10 toffe mods in games - De gekste en leukste aanraders

Article
zaterdag, 04 februari 2017 om 14:03
xgn google image
Games worden vaak geprezen om hun verhaal, gameplay, artwork en nog zo veel meer. Alleen het verhaal houdt vaak ergens op, maar we willen wel meer. Daarom zijn er mods, daarmee kunnen we zoveel mogelijk eigen gemaakte content spelen. Check hier 10 toffe mods in games!
Ontzettend veel games bieden niet meer dan hun verhaal, gameplay en andere aspecten die een game tot een geheel maken en dat is prima. Er zijn alleen wel games die dat allemaal hebben, maar nog zo veel meer. Met dank aan mods kunnen fans hun eigen content creëren en het kan dan zo gek worden als je zelf wilt.
Mods zijn nog steeds razend populair in games als Fallout 4 en Skyrim. Dat is ook niet zo gek: je wil natuurlijk niets liever dan het horen van de Dragonborn soundtrack, terwijl je uit het niets belaagd wordt door een vliegende Thomas de Stoomlocomotief. Of dat je met vier man tegelijk vijf magazijnen leegt op de Kool-Aid Man in Left 4 Dead 2. Check daarom hier een lijst met 10 toffe mods in games, die stuk voor stuk aan te raden zijn!

10. Super Skyrim Bros (Elder Scrolls V: Skyrim)

Skyrim is een geweldige game met een tof verhaal en een prachtige setting, maar na enige tijd bezig te zijn en het verhaal al lang uit te hebben gespeeld, wordt het toch eens tijd voor iets anders. Iets heel anders. Met de Super Skyrim Bros mod tover je Skyrim om tot een "realistische" versie van Super Mario, waarin je een ander soort Mario speelt dan we gewend zijn.
Deze Super Mario is namelijk gewoon een mens, maar dan met de kleding van de bekendste loodgieter ter wereld, die overigens ook nog een moker bij zich heeft. Uiteraard kan je ook vuurballen schieten, waarmee je alle Koopa Troopas kan opblazen die ook maar bij je in de buurt komen.
De Super Skyrim Bros mod beschikt zelfs over een verhaallijn. Bowser is weer bezig geweest, hij heeft Princess Toadstool gevangen genomen. De taak is aan jou om alles op alles te zetten en haar te redden uit de klauwen van dit grote monster.
De Super Skyrim Bros mod is te downloaden via NexusMods.
105192 1

9. Sky May Be (DOOM)

Soms heb je het gevoel dat je vrijwel alle soorten games wel gezien hebt, niemand kan je nog een titel aanraden zonder dat je hem al hebt gespeeld of in ieder geval het idee al kent. DOOM ken je natuurlijk wel, maar ken je ook de DOOM Sky May Be mod? De mod wordt gezien als één van de raarste avonturen die je maar kan verzinnen en daarom krijgt hij een plaats in deze lijst van toffe mods in games.
Het is in feite de DOOM game, maar dan met een nieuwe map, de monsters zijn erg vreemd en je komt langs bepaalde levels waarin je een nieuw kwaad moet overwinnen. Dat terwijl je hier en daar een geïmplementeerd Windows Error-scherm tegenkomt, of andere rare dingen die de maker er in heeft gestopt. Deze mod is ontzettend oud, maar het is een ware ervaring voor de DOOM fan.
Deze old-school mod is te downloaden via DoomWorld.
105197 1

8. Just Cause 2 Multiplayer (Just Cause 2)

Just Cause fan of geen fan, we kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat de gamereeks één grote chaos is. Just Cause 2 is een populaire titel in de serie en er is dus een Just Cause 2 multiplayer mod beschikbaar op Steam. Stel je toch eens voor dat alle chaos die je in je eentje al kan aanrichten, je meerdere malen kan vermenigvuldigen door samen met je vrienden te spelen.
De Just Cause 2 Multiplayer mod is beschikbaar op Steam.
105200 1

7. GBOMBS 5 (Garry's Mod)

De GBOMBS 5 mod geeft je een heel arrangement aan bommen, maar dit zijn niet de alledaagse handgranaten die je wellicht wel kent uit andere games. De GBOMBS 5 mod voorziet je van bommen waar je ongelooflijke nucleaire explosies mee kan maken. Het aanzicht alleen al is tof om te zien, maar het is nog leuker om dit online te doen met je vrienden, om elkaar zo compleet de grond in te boren.
De GBOMBS 5 Mod is te downloaden via de Steam Workshop.
105201 1

6. A Clash of Kings (Mount & Blade: Warband)

In Mount & Blade begin je als een nietsnut, vanuit die positie moet je proberen de wereld te veroveren. Een combinatie van strategie en oorlog voeren maakt dit een game waar je veel uren aan kwijt kan raken. Je moet een leger opbouwen, vechten, veroveren en een grootse reputatie opbouwen. Als je de game nog iets meer van deze tijd wil maken, dan kan je nu de Game of Thrones mod downloaden. De gehele game is opnieuw gebouwd in het thema van Game of Thrones: alles wat er in de serie en de boeken zit, kan je ook vinden in de game.
Je kan A Clash of Kings downloaden via ModDB.
105203 1

5. Dragon Ball Z (Grand Theft Auto V)

Voor de Dragon Ball Z-fans hebben we een leuk alternatief gevonden op de Xenoverse serie, namelijk de Dragon Ball Z mod voor Grand Theft Auto V. Het leven van een gangster in GTA kan nog wel eens vervelen en om dat saaie leventje een draai te geven kan je nu als Goku heel Los Santos onveilig maken. Je kan hordes van mensen en auto's vernietigen met je Kamehameha en je kan zelfs Super Saiyan worden!
De Dragon Ball Z mod is te downloaden via GTA5-Mods.
105206 1

4. iCEnhancer (Grand Theft Auto IV)

We moeten het Rockstar wel toegeven dat GTA V een mooie game is: Los Santos ziet er erg mooi uit. De setting is alleen niet voor iedereen even geweldig, er zijn ook nog de GTA fans die hun tijd liever spenderen in Liberty City. Als je nu goed naar Liberty City kijkt, is de game jammer genoeg een stuk minder mooi dan je geheugen je wijs maakt. Daarom is er nu de iCEnhancer mod, die verbetert Liberty City's textures, lighting, schaduwen, kleuren, reflecties, bloom en anti-aliasing tot een niveau waarop uiterlijk van de game een stuk verdraaglijker is.
Deze mod is te downloaden via GTAInside.
105210 1

3. Better Settlers (Fallout 4)

De Settlers die je spreekt via je Radio Beacon kunnen soms nogal wat statisch en saai overkomen. Je moet er veel moeite in stoppen om ze van elkaar te onderscheiden, daarom is er de Better Settlers mod, Deze mod voegt 150 nieuwe Settler modellen toe aan de game. Dit geeft de game wat meer levendigheid en maakt de omgeving toffer in aanzicht.
Normaal gesproken zou hier nog een toffe bijbehorende mod voor zijn, genaamd: Don't Call me a Settler. Deze mod zou ervoor zorgen dat alle Settlers ook nog een unieke naam zouden krijgen, maar door onbekende redenen is de mod momenteel niet beschikbaar. Dus houd hem in de gaten.
Je kan de Better Settlers mod vinden op NexusMods.
105211 1

2. Helgen Reborn (Elder Scrolls V: Skyrim)

Weet je nog, dat dorpje aan het begin van de game, dat belaagd werd door een draak net voordat je hoofd eraf gehakt zou worden? Dat was Helgen. In deze mod wordt er een zware taak aan jou opgelegd, het opnieuw opbouwen van Helgen.
Volgens de quest line moet je een groepje domme criminelen opleiden en sturen, zodat ze kunnen fungeren als stadswachters. Tegelijkertijd bouwt Helgen zich stukje bij beetje op. De ideale manier om wat extra content toe te voegen aan de game.
Download Helgen Reborn via Nexus Mods.
105216

1. Nehrim: At Fate's Edge (Elder Scrolls IV: Oblivion)

Dit is al de derde keer dat er een Elder Scrolls game voorkomt in deze top 10, maar dit is niet zomaar een mod. In Nehrim: At Fate's Edge is duidelijk ontzettend veel werk gestopt, deze mod biedt je namelijk een geheel nieuwe game. Deze mod zet je in een totaal nieuwe wereld, met nieuwe gebouwen, nieuwe dorpen en een eigen verhaallijn. De mod is voornamelijk geschikt voor mensen die genoegen nemen met de gameplay van Skyrim, maar dan in een totaal nieuw jasje.
Wil jij jezelf wagen aan deze mod, die we eigenlijk bijna een standalone kunnen noemen? Dan kan je de mod vinden op ModDB. De mod is vrij oud en lijkt outdated, maar Oblivion fans zullen er zeker van genieten.