Top 5 duurste Netflix Originals tv-series op een rij

Article
dinsdag, 23 oktober 2018 om 15:28
top 5 duurste netflix originals tv series op een rij 140996
Netflix heeft al een aantal goede titels op haar naam staan. Met meer dan 300 Originals is er genoeg keuze voor iedere kijker. Maar welke series zijn nou het duurste? Wij zetten de top 5 duurste Netflix Originals voor je op een rijtje.

5. House of Cards - 60 miljoen dollar per seizoen

Nummer 5 op onze lijst van de 5 duurste Netflix Originals is House of Cards, een van de bekendste series op Netflix ooit. De politieke thrillerserie heeft veel fans en over het algemeen positieve reacties gekregen van critici. Het eerste seizoen van House of Cards kwam uit op 1 februari 2013.
Het verhaal volgt Frank Underwood, een Democraat en politicus, die wraak probeert te nemen op de mensen die hem hebben verraden. Frank wordt gespeeld door Kevin Spacey. Ook zijn vrouw Claire, die gespeeld wordt door Robin Wright, is heel sneaky. Hoe ver zullen ze gaan om hun doelen te bereiken?
De serie heeft aardig wat geld gekost, namelijk ongeveer 4,5 miljoen dollar per episode. Daar bleef het niet bij. De serie werd per episode een beetje duurder, wat een totaal maakte van rond de 60 miljoen dollar per seizoen.
140997 1

4. Marco Polo - 90 miljoen dollar per seizoen

Ook Marco Polo is een serie die behoorlijk wat geld heeft gekost. Vooral de uitgebreide kostuums en ingewikkelde sets waren duur. Marco Polo heeft 90 miljoen dollar per seizoen gekost. De Amerikaanse tv-series ging in première op Netflix op 12 december 2014.
Het verhaal van de serie volgt de vroege jaren van hoofdpersoon Marco Polo, een ontdekkingsreiziger aan het hof van Koeblai Khan. Koeblai Khan heerst over Mongolië en probeert China te veroveren.
De serie had 2 seizoenen, met ieder 10 afleveringen. Dit komt al gauw uit op 9 miljoen dollar met aflevering. Uiteindelijk werd de serie gecanceld, vanwege gemiddelde reviews en een verlies van 200 miljoen dollar.
140998 1

3. Sense8 - 108 miljoen dollar per seizoen

Op nummer 3 van onze 5 duurste Netflix Orginals is Sense8, een sciencefiction drama-serie. Het verhaal volgt acht mensen die plots mentaal met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kunnen zij zintuiglijke waarnemingen en vaardigheden delen, maar ook gevoelens delen en elkaar zelfs bezoeken. Ze vormen samen een cluster en moeten zien te overleven.
Sense8 staat bekend als een serie die veel aandacht besteedt aan maatschappelijke problemen en onderwerpen. Voorbeelden hiervan zijn religieuze belevingen, seksisme en seksuele geaardheid.
Het exacte budget van de serie is niet bekendgemaakt, maar er zijn verschillende schattingen gemaakt die uitkwamen op 9 miljoen dollar per episode. Dit maakt een totaal van 108 miljoen dollar.
140999 1

2. The Get Down - 120 miljoen dollar per seizoen

The Get Down volgt de opkomst van hiphop in New York. De serie speelt zich af in de jaren ‘70. De focus wordt gelegd op een groepje tieners, die stuk voor stuk beroemd willen worden in de muziekindustrie.
Het eerste seizoen had 12 afleveringen, en kostte bijna 11 miljoen dollar per episode. Er zou een tweede seizoen komen, maar die is door Netflix gecanceld. The Get Down heeft veel drama en problemen achter de schermen gehad, waardoor de serie ver boven het afgesproken budget kwam. Uiteindelijk heeft alles bij elkaar ruim 120 miljoen dollar gekost. Wie had dat gedacht? The Get Down past hierom absoluut in onze top 5 duurste Netflix Originals lijst.
141000 1

1. The Crown - 130 miljoen dollar per seizoen

We zijn bij onze nummer 1 van onze top 5 duurste Netflix Originals gekomen: The Crown. De serie volgt het verhaal van Queen Elizabeth II uit het Verenigd Koninkrijk. In elk seizoen wordt 10 jaar van haar leven laten zien.
Er zijn wat twijfels ontstaan over het feit of het documentaire is of niet, maar dit is dus niet het geval. The Crown is namelijk een dramaserie die gebaseerd is op het leven Queen Elizabeth.
Deze serie is zonder twijfel de duurste Netflix serie ooit. Dit komt door de meer dan zevenduizend kostuums, extreem uitgebreide sets, en een ontzettend grote replica van Buckingham Palace. Alleen de trouwjurk van Queen Elizabeth kost al ruim dertigduizend dollar. Het uiteindelijke bedrag voor de serie komt neer op 130 miljoen dollar per seizoen.
Los van dure series, zijn er ook veel dure films uitgekomen. Benieuwd naar nog meer dure series? Wij hebben een top 10 duurste films ooit speciaal voor jou op een rijtje gezet.
Als je zin hebt in wat quality time, kan je hier de beste series om met je moeder te kijken vinden.