5 Dragon Ball Fighter Z features die wij in de game willen zien

Article
woensdag, 28 juni 2017 om 16:30
xgn google image
De aankondiging van de nieuwe Dragon Ball game op de E3 kwam uit het niets. Fans waren zeer tevreden met wat we kregen voorgeschoteld. We hebben vijf Dragon Ball Fighter Z features gepakt uit andere Dragon Ball games die wij willen zien.

5. What-If personages

We gaan terug in de tijd naar Budokai 2 (2003), waar What-If personages geïntroduceerd werden. Wat houden What-If personages precies in? Dit zijn personages die in de Dragon Ball anime niet zijn voorgekomen, maar wel een logische basis kunnen hebben binnen de serie. Verzonnen personages dus, maar wel met een beetje logica.
In Budokai 2 kregen we What-If personages als Gokule (een fusion tussen Goku en Hercule) en Tiencha (een fusion tussen Tien en Yamcha). Gokule kwam één keer voor in de Dragon Ball anime, namelijk in een droomscenario. Ondertussen hebben Tien en Yamcha vaak overlegd om een fusion uit te voeren. Allebei deze personages zijn dus haalbaar binnen de Dragon Ball franchise.
In Raging Blast (2009) werden we geïntroduceerd aan de Super Saiyan 3 versies van Vegeta en Broly. Dit zijn in totaal al vier What-If personages die wij willen terugzien in Dragon Ball Fighter Z. Wij denken dat het voor de ontwikkelaars een leuke uitdaging kan zijn om nieuwe Dragon Ball personages te bedenken (een fusion tussen Gohan en Trunks lijkt ons een top idee).
What-If personages zou één van de meest unieke Dragon Ball Fighter Z features zijn, aangezien niet veel games deze feature bevatten.
113675

4. Unieke manier van Transformeren

In Dragon Ball games heb je altijd de mogelijkheid om te transformeren. Transformeren is ook één van de Dragon Ball Fighter Z features die al is bevestigd én aanwezig is in de gameplay.
Niet elk personage heeft de kracht om te transformeren, maar het is een feature die in (bijna) elk Dragon Ball spel terugkomt. Nu kan je in eerdere games (zoals de Budokai serie) wel transformeren, maar dit ging enorm snel en de transformaties zorgden niet voor het 'wauw' effect waar we naar streven.
In de video die je bovenaan de pagina kunt bekijken zie je alle transformaties uit Raging Blast 2 (2010). Dit is een mooi voorbeeld hoe wij de transformaties voor ons zien. Neem als voorbeeld de transformatie van Cooler, dit gebeurt op een bijna identieke manier als in de Dragon Ball anime.
Wanneer je transformeert moet dit een gevoel van kracht opleveren. Met de graphics die Dragon Ball Fighter Z bevat, kunnen wij dromen over hoe gaaf het eruit ziet wanneer je transformeert. Trakteer ons op een epische animatie wanneer je op die transformeerknop klikt!
113691

3. Character Customization

Zoals je in de bovenstaande video kunt bekijken, bevat bijvoorbeeld Xenoverse 1 de mogelijkheid om je personage en zijn aanvallen aan te passen. Dit is één van de Dragon Ball Fighter Z features die de nieuwe game met zekerheid beter zal maken.
Andere games kozen ervoor om verschillende versies van één bepaald personage te gebruiken. Zo hebben de Budokai Tenkaichi games een aantal verschillende versies voor Goku. Wij zijn meer fan van de Budokai en Xenoverse benadering, hier kun je namelijk je aanvallen naar eigen smaak aanpassen. Personages als Goku en Vegeta hebben een grote hoeveelheid aanvallen, hiervan kies je er vier uit die je op dat moment wilt gebruiken in een gevecht.
Op deze manier is te voorkomen dat je weer opgescheept zit met vijf varianten van hetzelfde personage. Deze optie om aanvallen te verwisselen is essentieel. Als bonus zou het ook leuk zijn om je personage te kunnen bewerken met verschillende outfits naar keuze of bijvoorbeeld de mogelijkheid om een accessoire toe te voegen.
Willen jullie character customization terugzien in Dragon Ball Fighter Z?
113701

2. Een enorme hoeveelheid aan personages!

De Dragon Ball games van tegenwoordig varieren van middelmatig tot goed. Naar onze mening is er wel één ding wat ontbreekt, namelijk een gigantische lijst aan personages.
Budokai Tenkaichi 3 is nog steeds het perfecte voorbeeld om een rooster van personages te creëren waar iedereen tevreden mee kan zijn. Met de komst van Dragon Ball Super merken wij dat Dragon Ball GT aan de kant wordt geschoven. Waarom kunnen we niet gewoon alles in één game stoppen?
Budokai Tenkaichi 3 bevat wel meerdere varianten van één personage, maar zoals omschreven in ons vorige punt zien we dat liever niet terug. Dit neemt niet weg dat deze game de meeste personages bevatte uit alle Dragon Ball anime series. We zoeken een Dragon Ball game die eindelijk alles toevoegt.
Personages uit Dragon Ball, Dragon Ball Z, Dragon Ball Super en Dragon Ball GT; alles moet toegevoegd worden. Van King Piccolo uit Dragon Ball tot alle vormen van Baby Vegeta uit GT. Geef de fans alle personages waar ze om vragen!
Met welke personages willen jullie in Dragon Ball Fighter Z aan de slag?
113707

1. Beam Struggles

We sluiten onze lijst van Dragon Ball Fighter Z features die wij willen zien af met: Beam Struggles. Sinds we Dragon Ball games spelen op de nieuwe generatie consoles (PS4 en Xbox One), missen we een beam struggles. Dit is een feature die de Dragon Ball games zo leuk maakte om te spelen.
Beam struggles is een simpel concept, maar omdat het ook voorkomt in de Dragon Ball anime serie is het essentieel dat de game deze feature bevat. Een beam struggle houdt in: twee spelers die tegen elkaar aan het vechten zijn vuren tegelijk een beam aanval af, zoals de 'Kamehameha'. Wanneer dit gebeurt komen de twee aanvallen tegen elkaar, zo ontstaat een beam struggle.
Het maakte de gevechten een stuk intensiever, mocht je namelijk enorm dichtbij elkaar staan en je vuurt dan allebei een beam aanval, kan het zijn dat allebei de spelers worden geraakt. Hierdoor was het ook mogelijk om allebei tegelijk K.O. te gaan, wat resulteert in een gelijkspel.
Beam struggles klinkt als iets heel eenvoudigs, maar nieuwe games als Xenoverse 2 bevat deze feature niet. We wachten in anticipatie af of Dragon Ball Fighter Z wel gebruik gaat maken van deze populaire feature.

Welke Dragon Ball Fighter Z features willen jullie terugzien?

Dit waren de vijf Dragon Ball Fighter Z features die wij in de game willen zien. Wat hebben we volgens jullie gemist en kijken jullie uit om met Dragon Ball Fighter Z aan de slag te gaan? In onze hands-on preview lees je hoe wij de gameplay van de game hebben ervaren.