10 waardevolle GameCube games die veel geld opleveren

  Soms zijn je oude spullen bakken vol geld geld waard. Mensen die meedoen aan het NPO-programma Tussen Kunst en Kitsch hopen allemaal dat hun schilderij, vaas of andere oude meuk een fortuin oplevert. Games kunnen je portemonnee ook flink spekken. In deze special benoemen we 10 waardevolle GameCube games die veel geld opleveren.

  10. Skies of Arcadia Legends

  De eerste notering in de lijst van waardevolle GameCube games is Skies of Arcadia Legends. De game is een remake van het origineel op de SEGA Dreamcast. In Skies of Arcadia Legends speel je als de jonge luchtpiraat Vyse. Samen met zijn vrienden neemt hij het op tegen de Valuan Empire om ervoor te zorgen dat de wereld niet wordt vernietigd.

  Skies of Arcadia was een commerciële flop, maar wel hoog beoordeeld door critici. Nu brengt hij aardig wat op. De game kost op eBay gemiddeld zo’n 35 euro voor een tweedehandse versie en 115 euro voor een nieuwe. De RPG is zelfs ooit voor een bedrag van iets meer dan 323 euro over de toonbank gegaan.

  9. Gotcha Force

  Gotcha Force is de volgende game in onze waardevolle GameCube games lijst. Deze game van Capcom is, net als de vorige notering, niet heel succesvol op het gebied van verkoop. Dit is met name te wijten aan slechte recensies en heel erg weinig reclame. Toch heeft de game een groep trouwe volgers die de game helemaal geweldig vindt.

  De game bestaat voornamelijk uit het verzamelen van zogenaamde Gotcha speeltjes die je vervolgens tegen elkaar laat vechten. Een gebruikte kopie van Gotcha Force op eBay levert ongeveer 45 euro op. Als de game in goede staat is, brengt hij drie keer zoveel op. De prijs voor zo’n versie ligt gemiddeld op 150 euro.

  8. Metal Gear Solid The Twin Snakes

  Metal Gear Solid The Twin Snakes bewijst dat de lijst met waardevolle GameCube games niet alleen bestaat uit vrij onbekende games. The Twin Snakes is een remake van de allereerste Metal Gear Solid op de PlayStation. Het grootste verschil tussen de twee is dat The Twin Snakes opnieuw is opgebouwd in de grafische stijl van het tweede deel.

  Voor circa 53 euro kan je een tweedehands editie van Metal Gear Solid The Twin Snakes kopen op eBay. Dit is ruim 10 euro duurder dan Metal Gear Solid V The Definitive Experience. Een spiksplinter nieuwe versie van de oude game maakt je bijna 104 euro armer.

  7. Resident Evil Code Veronica X

  De zevende positie van de waardevolle GameCube games special is Resident Evil Code Veronica X. De X-versie van Code Veronica is een heruitgave voor de GameCube en PlayStation 2. Het origineel is op de SEGA Dreamcast uitgekomen. De makers zien de game als de ware opvolger van Resident Evil 2.

  Resident Evil Code Veronica speelt zich een paar maanden na deel 2 af. Je speelt in de game als Claire en Chris Redfield. Als je de game voor de GameCube wil, ben je aardig wat kwijt. Voor iets meer dan 66 euro heb je een gebruikte en als je ruim 99 euro neerlegt, krijg je een nieuwe versie op eBay. De game is online ooit voor een bedrag van 132 euro aan iemand verkocht.

  6. Sonic Adventure 2 Pack

  De Sonic Adventure 2 Pack combineert Sonic Adventure DX: Director's Cut en Sonic Adventure 2: Battle in één collectie. Het pakket is exclusief voor Noord-Amerika, dus als je hem hier wil spelen, heb je een NTSC-GameCube nodig. Daarvoor krijg je, volgens veel fans, de beste 3D-games van Sonic.

  Dit pakket kost je meer dan verschillende klassieke Sonic games bij elkaar. Voor de Sonic Adventure 2 Pack ben je minimaal 66 euro kwijt op eBay. Als je de crème de la crème in huis wil halen, moet je door een zure appel bijten. Je bent namelijk bijna 265 euro kwijt aan zo’n dergelijke versie. Daarom hoort hij bij de waardevolle GameCube games.

  5. Fire Emblem Path of Radiance

  Oude games uit de Fire Emblem serie zijn altijd veel geld waard. Daarom is het ook niet heel raar dat Fire Emblem Path of Radiance de vijfde positie bij de waardevolle GameCube games lijst inneemt. Als je Super Smash Bros. Ultimate hebt gespeeld, ben je bekend met de hoofdrolspeler uit Path of Radiance: Ike.

  Dit is de enige Fire Emblem die voor de GameCube is verschenen. Deze exclusiviteit is goed terug te zien in de prijzen. Zo ben je voor een gebruikte versie al 67 euro kwijt op eBay. Voor ruim drie keer zoveel kan je een nieuwe versie van de game bemachtigen. Dit kost je net iets meer dan 248 euro.

  4. Phantasy Star Online Episodes I & II Plus

  Net zoals een paar voorgaande notering in de waardevolle GameCube games special, is Phantasy Star Online Episodes I & II Plus een remake van een SEGA Dreamcast game. Het is de allereerste online RPG voor consoles en de game is een mijlpaal in wereld van gamen op een console.

  Deze mijlpaal gaat dan ook voor flinke bedragen over de toonbank. De goedkoopste versie ligt rond de 72 euro op eBay. Een nieuw exemplaar kan je makkelijk 221 euro kosten. De hoogste (bekende) prijs die iemand voor de game heeft neergelegd, ligt op zo’n 247 euro.

  3. NCAA College Basketball 2K3

  Als je wel eens een kijkje neemt in het aanbod van tweedehandse games, zou je denken dat een sportgame niet bij de waardevolle GameCube games hoort. NCAA College Basketball 2K3 voor de GameCube is een uitzondering op die regel. Dit heeft deels te maken met de kleine oplage van de game.

  Voor NCAA College Basketball 2K3 ben je meer geld kwijt dan voor FIFA 19. Voor een tweedehandse versie leg je al snel zo’n 76 euro neer op eBay. Als je hem in een hele goede staat wil, mag je ongeveer 302 euro van je bankrekening halen. Het hoogst betaalde bedrag ligt bijna 6 keer hoger. In 2013 heeft iemand er bijna 1788 euro aan uitgegeven.

  2. Go! Go! Hypergrind

  De tweede notering in onze lijst met waardevolle GameCube games gaat naar Go! Go! Hypergrind. Het is niet heel gek als je nog nooit van deze game hebt gehoord. Hij is namelijk alleen in Noord-Amerika uitgekomen. Dit terwijl de game in Japan is gemaakt. Go! Go! Hypergrind is een skateboardgame die exclusief voor de GameCube is gemaakt.

  Als je op zoek bent naar iets goedkoops op eBay, hoef je niet bij Go! Go! Hypergrind te zijn. Een tweedehandsje kan je voor gemiddeld 96 euro in huis halen. Heb je er liever een in perfecte staat dan mag je met 183 euro bijna het dubbele betalen.

  1. Cubivore Survival of the Fittest

  Het goud in de waardevolle GameCube games special gaat naar Cubivore. In de game speel je als een beest met een kubusachtige vorm die andere beesten moet opeten om sterker te worden. In het begin van de ontwikkeling is de game nog bedoeld voor de Nintendo 64. Cubivore is alleen in Noord-Amerika en Japan uitgekomen.

  Een gebruikte versie van Cubivore Survival of the Fittest kost je op eBay bijna net zoveel als twee gloednieuwe games. Je bent er namelijk ongeveer 110 euro aan kwijt. Voor het beste exemplaar leg je gemakkelijk 255 euro neer. Het is zelfs een keer voorgekomen dat iemand iets meer dan 479 euro voor de game heeft betaald.

  10 waardevolle GameCube games

  In onze special over waardevolle GameCube games heb je kunnen lezen dat je flink wat geld kan verdienen aan sommige games. Heb jij ooit een oude game gekocht voor een hele hoge prijs? Laat het ons weten in de comments.

  De waarde van oude games fluctueert constant, dus het kan zomaar zijn dat de prijs van vandaag hoger is dan de prijs van morgen. Dit geldt ook andersom. De genoemde prijzen in deze special zijn daarom een momentopname. Dat de games veel waard zijn, staat wel buiten kijf.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.