Deze toffe 10 PC exclusives 2017 komen er nog aan!

Article
zaterdag, 22 april 2017 om 17:47
xgn google image
Het jaar 2017 kent net als andere jaren veel exclusieve games voor op de PC. Om nog een klein beetje het bos te kunnen zien door het enorme aanbod dat op Steam aanwezig is, hebben wij deze 10 toffe PC exclusives 2017 voor je op een rijtje gezet.
Check ook onze andere lijstjes met exclusieve games voor andere platformen!

Dauntless

Dauntless is een gratis game die tot de toffe PC exclusives 2017 behoort. Dit komt onder andere door het genre, het is namelijk een actie-RPG. In Dauntless zul je in een kapotte wereld krachtige wapens moeten maken om te overleven. Om niet dood te gaan, zul je op zoek moeten gaan naar gigantische monsters die jouw leven bedreigen.
Dauntless komt dit jaar nog uit, een exacte releasedatum is nog niet bekend. De verwachting is dat de game eind dit jaar uit zal komen.
109997

Thunder Tier One

Thunder Tier One is een tactische shooter waarbij je het speelveld van bovenaf bekijkt, een top-down view. In het spel zul jij als een Tier One soldaat moeten optreden in verschillende scenario's . Deze scenario's spelen zich over de gehele wereld af, in een jaren '80 en jaren '90 stijltje zul jij jezelf een weg moeten vinden om te veranderen in een effectieve oorlogsmachine.
Thunder Tier One heeft nog geen exacte releasedatum, de verwachting is dat de game volgende maand uitkomt.
109999

Expedition Viking

We tellen het jaar 790, een kleine groep Noorse strijders is tot de conclusie gekomen om richting Engeland af te reizen en daar kamp op te zetten. Misschien dat de geschiedenis de Vikingen uit het oog is verloren, de strategische RPG Expedition Vikings is dat in ieder geval niet, want de acties van de barbaren gaan keihard door op je beeldscherm. Als gamer kruip je in rol van de 'aanvoerder' van je groep strijders en zul jij de geschiedenis moeten herschrijven.
Expedition Vikings komt 27 april uit voor de PC.
110000

BattleTech

BattleTech is een turn-based strategy game ontwikkeld door Harebrained Schemes. In de game moet de speler de rol nemen van een huursoldaat die een team leidt. In dat team zitten krachtige grote robots, deze worden battlemechs genoemd. De speler is verantwoordelijk voor het selecteren van het team op basis van verschillende skillpoints.
BattleTech staat gepland voor dit jaar, een exacte releasedatum is alleen nog niet bekend. De game komt alleen op PC uit.
110002

A Hat in Time

A Hat in Time is een 3D platformer waarbij het verzamelen van verschillende spullen centraal staat. Dit doe je niet zomaar met iemand, maar je kruipt in de rol van een schattig klein meisje met een enorme hoed op haar hoofd. In de reis door het universum neem je het op tegen de Mustache Girl, jouw eeuwige rivaal die je moet verslaan om de wereld te redden.
Een exacte releasedatum heeft A Hat in Time niet, wel is bekend dat de game tot de PC exclusives 2017 behoort.
110003

Observer

Observer is een survival-horror game die zich in Polen in het jaar 2084 afspeelt. In deze first person shooter zul je moeten overleven terwijl een digitale plaag is uitgebroken. Dit heeft als resultaat gehad dat duizenden mensen de dood hebben gevonden, wat een oorlog tot gevolg had. De speler kruipt in de rol van Dan, een detective voor de Observers, een politie-eenheid die zich specialiseert in het hacken van het gedachtengoed van mensen.
De game behoort tot de PC exclusives 2017. Wanneer Observer precies uitkomt is nog niet bekend, waarschijnlijk zal de releasedatum deze zomer worden.
110005

Overland

Een andere toffe PC exclusive 2017 game is Overland, een squad survival strategy game waarbij je in verschillende post-apocalyptische levels in Noord-Amerika moet zien te overleven. Tijdens elk level zul je makkelijke en moeilijke keuzes moeten maken, die bepalen of jij overleeft of niet. Daarnaast moet je letten of je squad tevreden is en of er genoeg wapens en medicijnen beschikbaar zijn.
Overland is sinds april 2016 al in Early Acces modus, maar een exacte releasedatum is nog niet gegeven. Wel heeft de ontwikkelaar laten weten dat de game dit jaar nog uitkomt.
110012

Fortnite

Fortnite is de live action building game van ontwikkelaar Epic Games. Je zult als speler samen met je vrienden een groep Heroes leiden om je grondgebied te herbouwen. Dat is hard nodig, omdat het grondgebied vernietigd is door een mysterieuze storm. Je zult gigantische forten en wapens moet bouwen om de bijzondere monsters van je dorpen weg te houden.
Fortnite is momenteel in alpha-fase en zal gratis te spelen zijn na de release. De game komt dit jaar uit, een exacte datum is nog niet bekend.
110013

Hello Neighbor

In de zomer van dit jaar komt Hello Neighbor uit, een stealth horror game waarbij je moet inbreken bij je buurman. Dit is niet je reguliere buurman, maar een buurman waarvan je ontdekt hebt dat hij iets geheimzinnigs verstopt op zijn zolder. Jouw uiteindelijke doel is om uit te vogelen wat hij daar verstopt. Dit zal moeilijker zijn dan je misschien denkt, want de AI is zo ontwikkeld dat deze leert van jouw keuzes, pas dus goed op en schrik niet.
Hello Neighbor werd enkele maanden geleden aangekondigd zal tot de PC exclusives 2017 behoren. Ook voor dit spel is een exacte datum nog niet bekend.
110015

Dawn of War 3

Misschien wel de tofste game dit tot de PC exclusives 2017 behoort, is Dawn of War 3. Het is in ieder geval een van de games die het snelste uitkomen, namelijk op 27 april al. Dawn of War 3 is een RTS die het genre op old-skool wijze weer nieuw leven inblaast. Bouw je basis, train je troepen, neem locaties over en sla op een strategisch moment toe, dat is Dawn of War 3.
Heb je meer interesse in deze game? Lees dan onze Dawn of War 3 review waarin je veel meer over het spel te weten kunt komen.
Naar welke PC exclusives 2017 kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in de reacties!