2 toffe EA games om in de gaten te houden!

  Gamers kunnen niet onbeperkt games kopen en dat terwijl uitgevers meerdere games op de markt brengen. EA heeft nog van alles in petto, zoals bleek op E3. Wij lichten 2 toffe EA games uit die de moeite waard zijn om in de gaten te houden.

  Star Wars Battlefront en Need for Speed waren games die opvielen. Wellicht had Mirror's Edge Catalyst zeker ook aandacht verdiend in dit artikel, maar het is in ieder geval fijn om het eens een keer niet te hebben over FIFA of een andere sportgame. EA, laat maar eens zien wat je kan!

  2. Need for Speed

  Een serie die over de top is, een uitgemolken serie, een serie die virtueel op sterven ligt. EA hoopt Need for Speed nieuw leven in te blazen met een nieuw aangekondigde game. Het gaat hierbij om een reboot. Need for Speed Underground en Most Wanted waren regelrechte topgames, maar daarna is het bergafwaarts gegaan met de serie. Ook Need for Speed Rivals was daarbij niet van het niveau dat wij gewend zijn. Kan deze nieuwe game het tij wel doen keren?

  De trailer doet dat in ieder geval wel denken. Grafisch zag het er erg gelikt uit en het leek eindelijk weer eens op een echte Need for Speed. Dikke auto's, veel customization opties en vooral heel veel details. Als de uiteindelijke game er net zo uit ziet als in de trailer en als hij qua gameplay net zo goed is als de eerdere games, zouden we wel eens kunnen kijken over de beste racegame tot u toe en een redding voor de Need for Speed franchise.

  Sowieso is het aanbod aan goede racegames schaars op de Xbox One en PlayStation 4. Xbox heeft natuurlijk wel Forza en PlayStation heeft DriveClub, maar dit betreft vooral simulatie en circuit-racen. Wij missen echter die spannende achtervolgingen en geweldige gameplay van een Need for Speed game.

  Op 3 november ligt Need for Speed in de winkels voor PC, Xbox One en PlayStation 4. Hopelijk is de uiteindelijke versie net zo goed als de trailer doet vermoeden.

  1. Star Wars Battlefront

  De shooters van Electronic Arts en DICE gecombineerd met een beetje fantasy en dat weer gecombineerd met het Star Wars Universum. Moeten wij nu nog verder uitleggen waarom deze game in de gaten gehouden moet worden? Als dit het niet verklaart doet de E3-trailer dat wel. Star Wars Battlefront heeft fans van Star Wars op het puntje van hun stoel. Dit kan bijna niet misgaan: Star Wars Battlefront wordt een enorm succes!

  Wat in ieder geval gebleken is op de E3 is dat de game er fantastisch mooi uitziet. Het oog voor detail is verbluffend en je merkt aan alles dat DICE een succes wil maken van de aankomende Star Wars Battlefront. En daarnaast: welke fan wil nou niet die epische battles naspelen met controller in de hand. Vooral op het moment dat Darth Vader verscheen in de gameplay demo stond menig Star Wars hart even stil.

  Een laatste punt om deze game echt in de gaten te houden is het feit dat DICE de game maakt. Positief of negatief: Star Wars Battlefront is eigenlijk gewoon een Battlefield in een Star Wars jasje. Je weet dus eigenlijk al zeker dat de gameplay gewoon goed is. Battlefield is al jaren aan de top en dat heeft een reden. DICE weet waar het mee bezig is en Star Wars Battlefront beloofd hiervan te profiteren.

  19 september ligt Star Wars Battlefront in de winkel voor PC, Xbox One en PlayStation 4. Deze game kun je echt niet missen.

  Star Wars: Battlefront

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.