavende verzamelmogelijkheden en uitdagende gameplay om je zelfs na de release van Super Mario Run bezig te houden.
Welke Endless Runner game vind jij gaaf? Laat het weten!

Populair Nieuws