5 Black Desert Online tips om niet overdonderd te worden

Article
vrijdag, 04 maart 2016 om 13:57
xgn google image
Met de officiële launch van Black Desert is er nog een MMORPG op de markt die het succes van World of Warcraft zal proberen te evenaren. In onze preview blikten wij vooruit naar de laadschermloze game en nu iedereen het spel kan spelen komen wij alvast met een lijstje Black Desert Online tips voor nieuwe spelers.
Black Desert is een gigantisch spel waarin belachelijk veel te doen is. Zoals gezegd kent het spel geen laadschermen en vloeien alle gebieden in de wereld in elkaar over. De consequentie hiervan is dat het spel een behoorlijke 31 gigabyte ruimte in beslag neemt en deze volledig moet worden gedownload voordat begonnen kan worden met spelen.
In een spel waar je ontzettend veel kunt doen schuilt een gevaar. Wie ooit een MMORPG heeft gespeeld weet dat een van de meest voorkomende redenen om te stoppen het gevoel is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het moeten doen van tig stappen voordat je eindelijk kunt doen wat je zelf wil.
Met deze top 5 Black Desert tips willen wij ervoor zorgen dat de wereld van Black Desert iets minder overweldigend over zal komen dan dat deze daadwerkelijk is. Aangezien de game een 1-time-purchase is zou het zonde zijn als je je zuurverdiende geld uitgeeft om de game vervolgens naast je neer te leggen.

5. Speel de tutorial

Net als met een Ikea kastje is het gebruik van de handleiding een must. Je zal geen schroefjes overhouden als je het niet doet, wel begrijp je bijzonder weinig van alle functies en combatmogelijkheden die Black Desert te bieden heeft.
Daar moet wel bij worden gezegd dat de tutorial erg kort is. Aan de hand van de meest basale dingen word je op pad gestuurd en leer je de basis door het doen van de eerste quests die je tegenkomt. De meeste quests geven een indicatie voor welk level ze bedoeld zijn (net als in The Witcher 3) maar dat is slechts een indicatie.
Zo zal je redelijk snel een quest krijgen om een grote imp te verslaan en krijgt deze een indicatie voor level 11 mee en staat er heel groot ‘co-op suggested’ voor. Aangezien de meeste spelers alles op hun eigen houtje doen is de kans groot dat je er alleen voorstaat. Geen probleem, zelfs wij wisten deze grote demoon te verslaan in ons eentje.
De tutorial en eerste quests zijn zeker een must om te doen wil je een beetje begrijpen wat er van je verwacht wordt in Black Desert Online.
87389

4. Begin niet meteen met grinden

De verleiding om een tutorial op te zoeken om zo snel mogelijk te levelen zal groot zijn. De chat van Black Desert online staat constant vol met guilds die spelers vanaf level 25 zoeken om als groep missies te doen. Het idee is alleen dat je door het doen van quests de eerste experience binnen harkt en door die quests op plekken komt waar je een tijdje blijft hangen om monsters te verslaan.
De gear in Black Desert online is niet gebonden aan levels, alleen aan classes. Heb je dus een hoop geluk en dropt een vijand een zeldzaam wapen, dan kun je op je gemak de vijanden voor de komende levels aan. Om vervolgens een beter wapen te krijgen en je oude te verkopen op de marketplace.
De marketplace is waar spelers hun items kunnen verkopen aan andere spelers. Hoewel elk item een indicatie geeft van hoeveel het waard is zijn de meeste indicaties in deze fase van het spel niet betrouwbaar.
Een wapen met een prijskaartje van 25.000 goud verkoopt niet voor 2.000 en hetzelfde geldt voor het kopen van armor rond diezelfde prijs. Aangezien je rugzak snel vult, komt dat meestal neer op het verkopen van alles in de general store voor een veel lager bedrag. Maar goed, alle beetjes helpen in het begin.
87390

3. Gebruik de chat en het forum

Hoewel de constante spam van guilds over het zoeken naar nieuwe spelers na een tijdje vervelend begint te worden (chatmacro’s zijn toegestaan, in tegenstelling tot spellen als Runescape) komen er wel degelijk nuttige tips voorbij in de chat.
De chat op Europese servers staat bol van de Duitsers en Fransen (die elkaar in slecht Engels belachelijk maken) maar ook van de vragen en antwoorden. De spelers die al eerder met Black Desert Online aan de slag mochten reageren serieus op elke vraag die wordt gesteld, waardoor het spitten door tientallen pagina’s op reddit je bespaard blijft.
De community van Black Desert Online is niet alleen in de chat ontzettend vriendelijk. Ook op het officiële forum van de game staan tal van guides waarmee beginnende spelers een idee krijgen van wat hen te wachten staat. Het gebruik hiervan is dus zeker een aanrader als je een idee wil krijgen van welke stappen je moet nemen op je pad naar het temmen van een eigen paard.
87391

2. Begin vroeg met verkennen

Het aannemen van zoveel mogelijk quests doet erg denken aan games als Skryim. Niet alleen de questrewards zijn de moeite waard, ook door het lopen naar de aangegeven personen of gebieden komt je langs een hoop kleine nederzettingen. Elk dorpje heeft wel een handjevol nieuwe quests te bieden, waardoor je binnen de kortste tijd een tiental missies op zak hebt.
De vijanden in Black Desert Online hebben boven hun hoofd in een bepaalde kleur staan hoe moeilijk het gevecht gaat worden. Geel en groen zijn een eitje, bij oranje en rood kun je het gebruik van health potions verwachten en bij paars wordt het tijd om de benen te nemen.
Door het verkennen weet je al snel welke gebieden goed zijn voor het trainen van je skills en waar je later terug moet komen om het nog een keer te proberen. Wees wel gewaarschuwd dat zelfs rode vijanden lastig kunnen zijn als je niet eerst wat quests hebt gedaan voor armor. Of diezelfde items hebt gekocht in de winkel.
87392

1. Doe het rustig aan

De belangrijkste tip die bij je mee kunnen geven voor Black Desert Online is het rustig aan doen. Verwacht niet binnen de kortste keren het hoogste level te zijn en rond te lopen in indrukwekkende armor. Het is een MMORPG en die dingen kosten handenvol met tijd.
De eerste winkel die je tegenkomt verkoopt een simpele jas voor een luttele 1,5 miljoen zilverstukken. Ongeacht of je eerst wil grinden of rustig quests wil doen, dat is een behoorlijke bak met geld waar je voorlopig niet aan hoeft te denken.
Het omhoogwerken van totale noob tot een behoorlijke speler duurt in Black Desert lang. De eerste levels zullen je op een dienblad aan worden gereikt, vanaf level 25 begint de grind dan echt. Quests geven nog wel items maar experience blijft vaak uit.
De meeste spelers die Black Desert Online tijdens de beta hebben gespeeld (of een pre-order hebben geplaatst) krijgen een gratis paard. Heb je dat niet, dan zal je of 15.000 zilver op moeten hoesten of een aantal quests moeten doen totdat je een sloom ezeltjes als beloning krijgt. Verwacht dus niet dat je binnen een dag met de grote jongens mee mag doen.
Maar dat is ook de charme van Black Desert Online. Je zal aanzien opbouwen door jezelf omhoog te werken door het doen van quests en tientallen uren grinden. Maar in de prachtige wereld van Black Desert Online is dat geen probleem, dat is een plezier.

Populair Nieuws