4 grote Nintendo Direct verwachtingen voor vanavond

Article
woensdag, 17 februari 2021 om 13:00
Na meer dan een jaar is het eindelijk weer tijd voor een nieuwe Nintendo Direct. Met meer dan 50 minuten belooft het een reusachtige presentatie te worden die menig fan natuurlijk gaat kijken. Wij zetten de Nintendo Direct verwachtingen voor je op een rijtje.
Met een aantal jubilea aanstaande, grote titels die nog zonder datum zitten en de bevestiging dat Super Smash Bros Ultimate onderdeel uitmaakt van de presentatie is er genoeg om naar uit te kijken. Wij zetten op een rijtje de aankondigingen waarvan we de kans reëel achten dat deze gedaan worden tijdens de Nintendo Direct vanavond.

1. Nieuwe Super Smash Bros Ultimate fighter

Gezien de meest recente Super Smash Bros Ultimate fighter alweer twee maanden oud is, lijkt het voor Nintendo tijd om de volgende in de line-up bekend te maken. Na Sephiroth, Steve uit Minecraft en Min Min zijn de verwachtingen hoog voor de vierde vechtersbaas. Het is immers alweer de vierde fighter die naar de game komt, waarna nog slechts twee aankondigingen resteren.
Speculatie gaat dan ook rond op het internet, waarbij meerdere namen genoemd worden. Fans hopen nog steeds dat Crash Bandicoot zijn opwachting maakt, terwijl anderen stiekem geloven dat Sora uit Kingdom Hearts nog een kansje maakt. Wie het uiteindelijk zal worden, blijft nog even gissen, al zouden we persoonlijk niet verbaasd opkijken als Ninja Gaiden de uitnodiging krijgt om Smash te bezoeken.
the legend of zelda breath of the wild 2f1625476429

2. Zelda’s verjaardag

De nieuwe Nintendo Direct komt opvallend genoeg enkele dagen voor de 35e verjaardag van The Legend of Zelda. Logischerwijs valt te verwachten dat Nintendo net als met Mario flink wil uitpakken voor het jubileum. Meer dan één Zelda-aankondiging zou dan ook niet geheel onverwacht zijn.
Natuurlijk is de eerste verwachting meer details over The Legend of Zelda Breath of the Wild 2. Misschien iets in de trant van een officiële naam voor de game en een releaseperiode. De game is immers al in 2019 uit de doeken gedaan en nu, bijna twee jaar later, weten we nog steeds onwijs weinig van de nieuwe Switch-game.
De andere aankondigingen waarvan we de kans groot achten is dat er meer bekende Zelda-titels naar de Switch komen. Ports die op de Wii U verschenen in een HD-jasje zouden maar zo naar de Switch kunnen komen, al lijkt de kans op een collectie klein. Dit zou alleen toch betekenen dat The Wind Waker HD en Twilight Princess HD eindelijk niet meer gestrand zijn op de Wii U.
Over Skyward Sword durven we, ondanks de hardnekkige geruchten over de jaren heen, geen uitspraken te doen. De kans is natuurlijk altijd aanwezig, maar het is ook goed mogelijk dat de geruchten niet meer dan een lading rook zijn. Wel zien we het nog gebeuren dat de 3DS-remasters van Ocarina of Time en Majora’s Mask mogelijk als collectie naar de Switch komen.
new pokemon snapf1659705519

3. Pokémon teaser

Ook Pokémon is bijna jarig. Pikachu en zijn vrienden mogen 25 kaarsjes uitblazen eind deze maand en dus zou een korte teaser voor een grotere Pokémon Direct niet misstaan. Nintendo heeft de truc wel eens eerder gebruikt, dus waarom zou dat voor dit jubileum niet weer kunnen.
De ideale manier zou een teaser zijn voor de Pokémon games die we voor later dit jaar verwachten. In een jaar waarin Pokémon 25 jaar wordt, zou een grote nieuwe release niet verkeerd zijn. Stiekem hopen we nog steeds op die langverwachte Pokémon Diamond & Pearl remakes. Een teaser van die remakes en wat beelden van New Pokémon Snap zouden dan ook toepasselijk zijn.
mariokart8deluxe 01f1605716925

4. Sporten met Mario

Naast Pokémon, Zelda en Super Smash Bros verwachten we dat Nintendo ook nog wel even inzet op de bekende loodgieter met zijn rode pet. Mario heeft immers net een nieuwe titel op de Switch en heeft nog een paar games die slechts tijdelijk te koop zijn (Super Mario 3D All-Stars). Dat feit zal Nintendo nog even willen benadrukken voordat de game niet meer te koop is, wat mogelijk voor extra sales kan zorgen.
Om de pijn van het slechte nieuws dat Super Mario 3D All-Stars binnenkort uit de schappen verdwijnt te verzachten, is de kans zeker aanwezig dat er ook wat goed nieuws komt. Goed nieuws in de vorm van een nieuwe Mario-game waarin een sport centraal staat. Mario Golf zou de meest voor de hand liggende keuze zijn.
Toch sluiten we een nieuwe Mario Kart ook niet uit gezien de geruchten van vorig jaar. Ondergetekende zou alleen liever een nieuwe Mario Strikers zien, aangezien de Switch geen goede voetbalgames heeft en Mario Strikers deze niche perfect kan vervullen. De titels op de Wii en GameCube waren immers ook een groot genot.

Kijk hier vanavond live naar de Nintendo Direct!

Kun jij nu niet wachten op de Nintendo Direct vanavond? Kijk hier dan live mee met de stream van vanavond. Om 23.00 uur begint de show en kun je 50 minuten genieten. Laat ons hieronder in de reacties alvast weten waar jij naar uitkijkt.

Populair Nieuws