15 vette game wapens waar je in games mee hebt gevochten

  Heb je er weleens bij stil gestaan hoeveel mooie, gruwelijke, grappige, sterke wapens je eigenlijk in handen hebt in games? Die sleutel uit Kingdom Hearts, dat rode schild in Mario, of wat dacht je van dat kanon aan Samus' arm in Metroid? Hier heb je 15 vette game wapens waar je ongetwijfeld al mensen mee hebt omgelegd.

  Portal Gun (Portal)

  Het is eigenlijk niet echt een wapen waar je direct schade mee aanricht, maar het is wel ontzettend handig als deze echt zou bestaan. Hij schiet namelijk twee soorten portalen af (oranje en blauw) die samen een doorgang vormen; iets waar je in Portal allerlei puzzels mee op moet lossen en wat een geheel nieuwe en efficiënte manier van leven zou kunnen realiseren. Kickstarter?

  15 vette game wapens Hidden Blade

  Hidden Blade (Assassin's Creed)

  Je moet er wel een vinger voor afstaan, maar dan heb je ook wat. Dit geheime mes is namelijk hét iconische wapen uit Assassin’s Creed. Niemand kan ‘m zien en door je hand simpelweg omhoog te houden, steek je zo het slachtoffer neer. In latere delen in de serie krijg je er zelfs twee van. En dan dat geluid als je iemand genadeloos neersteekt. Goud.

  15 vette game wapens Half-Life

  Crowbar (Half-Life)

  Het is in principe een doodgewone koevoet, maar wat Gordon Freeman (nee, niet die acteur) ermee doet in Half-Life...Hij heeft geen pistolen nodig, want hij hakt de mutanten gewoon in elkaar met dit stukje breekijzer. Tevens een van de meest iconische wapens uit de gamegeschiedenis, niet?

  Blades of Chaos (God of War)

  Kettingen die vast zitten in je armen, met daaraan zwaarden die voorzien zijn van vuur en een bereik hebben van een paar meter. Het kan allemaal als je de God of War bent. En man, wat kun je hiermee huishouden. Alle combo’s die je ermee kunt uitvoeren, alle monsters die je ermee in stukjes hakt, al dat moois op je scherm. Allemaal dankzij twee messen en een stel kettingen.

  15 vette game wapens BioShock

  Plasmids/Vigors (BioShock)

  Even vals spelen, want dit zijn er namelijk meer dan een. Deze genetische manipulaties stellen je in staat om stroom, vuur of ijs uit je vingertoppen te spuwen, vijanden vriendelijk te maken, een horde bijen op je tegenstander af te sturen en ga zo maar door. Je hebt er alleen je linker hand voor nodig en het lef om die enorme naald in je arm te prikken. Maar dan heb je wel wat.

  15 vette game wapens Gears of War

  Hammer of Dawn (Gears of War)

  Gears of War zit vol interessante en originele wapens. Dit wapen ziet er bijvoorbeeld uit als een pistool, maar staat eigenlijk in verbinding met een satelliet die een gigantische straal af kan schieten. Richt de Hammer of Dawn een paar seconden op je doel, en het is kassa. BOEM.

  Fus Ro Dah (The Elder Scrolls)

  Je kunt zeggen wat je wilt, maar zo hard tegen iemand schreeuwen dat hij meters naar achteren vliegt is toch wel heel tof. Zeker als je deze Thu’um maximaal hebt uitgebreid kun je leuke (en vooral ook dodelijke) geintjes uithalen: Een priester staat op het randje van een kasteel. Ja, wat kun je anders doen dan hem eraf schreeuwen?

  15 vette game wapens Dead Space

  211-V Plasma Cutter (Dead Space)

  Oorspronkelijk niet bedoeld als wapen, maar ja, hij komt wel goed van pas wanneer je als technicus wordt belaagd door ziekelijke wezens wiens ledematen perfect los te schieten zijn. Het wapen kan zowel horizontaal, als verticaal schieten, waardoor je de Necromorphs heel vakkundig kunt ontdoen van hun benen, armen en natuurlijk hun hoofd.

  15 vette game wapens Halo

  Sticky Grenade (Halo)

  Met deze plakkerige granaat kun je je tegenstander zo erg vernederen, dat je bijna geneigd bent om ‘m niet te gebruiken. Wanneer je ‘m namelijk precies goed gooit, heb je gegarandeerd prijs, want je vijand krijgt de granaat niet meer van zich af. Vooral mikken op het hoofd is leuk, want dan is de schermvullende blauwe gloed namelijk het laatste wat je tegenstander ziet. Tip: vooral online is dit genieten.

  Metal Gear REX (Metal Gear Solid)

  Een Metal Gear is een machine die overal ter wereld een nucleaire raket af kan schieten en ook nog eens heel mobiel is. Als er één wapen bestaat dat gevaarlijk is, dan is het wel een Metal Gear. Er zijn verschillende soorten van, maar REX is toch wel de beste en meest iconische van allemaal. Je mag er namelijk zelfs in rijden!

  15 vette game wapens The Legend of Zelda

  Master Sword (The Legend of Zelda)

  Een klassieker als deze hoort natuurlijk in dit rijtje thuis. Als sinds Link To The Past is dit een iconisch wapen die iedereen die ook maar een beetje van zwaardvechten houdt, wil hebben. In Ocarina of Time kon je er zelfs mee door de tijd reizen. Wauw!

  15 vette game wapens GTA San Andreas

  Dildo (Grand Theft Auto)

  Grand Theft Auto zit al vol met wapens, maar er is er eentje die wel een beetje ver gaat. In GTA San Andreas kon je namelijk een dildo vinden die je weer kon gebruiken als wapen. Hoewel hij weinig schade aangericht, is het wel een unieke moordwapen. Je kon ‘m ook nog aan je vriendin geven. In-game dan, he.

  MK2 Lancer Assault Rifle (Gears of War)

  Het cliché stoere, gespierde mannen met wapens wordt naar een hoger niveau getild in Gears of War. Hier heb je namelijk een machinegeweer waar een kettingzaag aan vast zit. Hoe mooi is dat!? Zeker online is dit wapens een van de beste manieren om je vijanden te vernederen.

  15 vette game wapens The Elder Scrolls

  Wabbajack (The Elder Scrolls)

  Iedereen die net als Harry Potter graag een toverstok wil hebben, moet eens naar deze schoonheid kijken. De staf kan namelijk nog veel harder toveren en weet je wat nou zo leuk is? Het resultaat is iedereen keer weer anders. Schiet het op je vijand, en hij verandert in een konijn. Of een plant. Of een beker. Of een…

  15 vette game wapens Ratchet & Clank

  The Morph-o-Ray (Ratchet & Clank)

  Eindelijk een beetje humor in die wapens. Met dit geweer verander je je vijand namelijk in een levende kip die je vervolgens weer handig kunt gebruiken. Met de aanwezige Suck Cannon in de game kun je deze kippen gebruiken als ammunitie om je vijanden mee te belagen. Prachtig, toch?

  Zijn we er nog een paar vergeten? Vast wel. Laat het achter in de comments!

  The Elder Scrolls V: Skyrim

  Verkijgbaar vanaf 11 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.