Heavenly Sword Review (Blu-Ray) - Prachtige animatie

  Bizar. In 2007 kwam de game Heavenly Sword naar PlayStation 3. Nu –opeens- is er een film! En die is best leuk. Lees de bevindingen in deze Heavenly Sword review.

  Waarom er opeens een Heavenly Sword film is blijft een mysterie. Maar dat hij verrassend leuk is, is dan wel weer een leuk gegeven. Wat misschien veel mensen niet weten is dat het vrouwelijk hoofdpersonage Nariko in 2013 is uitgeroepen tot 18de grootste heldin in de geschiedenis. 18de klinkt niet hoog, maar denk eens na over hoeveel games er zijn!

  Het verhaal gaat over Nariko (Anna Torv) die niet echt gewaardeerd wordt door haar vader Shen (Nolan North). Shen had namelijk liever een zoon gehad in plaats van een dochter. Want die zoon zou de erfgenaam zijn van Hemelse Zwaard, waarmee voorkomen kan worden dat bad guy Bohan (Alfred Molina) verder zijn rijk uitbreidt.

  Heavenly Sword review twee dames op een foto

  Samen met Nariko op queeste

  Als troepen van Bohan opeens binnenvallen is er paniek. Want wat te doen? Opeens ontdekt Nariko dat er ergens nog een broertje rondloopt en dus kan de queeste beginnen. Want hij kan dan het Hemelse Zwaard hanteren. Alleen is er een probleem. Dat zwaard kan niet gehanteerd worden door eens sterveling, een mens zodat die persoon te doden. Driemaal raden wat Nariko is.

  De queeste is zoals een queeste hoort te zijn: vol avontuur, spanning en sensatie. Nariko wordt vergezeld door haar zusje Kai (Asleigh Ball). Ondertussen zijn er allerlei interessante elementen te ontdekken in de film. Neem alleen al het feit dat het broertje ‘Loki’ heet. We weten allemaal waar die naam vandaan komt en dan is het maar de vraag of hij een goed karakter heeft.

  Heavenly Sword review dode koning

  Overtuigende actie en sfeer

  Heavenly Sword is een prachtig geanimeerde film, met personages die echt tot leven komen. De actiescènes zijn mooi in beeld gebracht en sowieso is het hele verhaal ontzettend tof om te volgen. De sfeer van de film trekt alles naar een hoger niveau en dat is ongekend knap. Zeker als je beseft dat de film nu een beetje willekeurig in winkels lijkt te zijn beland.

  Het enige nadeel dat je ondervindt tijdens het kijken, is dat je van actieve gamer verandert in een passieve kijker. Terwijl je tijdens de gebeurtenissen denkt: ‘Hé, geef mij eens een controller. Ik wil wat vijanden verslaan.’

  Heavenly Sword review meid met gun

  Heavenly Sword review - weet te imponeren

  Is dat een nadeel? Nee, natuurlijk niet. Heeft geeft aan dat Heavenly Sword er als film mag zijn. De film leeft ook gewoon door de sterrencast. Diverse goede stemacteurs hebben meegewerkt en dat komt de film alleen maar ten goede. Een beetje gamer wil deze Blu-ray dan ook wel in huis halen. Het is een aangename toevoeging aan de collectie.

  Heavenly Sworld als film vervult een tijdelijk gat, namelijk de vraag en de drang naar Heavenly Sword 2. Zo lang die nog even op zich laat wachten - als die game er überhaupt al een keer komt - kun je je prima vermaken met deze film. Een verrassend leuke animatie, ook al is de timing wat willekeurig.

  8

  De plus- en minpunten

  • Prachtig geanimeerd
  • Leuk verhaal
  • Waarom nu?
  • Drang om zelf te spelen

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.