10 toffe games voor het najaar van 2015

Article
woensdag, 14 oktober 2015 om 10:15
xgn google image
In de eerste helft van dit jaar kwamen er al een aantal topgames uit, maar ook in de laatste maanden van 2015 is er geen gebrek aan titels. Want ook dan is er genoeg plezier te beleven voor gameliefhebbers. We gingen op zoek naar 10 toffe games voor het najaar van 2015 en zetten deze op een rijtje!
Voor deze lijst hebben we gekeken naar games die in het vierde kwartaal van 2015 uitkomen. Dit omdat belangrijke titels vaak in die periode worden uitgebracht, in verband met de feestdagen. Daaruit hebben we een selectie gemaakt van 10 toffe games voor het najaar van 2015 en deze op volgorde van release in deze lijst gezet.

Uncharted: The Nathan Drake Collection (7 oktober)

Uncharted-fans zullen nog even moeten wachten op Uncharted 4: A Thief’s End, maar kunnen begin oktober wel weer aan de slag met de eerdere avonturen van Nathan Drake. The Nathan Drake Collection bevat namelijk de eerste drie Uncharted-games in HD-kwaliteit, die helemaal opnieuw zijn ontwikkeld.
Alsof dat nog niet genoeg was, krijgen spelers van The Nathan Drake Collection ook nog eens toegang tot de multiplayerbèta van Uncharted 4. Voor zowel fans en nieuwkomers is deze collectie dan ook zeker aan te raden, aangezien dit weleens de ultieme versie van de oudere Uncharted-verhalen zou kunnen worden.
77277

Assassin’s Creed Syndicate (23 oktober)

Het nieuwste hoofdstuk in de Assassin’s Creed-reeks speelt zich af in Londen, ten tijde van de Industriële Revolutie. Samen met de tweeling Jacob en Evie Frye neem je het wederom op tegen de Tempeliers, die de Britse hoofdstad met behulp van woeste straatbendes stevig onder de duim houden.
Assassin’s Creed Syndicate neemt de nodige elementen over van Unity, maar voegt ook een boel nieuwe aspecten toe. Zo kunnen Jacob en Evie gebruik maken van een rope launcher om razendsnel gebouwen te beklimmen en zijn de Assassins ook in staat om op voertuigen (zoals treinen en koetsen) te vechten.
77278

The Legend of Zelda: TriForce Heroes (23 oktober)

De Zelda-franchise staat al sinds jaar en dag garant voor grootse en meeslepende singleplayeravonturen, maar heeft met de Four Swords-titels ook al de nodige multiplayergames in huis. TriForce Heroes is een nieuwe toevoeging aan dat laatste genre: in de game moeten meerdere Links samenwerken.
Belangrijk verschil met Four Swords is dat spelers aan het begin van een level speciale vaardigheden kiezen, zodat ze verschillende acties kunnen uitvoeren. Zo kan één Link ervoor kiezen om een pijl en boog te gebruiken, terwijl een andere Link bommen inzet. Op die manier moeten de Links puzzels oplossen en bazen verslaan.
77279

Halo 5: Guardians (27 oktober)

In het vervolg op Halo 4 wordt Master Chief als een verrader beschouwd en daarom opgejaagd door degenen die hij eerst als bondgenoten beschouwde. De jacht op de Chief wordt geleid door Spartan Locke, die zijn mede-Spartan kostte wat het kost te pakken wil krijgen. Maar is Master Chief wel zo’n grote verrader?
Naast een meeslepend verhaal, zoals we dat van eerdere Halo-games gewend zijn, mogen fans ook in Guardians weer een aantal spectaculaire multiplayermodi verwachten. De multiplayer van Halo 5 laat maximaal 25 spelers tegelijkertijd meedoen, wat ongetwijfeld voor een boel hectische gevechten zal zorgen.
77280

Call of Duty: Black Ops III (6 november)

Black Ops III speelt zich af in de toekomst en focust zich op een speciaal team van militairen dat diep achter de vijandelijke linies opereert. In een tijd waarin mensen steeds meer gebruikmaken van robots en andere technologische vernieuwingen, worden mens en machine steeds meer met elkaar geïntegreerd.
Naast bloedstollende shooteractie zal Black Ops III dus ook de nodige snufjes kennen, evenals een aantal bovenmenselijke vaardigheden die spelers kunnen inzetten. Verder kunnen Call of Duty-liefhebbers aan de gang met een gloednieuwe Zombies Mode, waar spelers ook een tijdje zoet mee zullen zijn.
77281

Fallout 4 (10 november)

Fans van Bethesda’s RPG-reeks hebben jarenlang moeten wachten, maar in november komt Fallout 4 eindelijk uit. De game populair noemen is een understatement: de nieuwe Fallout zou weleens de grootste titel van 2015 kunnen worden. Het spel won deze maand niet voor niets onze XGN Gamescom Award!
Fallout 4 draait om de overlevende van een nuclear bombardement, die na jaren afzondering eindelijk de veilige Vault kan verlaten. Met deze overlevende (en een trouwe hond) moeten spelers de Amerikaanse stad Boston, die helemaal verwoest is door het bombardement, verkennen en in leven zien te blijven.
77282

Rise of the Tomb Raider (13 november)

Het nieuwe avontuur van archeologe en avonturierster Lara Croft brengt haar dit keer naar het ijzige Siberië, waar ze op zoek gaat naar de legendarische stad Kitezh. Maar Lara is niet de enige die de stad hoopt te vinden: de sinistere organisatie Trinity zet alles op alles in een poging te stad eerder te ontdekken.
Trinity schuwt daarbij geen enkel middel en zal dus proberen om Lara uit de weg te ruimen. Rise of the Tomb Raider bevat daardoor een paar stealth-elementen, maar net als in Tomb Raider uit 2013 zullen spelers ook wilde dieren moeten vermijden en bedenken hoe ze zich staande kunnen houden in een onherbergzame omgeving.
77283

Star Wars: Battlefront (19 november)

Deze game lijkt alles te gaan worden waar Star Wars-fans op hopen. Hoewel de game voornamelijk een shooter is, waarin spelers rebellen of soldaten van The Empire spelen, zitten er ook een aantal bekende personages met unieke vaardigheden in de game. Zo zagen we Darth Vader de Force en zijn lightsaber al gebruiken.
Ook iconische voertuigen, zoals de Millennium Falcon, maken hun opwachting in de diverse veldslagen die het spel biedt. In luchtgevechten kunnen spelers met hun favoriete ruimteschepen rondvliegen, terwijl de laserstralen ze om de oren vliegen. Gelukkig zijn er een paar tips om deze gevechten te overleven.
77284

Just Cause 3 (1 december)

Een tropisch eiland, een uitgebreid wapenarsenaal en een hoeveelheid explosies waar Michael Bay nog een puntje aan kan zuigen: dat kan alleen maar Just Cause 3 zijn! In de game keert Rico Rodriguez terug naar zijn thuisland Medici, dat gebukt gaat onder de heerschappij van een tirannieke dictator.
Natuurlijk laat Rico dat niet zomaar over z’n kant gaan en besluit hij om als eenmansleger het hele regime omver te werpen. Dit doet hij met zijn vertrouwde enterhaak en parachute, maar ook met een wingsuit, diverse voertuigen en flink wat vuurwapens. We kijken er nu al naar uit om het koude najaar op Medici door te brengen!
77285

Hitman (8 december)

Agent 47 is terug en dodelijker dan ooit. Net als in de Assassin’s Creed-games staat in Hitman het vermoorden van diverse doelwitten centraal, al draait het in de game van IO Interactive wat meer om glamour. Zo doet Agent 47 een aantal chique bestemmingen aan, waaronder Parijs en de kust van Italië.
Bij de uitvoering van een moord heb je volledige vrijheid: je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je als bewaker te vermommen en zo nonchalant je doelwit te benaderen, of je slachtoffer juist van een afstand te doden met een sniper rifle. Ook de directe aanpak is Agent 47 niet vreemd, aangezien hij kan vechten als de beste.
Naar welke game kijken jullie dit najaar uit? Vertel het ons!