5 Uncharted 4 features die we in Uncharted The Lost Legacy DLC willen zien

Article
woensdag, 07 december 2016 om 15:30
xgn google image
Tijdens de Playstation Experience is er een grote Uncharted DLC aangekondigd die als standalone zal worden uitgebracht. Uncharted 4 is een geweldige game en er zijn een aantal essentiele features die terug moeten keren. Check welke dat zijn in onze 5 dingen van Uncharted 4 die we terug willen zien in Uncharted The Lost Legacy DLC.
Let op: dit artikel bevat spoilers voor Uncharted 4: A Thief's End
In de Uncharted serie ga je met Nathan Drake mee op zoek naar de grootste schatten, eeuwenoude geheimen en verloren steden. Je reist af naar gebieden zoals Madagaskar, Nepal, New York en nog zo veel meer plaatsen waar mogelijke aanwijzingen liggen tot eeuwige rijkdom.
Uncharted 4: A Thief's End is zoals we dachten, de laatste in de Uncharted serie. Dit is min of meer waar, want Uncharted 4: A Thief's End markeert het einde van Nathan Drake zijn carriére als schatzoeker. Maar daarmee worden er weer andere wegen geopend voor de serie en dat is dus de nieuwe standalone Uncharted The Lost Legacy.
Uncharted The Lost Legacy DLC werd aangekondigd tijdens de Playstation Experience aan de hand van een gameplay trailer. Hier kregen we te zien dat er twee hoofdrolspelers aanwezig zijn en dat het geen onbekenden zijn: Chloë Frazer en Nadine Ross. In de video zien we Frazer die zich een weg baant door de vervallen stegen waar het riekt van onheil en corrupte militairen.

5. De gadgets

In de Uncharted The Lost Legacy DLC volgen we het verhaal van twee andere personages, maar dat wil niet zeggen dat we gelijk afstand moeten doen van Drake's gadgets. Zo beschikt Drake sinds Uncharted 4 over twee gadgets die nogal fijn in gebruik zijn.
In Uncharted 4 kan je met de klimhaak er flink op los zwaaien, op deze manier worden meer gebieden (sneller) toegankelijk. Ook zorgt het in een hoop actiescénes voor een ongelooflijk tof effect wanneer je bijna een afgrond in valt en jezelf net aan redt met de klimhaak.
Ook maken we in Uncharted 4 kennis met de Piton, het mes dat je in een rotswand kan steken om extra houvast te creëren tijdens het klimmen. Ook deze gadget redt je op sommige punten van een pijnlijke ondergang en voegt een gaaf effect toe aan de gameplay.
101993

4. De Jeep voor extra features en gameplay

In Uncharted 4: A Thief's End kom je tot een punt dat je noodgedwongen naar Madagaskar moet, of dat erg is kan meerdere kanten op. Wanneer je in Madagaskar bent word je voorzien van een all-terrain Jeep waarmee je snel van de ene plek naar de andere kan. Maar het heeft ook wegen geopend voor leuke nieuwe gameplay features.
Als allereerst kunnen we dankzij de Jeep en onze vrijheid veel zien van Madagaskar en heeft Naughty Dog er overduidelijk een hoop werk in gestopt om genoeg landschap en verborgen schatten te creëren om naar toe te rijden. En als laatste moeten we natuurlijk niet de fenomenale achtervolging vergeten waar je met Sully en Sam middenin zit.
wanneer wij ons wagen aan de Uncharted The Lost Legacy DLC gaan we op avontuur in India, een zoektocht naar een oud artefact en dat doen we natuurlijk niet zonder eerst andere verborgen geheimen te ontdekken en landschappen te zien met de Jeep.
Op sommige punten in Uncharted 4 worden ook puzzels in de vorm van grote constructies neergezet, je moest dan bepaalde plaatsen bereiken zoals een hoge rots - alleen te bereiken met behulp van de Jeep. Dit is leuke extra gameplay die we graag terug willen zien in de aankomende DLC.
102000

3. Details voor een betoverend gevoel

Wanneer je in Uncharted 4: A Thief's End een speler bent die ook even rustig de tijd neemt om alles eens goed te bekijken, dan heb je het extra goed aangepakt. Want in Uncharted 4 is er zeker nagedacht over een grote berg eye candy die je kan bekijken.
Om even een voorbeeld erbij te pakken: wanneer je "Libertalia", de verloren stad van Henry Avery in gaat, kan het al meer dan een half uur van je tijd wegnemen omdat alles zo mooi is om te zien. Bijna alles wat er in Libertalia te vinden is wekt een soort nieuwsgierigheid op. De vervallen gebouwen, de alledaagse voorwerpen en zelfs de in-game schilderijen maken indruk.
De hoeveelheid details die in de game te zien zijn maakt het een echt kunstwerk en het zou te gek zijn als Uncharted The Lost Legacy DLC ons ook zulke kunst laat zien. Dit levert ook absoluut een langere gameplay op, maar het ligt dan wel geheel aan jezelf.
102001

2. Inwerken op je nostalgie

Uncharted: Drake's Fortune is in 2007 uitgebracht, dat is bijna tien jaar geleden alweer. Uncharted fans hebben verspreid over al die jaren te gekke avonturen meegemaakt met Nathan Drake en zijn vriend en vijand. En tijdens zijn avonturen zijn we niet met lege handen naar huis gegaan, daar worden we in Uncharted 4: A Thief's End even goed aan herinnert
Aan het begin van de game loop je als Nathan door zijn zolderkamer, hier zie je een arsenaal aan troffeeën en voorwerpen met geschiedenis staan. Al deze voorwerpen kan je oppakken en bekijken, tegelijkertijd haalt Nathan hardop een herinnering naar boven die met dat voorwerp te maken heeft. Dit is niet alleen een mooie herinnering voor Nathan, maar ook voor ons: de spelers.
Nu volgen we in Uncharted The Lost Legacy DLC twee andere figuren, maar er zijn vast wel goede manieren die Naughty Dog kan bedenken om toch even een nostalgisch gevoel bij je te creëren in verband met de vorige delen. Want dit werkte zeer goed bij Uncharted 4: A Thief's End.
102003

1. Diversiteit in omgevingen

In de voorgaande Uncharted delen hebben we een hoop plaatsen in de wereld bezocht en onveilig gemaakt. Er is ontzettend veel diversiteit in omgevingen te vinden in de game. De ene keer naar Madagaskar, de andere keer naar Tibet en dan weer naar Istanbul. Deze diversiteit en dan ook nog eens in mooie graphics maakte de belevenis steeds beter en beter.
In Uncharted The Lost Legacy DLC weten we tot nu toe dat we in India terecht komen om op zoek te gaan naar de "Tusk of Ganesh" een oud Indiaas artefact. En ook al wordt dit een DLC, Naughty Dog heeft een stuk langere DLC beloofd dan The Last of Us: Left Behind. Laten we hopen dat de studio nagedacht heeft over de diversiteit van omgevingen, dus net als in de voorgangers zowel steden -als jungles en rotsgebieden. Maar laten we er ons maar niet al teveel zorgen over maken.
Er zijn al meer details bekendgemaakt over Uncharted The Lost Legacy, Check ze hier!