10 toffe Final Fantasy 15 screenshots - Mooi, mooier, mooist

Article
zaterdag, 14 november 2015 om 11:03
xgn google image
Het nieuwste deel in de Final Fantasy reeks dompelt spelers onder in een wereld van grafische pracht. Van omgevingen en personages tot het eten op je bord: alles in deze game ziet er adembenemend mooi uit. Daarom hebben wij hier 10 toffe Final Fantasy 15 screenshots voor je op een rijtje gezet!
Final Fantasy 15 is de nieuwste game in de langlopende spelreeks, en komt naar verwachting ergens in 2016 uit. De game biedt een grote open wereld die spelers kunnen verkennen, en ook het vechtsysteem wordt aangepast. In plaats van het turn based systeem dat fans van andere Final Fantasy games gewend zijn, zal Final Fantasy 15 een vechtssyteem bieden dat meer op actie gebaseerd is, vergelijkbaar met games als Kingdom Hearts of de recentelijk verschenen remake Final Fantasy Type-0 HD.
De beelden die we tot nu toe van de game gezien hebben liegen er niet om: op grafisch gebied moet Final Fantasy spelers heel wat gaan bieden. Final Fantasy games bieden meestal goede prestaties wanneer het om graphics gaat, maar het vijftiende deel lijkt hier nog een stapje bovenop te doen. Bekijk daarom hier een aantal toffe Final Fantasy 15 screenshots!

10.

Het begint gelijk al goed in het screenshot dat je bovenaan deze pagina kan bekijken. Het prachtig vormgegeven landschap in de achtergrond strekt zich uit tot zover je kan kijken, met verschillende heuvels, dalen, rivieren en bossen.
Hoe langer je naar het plaatje kijkt, hoe meer details je zullen opvallen: zo zie je bijvoorbeeld zelfs de verkleuringen in het asfalt waar de groep per auto overheen rijdt.
81320

9.

In het bovenstaande screenshot wordt de in-game map goed weergegeven. Deze map haal je gemakkelijk tevoorschijn en op deze manier weet je precies waar je je bevindt in de uitgestrekte wereld van Final Fantasy 15. Ook worden andere belangrijke of interessante locaties op de map weergegeven.
Door middel van waypoints kan je bepaalde locaties markeren om gemakkelijker je weg in de wereld te vinden. Dit alles gaat natuurlijk samen met het mooie landschap dat we in de achtergrond kunnen bewonderen.
81321

8.

Hebben we al gezegd dat Final Fantasy 15 er prachtig uitziet? In dit screenshot zien we een gebouw dat lijkt op een soort café of hotel, samen met een hoop mensen die het gebouw in en uit lopen. Op een balkonnetje op de eerste verdieping staan een paar mannen te kijken naar de mensen die rondlopen, en we zien een hond lopen naast een man die tegen een pilaar leunt.
Het geheel vormt een prachtig en dynamisch plaatje: het lijkt niet een stilstaand beeld, maar het voelt alsof er beweging in zit. Ook bij dit screenshot geldt dat hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer dingen je zullen opvallen.
81322

7.

Een Final Fantasy game is natuurlijk niet compleet zonder de nodige gevechten, en Final Fantasy 15 beschikt over een sterk aangepast vechtsysteem. In plaats van slechts aanvallen selecteren uit een menu, moet je nu zelf actief bezig om de vijand aan te vallen.
Verschillende aanvallen zijn gelinkt aan verschillende knoppen, en jij moet ervoor zorgen dat je dicht genoeg bij de vijand in de buurt komt om deze schade aan te doen. Het gaat dus wat anders in zijn werk dan we van voorgaande games gewend zijn, waardoor de combat in deze game een stuk levendiger wordt.
81323

6.

Naast de onmisbare gevechten, zou Final Fantasy 15 geen Final Fantasy game zijn zonder de nodige monsters, in alle soorten en maten. Hierboven zie je een voorbeeld van een van de reusachtige monsters waar je het tijdens het verkennen van Final Fantasy 15 geheid mee aan de stok krijgt.
De meeste reusachtige monsters zijn niet alleen groot, maar ook sterk. Daarom wordt linksboven in dit screenshot het slimme advies gegeven wordt om weg te rennen voor het enorme beest.
81324

5.

Als je nog geen zin had om even een lunchpauze te nemen, dan heb je dat na het zien van bovenstaand screenshot waarschijnlijk wel gekregen. Het eten in Final Fantasy 15 ziet er namelijk levensecht uit, of zelfs nog mooier dan levensecht, aangezien het vrij lastig is om een ei te bakken dat er zo smakelijk uitziet.
Bij het ontwerpen van het voedsel in Final Fantasy 15 wordt namelijk gebruik gemaakt van nieuwe shaders, zodat het eten zo smakelijk mogelijk uit de verf komt. De weerspiegeling in de eierdooier, het vet op de bacon en de groene blaadjes sla: je zou er bijna honger van krijgen!
81325

4.

Niet alleen het eten en de omgevingen in Final Fantasy 15 zijn mooi vormgegeven: ook de personages zien er prachtig uit. Zo ook Cindy, de vrouwelijke versie van de bekende monteur. Deze dame is enorm goed vormgegeven en ziet er bijna levensecht uit: van het haar op haar hoofd tot de lippen, tot de wimpers en de kreukels in haar jack of de vlekken op haar pet.
81326

3.

Final Fantasy 15 kent natuurlijk een hoop vijanden waar je als speler tegen moet vechten, en deze soldaten zien er niet bepaald vriendelijk uit. Gewapend met grote geweren en uitgerust met sterk pantser lijken deze soldaten sterke vijanden te vormen.
Maar let ook even op de hoeveelheid detail in dit plaatje, waarbij vooral de prachtige lichtwerking opvalt. De weerspiegelingen van de glinsterende pantsers van de twee soldaten zien er bijna levensecht uit.
81327

2.

We zagen het eerder al bij het plaatje van Cindy, maar ook deze twee personages zien er levensecht uit. Zelfs de subtiele emoties komen goed naar voren: een enkele traan, samen met een gefronsd voorhoofd.
Het ziet er gewoon enorm overtuigend uit. Let ook op het detail in de haren van de personages: kijk je goed, dan kan je zelfs de haren op de hoofden van de karakters tellen. Wauw!
81328

1.

Dan zijn we alweer aangekomen bij het laatste screenshot uit deze lijst met 10 toffe Final Fantasy 15 screenshots, en dat is wel deze. Want wat is dit een vet plaatje! Zoals we al eerder zagen beschikt Final Fantasy 15 over monsters in alle soorten en maten, en dit brute wezen wil je niet boos maken!
Final Fantasy 15 staat gepland voor een release in 2016, maar een precieze releasedatum is nog niet bekend.

Populair Nieuws