10 leuke zombie games deze zomer!

  Het gonst van de geruchten: krijgt GTA V zombie downloadbare content? Nu dachten wij: hé we hebben een gerucht, en hé het is zomer. Combineer die twee en je hebt stontaan de vraag: welke zombie games speel jij deze zomer? Tadaa, hier het resultaat.

  Zombies zijn de horror-trope du jour. Van stripboeken tot tv series, en van films tot boeken. Games zijn uiteraard ook van de partij om onze zombie dorst te kwellen, en en er zijn in de laatste tijd dan ook een flink aantal zombie games uitgekomen. Tijd dus om de beste zombie games op een rijtje te zetten!

  Zombie games zijn natuurlijk niet iets nieuws van de laatste tien jaar, maar we kunnen er niet omheen dat de monsters flink in de spotlight gezet worden de laatste paar jaar. Deze lijst focust zich dan ook op titels van de laatste paar jaar, want eerlijk is eerlijk: een zombietitel uit de jaren 80 ziet er eerder grappig uit dan angstaanjagend.

  Zomber games

  En natuurlijk kwamen we eerder al met de beste zombie games ooit, maar dat was winter. Nu is het zomer, en verandering van spijs doet eten. Jaaaaa toch?! Dus hier de leukste zomber gamessss voor nu (woordgrap!!).

  10. ZombiU

  In ZombiU heb je maar een doel: overleven. De game speelt zich af in Londen, kort na een zombie uitbraak door een virus. Je neemt de rol van een willekeurige overlever op je, en je moet je door een reeks obstakels en een flinke hoop zombies begeven voordat je eindelijk veilig bent.

  ZombiU staat er vooral om bekend enorm moeilijk te zijn, en dat is al zo op normal mode. Er zijn maar iets van 13 mensen die de Survival modus overleefd hebben zonder dat ze ook maar één keer de dood tegen het lijf liepen. Leuk voor de gamers die een enorme uitdaging opzoeken, minder leuk voor degenen die hun GamePad niet in tweeën willen breken.

  9. Lollipop Chainsaw

  Lollipop Chainsaw zit vol met zombies, maar de game is verre van eng. Je speelt in Lollipop Chainsaw als Juliet Starling, een cheerleader die gewapend met een regenboog kettingzaag het opneemt tegen massa's geïnfecteerden in haar middelbare school. Ze is gelukkig niet alleen, het rottende hoofd van haar vriendje begeleidt haar bij haar avontuur, en dient af en toe als projectiel.

  De game is quirky, maar je moet maar net een fan zijn van Suda51 om de titel echt te appreciëren. De gameplay en de hoofdstukken worden helaas wat eentonig na een tijdje. En de humor moet je ook maar net liggen, maar als zombie haktitel is dit wel een zeer vermakelijk spelletje.

  8. Plants vs. Zombies: Garden Warfare

  Plants vs. Zombies begon het leven als een Tower Defense app, maar vond zijn weg op consoles als een shooter. Hoofddoel is om je tuintje met behulp van planten te verdedigen tegen zombies, maar in de consoleversie kun je in multiplayer modus als beide kanten spelen.

  Plants vs. Zombies is helemaal niet eng, en de zombies brengen je niet in levensgevaar. Maar het is wel een enorm leuke serie, die zombies op een originele wijze tegen wel heel originele tegenstanders zet.

  7. Resident Evil 5

  Resident Evil is sinds het eerste uur één van dé zombie series, en misschien zelfs wel dé zombie serie. De game had best op 1 kunnen staan, ware het niet dat de game weinig te maken heeft met de zomer.

  De survival horror serie zag het licht vele jaren geleden, maar om de haverklap komen er nieuwe games uit. En nieuwe films uiteraard. Het vijfde deel is één van de beste in de laatste jaren paar jaren, en brengt de speler naar Afrika om biowapens voor de Umbrella Corps veilig te stellen.

  Resident Evil 5 is meer een shooter dan een survival horror, maar dat wil niet zeggen dat het spel niet meer eng is. Integendeel zelfs, want de zombies zullen je nog steeds de stuipen op het lijf jagen. En dan hebben we het nog niet eens over de dolle honden...

  Dat het spel op XGN ook zeer gewaardeerd wordt is wel te merken, want de game kreeg een 8.8 in onze recensie, en jullie hebben het spel zelfs beoordeeld met een 9.7!

  6. Dead Rising 3

  Dead Rising is één van de succesvolste nieuwe zombie IP's, en een Dead Rising deel kan dan ook niet missen in deze lijst. Het derde deel heeft de grootste omgeving van de serie tot nu toe, en heeft ook nog eens een aardig verhaaltje. In Dead Rising 3 kruip je in de huid van de jonge monteur Nick Ramos, die een zombie-geïnfecteerde stad veilig moet zien te verlaten voordat de stad vernietigd wordt door een leger.

  Dead Rising 3 geeft ons vooral een hele hoop afgehakte ledematen en liters bloed, en dat is juist graag iets wat perfect bij een zombie game past. Weer eens wat anders dan zonnestralen, nietwaar? Je hebt een groot arsenaal aan wapens tot je beschikking, en die wapens kun je zelfs combineren tot nieuwe wapens. Dit maakt Dead Rising 3 gewoon ongelofelijk leuk om te spelen.

  5. DayZ

  DayZ is een multiplayer Survival Horror, tjokvol met zombies. De game begon het leven als een mod, maar is inmiddels uitgekomen als stand alone titel. De game speelt zich af in een fictieve post-Sovjet staat, waar de inwoners in agressieve zombies veranderen dankzij een onbekend virus.

  In DayZ neem je het niet alleen op tegen zombies, maar ook tegen andere overlevers. Dit maakt het spel extra zenuwslopend, want je moet je werkelijk tegen alles en iedereen zien te verdedigen. Een echt verhaal heeft de game niet, maar dat maakt het niet minder leuk. En voor de sadisten onder ons is eenzame overlevers executeren altijd nog een bonus optie.

  4. The Last of Us: Remastered

  The Last of Us lijkt op het eerste oog een vrij standaard zombie game: virus breekt uit, shit hits the fan en de wereld stort in elkaar. Hoofdpersoon Joel moet een jong meisje genaamd Ellie naar de andere kant van het land begeleiden, aangezien zij immuun is voor zombificatie. Je trekt door Noord-Amerika en vecht je weg door duizenden zombies, maar ondertussen wordt er een ijzersterk verhaal geschetst.

  De zombie uitbraak is de catalyst voor het emotionele verhaal van The Last of Us, en fungeert als decor voor een intrigerende exploratie van de menselijke aard. De karakters gaan door een hoop ellende en beroerte dankzij de uitbraak, en dankzij de tip top karakterisatie van de hoofdpersonages leef je enorm mee met de gebeurtenissen van het spel. Bovendien is de Remastered versie net uit, ideaal om nog even in de hitte naar de winkel te rennen en deze aangepaste versie te halen.

  3. Red Dead Redemption: Undead Nightmare

  Red Dead Redemption: Undead Nightmare begon het leven als DLC, maar werd later uitgebracht als een stand-alone game. Het Wilde Westen wordt geplaagde door ondoden, die plotseling uit het graf herrezen worden. Je stapt in de laarzen van John Marston, die de zombie uitbraak moet zien op te lossen.

  Undead Nightmare slaagt er perfect in om de look en feel van het Wilde Westen te behouden, ondanks de tig aantal zombies en zombiewezens die rondrennen. Karakters uit het originele spelen keren op een (verrassende manier) terug, en de oorzaak van de zombies is voor de verandering niet een infectie of virus. En eerlijk is eerlijk: het geel op de voorkant van het hoesje... het lijkt de zon wel.

  2. The Walking Dead

  The Walking Dead van Telltale Games is een episodische adaptatie en heeft inmiddels twee seizoenen (het tweede seizoen is nog niet afgerond), en een derde seizoen is recent bevestigd door de ontwikkelaar.

  De kwaliteit van de afleveringen verschilt onderling, maar de serie weet een aantal zeer gevoelige snaren te raken. Bij The Walking Dead staan keuzes centraal, en de keuzes maken niet alleen een flinke impact op de loop van je game, maar ook op je traanbuizen. De zombies zijn er natuurlijk in grote getale, en de unieke mix van emoties en zombies maken het spel een welverdiende nummer 2. Bovendien reis je veel.. het lijkt wel een zomerse roadtrip.

  1. Dead Island

  Er kan maar één zombergame hier staan. Combineer zon én zombies en hebt, juist: Dead Island!

  Dead Island is een heuse franchise geworden, maar tot nu is het eerste deel nog steeds de beste van de serie. Dead Island speelt zich af in een eilandenarchipel waar plotseling een zombie uitbraak losbarst. Je zit als speler vast op dit eiland in een luxe resort, en moet je een weg zien te vinden naar de vrijheid.

  Dead Island combineert prachtige zomerse locaties met een hele hoop zombie gespuis. De schoonheid van de omgeving neemt niet het verstikkende gevoel van vastzitten dan ook weg. Dit is zeker het geval aan het begin van het spel, als je nog niet zoveel wapens hebt en voornamelijk moet schuilen van zombies.

  Lollipop Chainsaw

  Verkijgbaar vanaf 14 june 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.