Op Neem een andere naam-dag wil je de namen van deze 10 game characters

  In games zie je heel wat namen voorbij vliegen. Sommige liggen lekker in de mond en andere zijn een hordeloop voor je tongspieren. Op 13 februari is het 'neem een andere naam' dag. Ter ere daarvan zetten wij de tien game character namen, namen die wij wel een dag willen dragen, op een rijtje.

  10. Artorias the Abysswalker

  Middeleeuwse namen als Lancelot Du Lac en Uther Pendragon spreken tot de verbeelding. Hetzelfde geldt voor Artorias the Abysswalker uit Dark Souls. Artorias is een van de vier ridders van Lord Gwyn en een bevechter van de Darkwraiths of Kaathe. Uiteindelijk wordt hij verteerd door de duisternis waar hij al zo lang tegen vecht.

  De volledige naam Artorias the Abysswalker is niet heel gangbaar in een hedendaagse setting. Hoe leg je nu aan iemand uit wat een Abysswalker is? Artorias is echter een naam die je omhult met mysterie en allure. Daarom willen wij de naam van dit game character wel een dag hebben.

  9. John 'Soap' MacTavish

  "What the hell kind of name is Soap", vraagt Captain Price aan John MacTavish tijdens hun eerste ontmoeting. Soap is misschien wel een van de vreemdste bijnamen ooit. Elke dag aangesproken worden als meneer Zeep, doet het waarschijnlijk alleen goed als je een schoonmaakbedrijf hebt.

  Toch zouden wij onze naam wel een dag willen ruilen met die van John 'Soap' MacTavish. We krijgen niet alleen een coole Schotse naam, maar ook een bijnaam waar je mensen mee op een verkeerd been kan zetten. Als je in de gevangenis zit, is het overnemen van deze naam misschien een minder goed idee.

  8. Meryl Silverburgh

  De eerste vrouw in onze lijst is de roodharige Meryl Silverburgh. Meryl (je spreekt het uit als de water Pokémon Marill) werkt in de eerste Metal Gear Solid samen met Solid Snake om de leden van FOXHOUND tegen te houden. Het is dan ook zeker geen straf om de naam van deze stoere vrouw een dag over te nemen.

  De Metal Gear Solid games zitten vol met uiteenlopende namen. Het enige probleem is dat ze niet heel gangbaar zijn. Solid Snake, Vulcan Raven, Decoy Octopus en Psycho Mantis klinken heel tof, maar in de verkeerde context hebben ze al snel iets weg van pornonamen. Nee, dan kun je beter Meryl Silverburgh heten.

  7. Galen 'Starkiller' Marek

  De Star Wars franchise is een bron van interessante en mooi klinkende namen. Daarom vind je in deze lijst niet één, maar twee namen uit deze sciencefictionwereld. De eerste is de hoofdpersoon uit Star Wars: The Force Unleashed genaamd Galen 'Starkiller' Marek.

  Galen Marek is een game character naam waar je u tegen zegt. Het bekt heel lekker en je komt bij mensen meteen over als iemand die weet waar hij over praat. Zeg nou zelf: zou jij de deur dichtgooien voor een verkoper die zich met deze naam voorstelt? Wij zouden wel iets van hem kopen, maar alleen als we zijn naam even mogen lenen.

  6. Kaim Argonar

  Sommige mensen dromen van het eeuwige leven. Dat dit niet allemaal rozengeur en maneschijn is, bewijst Kaim Argonar in de Lost Odyssey. Kaim is een onsterfelijke man die al duizend jaar leeft. Van al die jaren weet hij aan het begin van de game niets meer. Hoe verder je komt, hoe meer Kaim zich herinnert. Met alle gevolgen van dien...

  Kaim Argonar is een game character naam die wij wel een dag willen hebben. De naam straalt kracht, levenservaring en leiderschap uit. Daarnaast vindt Kaim het vast niet erg om een keer te wisselen. Hij draagt zijn naam toch al een kleine duizend jaar.

  5. Meetra Surik

  De tweede Star Wars naam in onze lijst is die van Meetra Surik. Bij veel mensen misschien beter bekend als de Jedi Exile uit Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords. Meetra was een van de Jedi die Revan volgde in de oorlog tegen de Mandalorians.

  De naam is een combinatie van speels en serieus. Meetra klinkt als een vrouw die gemakkelijk een man kan verleiden en ook in is voor een grapje. Surik is dan weer het deel dat een man op zijn plaats zet en knopen kan doorhakken. Deze verschillende gezichten maken Meetra Surik een game character naam die wij met liefde overnemen.

  4. Ezio Auditore da Firenze

  Ah, Italië. De bakermat van de renaissance, thuisbasis van kunstenaars als Michelangelo Buonarroti en Leonardo da Vinci en, zeker niet onbelangrijk, het land van de pizza. Daarnaast is het ook het geboorteland van de volgende game character naam in onze lijst: Ezio Auditore da Firenze.

  Met deze naam schiet je aanzien net zo snel omhoog als een omgekeerde colafles met Mentos erin. Ezio Auditore da Firenze rolt heerlijk van de tong. Het is een naam die je het liefst de hele dag blijft uitspreken. Hij mag dan ook zeker niet ontbreken in onze lijst.

  3. Guybrush Ulysses Threepwood

  Oké, toegegeven: niemand wil rondlopen met een naam die je doet denken aan een nieuwe verfkwast van de Gamma. Toch mag Guybrush Ulysses Threepwood van The Secret of Monkey Island games niet ontbreken. Het is namelijk de ideale naam om een geintje mee uit te halen.

  Vooral in de eerder genoemde doe-het-zelf-zaak kun je de naam volledig benutten. Je hoeft je alleen maar voor te doen als een Engelsman genaamd Guy die een brush zoekt voor zijn goede vriend Ulysses om zijn Threepwood mee te verven. Alleen al daarom zouden wij deze game character naam een dag willen hebben.

  2. Khalisah Bint Sinan al-Jilani

  Heb je ooit een gekneusde tong gehad? Na het oplezen van de naam van dit game character zeker wel. In Mass Effect stelt ze zichzelf voor als Khalisah Bint Sinan al-Jilani, Westerlund News. Gewoon, omdat het kan. Ze is de journalist die Commander Shepard het leven zuur maakt met zeer vervelende vragen.

  Toch zouden wij graag een dag willen ruilen met al-Jilani. Vooral om even langs te wippen bij een koffiezaak om een gepersonaliseerd kopje koffie te kopen. We raden je af om de naam te gebruiken als je veel vragen stelt. Voor je het weet verschijnt er een Renegade icoontje boven iemand en slaan ze je vol in het gezicht.

  1. Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy

  De game character naam waarmee we het liefste een dag willen ruilen is Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy. Deze vampier uit de Blood and Wine DLC van The Witcher 3: Wild Hunt straalt adel uit en daar hoort natuurlijk een veel te dure naam bij. Gelukkig mogen zijn vrienden gewoon Regis zeggen.

  Met de naam van Regis wanen we ons in het leven van de rijken. Rondstruinen op extravagante feesten, de duurste champagne nuttigen of op de koffie gaan bij de koning. Als Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy is alles mogelijk. Het drinken van bloed houden we wel even achterwege.

  10 game character namen voor 'neem een andere naam' dag

  Dit was onze lijst met game character namen waar we wel een dag mee willen ruilen. Zou jij een van de namen een dag willen hebben? Of heb je een andere naam die je liever overneemt? Vertel het ons in de comments!

  Dark Souls

  Verkijgbaar vanaf 7 october 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.