3 dingen die je over de Shinobi Striker gameplay moet weten [gespeeld op gamescom 2018]

  Animeliefhebbers weten het allang: er is een nieuwe Naruto game onderweg en deze is anders dan de voorgaande games. Op welk gebied is de game dan anders? Wat mogen we verwachten van de Naruto to Boruto Shinobi Striker gameplay? Wij gingen tijdens de gamescom voor je op zoek naar antwoorden!

  Geen nieuw avontuur

  We moeten één ding meteen heel duidelijk benadrukken. Naruto to Boruto: Shinobi Striker is géén nieuw avontuur. Zowel Naruto als Boruto zijn voorlopig even klaar met avonturen. Shinobi Striker is dan ook een geheel losstaande game die niks met de verhaallijn van de anime te maken heeft.

  De game die eraan komt is heel plat gezegd een tussendoortje. Er is geen echte verhaallijn of een avontuur om te beleven. Het enige wat ertoe doet in deze game is dat er een toernooi gaande is en dat er daarom gevochten wordt.

  Misschien klinkt dit heel teleurstellend, vooral voor de fans, maar vergis je niet. Shinobi Striker belooft een hele toffe game te worden. Daarbij is het verhaal van Boruto is nog lang niet zo ver om een compleet nieuwe verhalende game te vertellen zoals we die kennen.

  Focus op online vertier

  Naruto to Boruto: Shinobi Striker focust zich dus niet op een verhaallijn. De game richt zich juist op dat andere ijzersterke element uit de franchise: knokken en dan wel online. Je kunt de game het beste als een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) omschrijven waarin je het telkens in teams tegen elkaar opneemt.

  De teams in Shinobi Striker bestaan uit vier vechters, waarbij ieder karakter zijn of haar eigen vaardigheden heeft. Het doel van de teams is zoals bij andere vechtspellen of MOBA’s om het andere team zo snel mogelijk uit te schakelen. En dit gebeurt natuurlijk geheel in Naruto stijl, dus verwacht razendsnelle aanvallen en over de top actie!

  Vechten is niet alles dat je in Shinibi Striker doet. Je hebt in de verschillende modi die de game gaat bieden afwisselende doelen. In Combat Battle moet je elkaar zo vaak mogelijk afslaan, in Flag Battle gaat het erom dat je de vlag van de vijand jat en naar je eigen basis brengt en in Base Battle moet je zo lang mogelijk een bepaald punt op de map zien te bewaken. Al deze modi zullen bereikbaar zijn vanuit een centrale game hub zoals we die kennen uit games als Dragon Ball FighterZ.

  Met je eigen karakter aan de haal

  Shinobi Striker laat je niet alleen met bekende gezichten uit de Naruto of Boruto franchise het strijdtoneel betrekken. Je mag namelijk ook je eigen karakter maken. Hoe tof is het als je straks met drie vrienden een heel team van Naruto ninja's kunt vormen?

  De mogelijkheden om je karakter te maken zijn ook nog eens behoorlijk uitgebreid. Je kiest eerst waar je vechter vandaan komt, bijvoorbeeld uit de Stone Village of de Hidden Leaf Village. Vervolgens kun je alles van het gezicht (dus ogen, neus mond, gezichtshaar, make up en huidskleur) tot de kleding aanpassen.

  Uiteindelijk kun je, als je karakter klaar is, bepalen wat je vechtstijl wordt door een van de vier klassen te kiezen (defensief, aanvallend, lange afstand of ondersteunend). Last but not least moet je karakter natuurlijk ook van de nodige moves voorzien worden. Hiervoor kun je naar hartenlust combineren uit de aanvallen die in je klasse passen.

  Naruto to Boruto: Shinobi Striker komt eind deze maand, om precies te zijn op 30 augustus, in de winkels terecht. De game zal uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

  Naruto to Boruto Shinobi Striker

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.