De 5 beste cadeautips voor gamers

Article
zaterdag, 17 december 2022 om 10:00
Kerst staat bijna voor de deur en dat betekent dat het hoog tijd is om cadeaus in te slaan. Weet je niet wat je moet geven? Maak je geen zorgen, wij hebben de beste cadeautips voor gamers voor je op een rij gezet.

Nintendo Switch OLED

Na de zeer tegenvallende resultaten van de Wii U, heeft Nintendo met de Switch een gigantisch succes te pakken. De hybride console is extreem populair en vliegt dan ook als warme broodjes over de toonbank. Vorig jaar is er bovendien een nieuwe versie gelanceerd met de Nintendo Switch OLED.
De console is het perfecte cadeau om te geven tijdens de feestdagen. Op het nieuwe OLED-scherm zien games er heerlijk kleurrijk uit en het apparaat is overal mee naartoe te nemen. Ideaal dus voor iemand die in december stad en land moet afreizen om op bezoek te gaan bij familie.
De Nintendo Switch OLED is bovendien perfect om te gebruiken met meerdere mensen. Zo kan je tijdens Kerstmis of Oud en Nieuw samen allerlei gezellige games spelen, zoals populaire titels als Mario Kart 8 Deluxe of Mario Party Superstars.
ktc keyfeatures memory renegade ddr5 rgb 5f1669995331

Kingston FURY Renegade DDR5 RGB RAM

Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor een echte PC-gamer, dan ben je aan het juiste adres bij Kingston Technology. De bekende fabrikant van geheugen producten heeft namelijk net het Kingston FURY Renegade DDR5 RGB RAM geheugen gelanceerd.
DDR5 RAM, dat vorig jaar op de markt is verschenen, is normaal al een stuk sneller in vergelijking met DDR4, maar het nieuwe geheugen van Kingston gaat nog eens flink overheen. Het is namelijk Kingstons eerste RAM geheugen waarbij de snelheden oplopen tot maar liefst 7200MT per seconde. Daarmee is het geheugen meer dan twee keer zo snel dan de meeste DDR4 RAM-modules.
Het nieuwe DDR5 RGB RAM geheugen van Kingston is bovendien perfect voor de feestdagen. Zoals de naam al verklapt zit er namelijk ook RGB-verlichting op, waardoor een PC van binnen op kan lichten als een kerstboom.
elden ring yggdrasilf1644244030

Elden Ring

Het kwam voor velen niet als een verrassing dat Elden Ring in de prijzen viel tijdens The Game Awards 2022. Toen de game eerder dit jaar verscheen werd het namelijk al bedolven onder positieve kritieken. Ook hier op XGN.nl werd Elden Ring beloond met een dikke 9,8.
In Elden Ring wordt de speler losgelaten in The Lands Between, waar er oorlog heerst tussen verschillende demi-goden na het breken van de Elden Ring. Het is aan de protagonist om de machtige wezens te verslaan en de fragments van de Elden Ring te verzamelen, zodat orde weer hersteld kan worden.
Zoals we gewend zijn van ontwikkelaar FromSoftware is Elden Ring zeker niet makkelijk en ook niet voor iedereen weggelegd. Maar ben je op zoek naar een cadeau voor een echte gamer, dan is Elden Ring een perfect geschenk.
ps5 controllerf1592919068

Nieuwe controller

Een cadeau waar je een gamer altijd blij mee kan maken is een nieuwe controller. Met een extra controller kan je immers multiplayer games spelen met elkaar op de bank of een controller vervangen die betere tijden heeft meegemaakt.
Anno 2022 zijn er bovendien goede controllers te vinden voor elk platform. Zo heeft de PS5 DualSense controller een aantal next-gen functies, waaronder haptic feedback en adaptive triggers. En voor de Xbox heb je de keuze tussen de reguliere Series X/S-controller of de geavanceerde Xbox Elite 2 controller.
De Nintendo Switch heeft ook meerdere opties. Zo komt de console standaard uitgerust met de Joy-Cons, maar veel gamers prefereren vaak toch de Nintendo Switch Pro-controller. En als je een controller zoekt voor een PC-gamer, dan zijn de mogelijkheden bijna eindeloos!
arctis nova family tech lineup 1 3 7f1659084351

Steelseries Arctis Nova

Bij nieuwe console-generaties wordt natuurlijk veel aandacht besteedt aan de grafische kracht. Maar er gaat ook steeds meer aandacht uit naar audio, zodat al je zintuigen een next-gen ervaring krijgen. Een goede gaming headset kan dan ook zorgen voor een echte meerwaarde.
Je kan iemand deze feestdagen daarom blij maken met een koptelefoon uit de Steelseries Arctis Nova-lijn. Er zijn drie verschillende varianten om uit te kiezen, van de Steelseries Arctis Nova 1 tot aan de Steelseries Arctis Nova 7.
Alle drie de versies zijn multi-platform, dus ze werken ongeacht je een headset wil kopen voor een PlayStation-, Xbox-, Switch- of PC-gamer. En door de verschillende opties is er ook voor bijna elk budget wel iets te vinden.
Dit artikel is in samenwerking met Kingston.

Populair Nieuws