10 Football Manager 2018 wonderkids die je moet kopen!

Article
zondag, 12 november 2017 om 16:00
xgn google image
Football Manager 2018 is uit! Ook dit jaar kun je weer honderden, misschien zelfs duizenden uren van je leven aan deze verslavende manager game besteden. Waar je eerder al de review kon checken, is het vandaag de beurt aan de Football Manager 2018 wonderkids om uitgelicht te worden.
Voor de duidelijkheid: de tien spelers die je in deze special voorgelegd krijgt zijn niet de grootste talenten in de game. Die eer is toegelegd aan onder meer Marco Asensio en Gianluigi Donnaruma, maar aangezien die al zo bekend zijn vinden wij die niet het benoemen waard. We richten ons echt op wat minder bekende (of verrassende) Football Manager 2018 wonderkids. Dit zijn ze!

Lewis Cook

Voor de vaste volgers van het Engelse voetbal is Lewis Cook inmiddels geen onbekende naam meer. De jongeling had in zijn tienerjaren al een vaste plek op het middenveld van Leeds United en ook bij AFC Bournemouth, zijn huidige club, stijgt Cook in de pikorde.
In Football Manager 2018 is Cook al wat ouder (20 jaar) en staat hij op het punt om definitief door te breken bij Bournemouth. Zet hem op het middenveld in als vooruitgeschoven spelmaker en je hebt vanzelf één van de betere spelers van de Premier League in handen.
121250

Matthijs de Ligt

Toegegeven, Ajacied Matthijs de Ligt kun je inmiddels wel een bekende naam noemen, maar toch komt de jonge centrale verdediger pas net in het voetbal kijken. Hij maakte, nog niet eens een maand na zijn zeventiende verjaardag, zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen Willem II, waarbij hij gelijk scoorde.
Daarna leek het snel te gaan, want De Ligt werd opgeroepen voor het Nederlands Elftal. In een desastreuze wedstrijd tegen Bulgarije deed de nu achttienjarige verdediger alles fout, waardoor zijn talent in twijfel getrokken werd.
Gelukkig voor ons Nederlanders heeft Sports Interactive, ontwikkelaar van Football Manager 2018, nog elk vertrouwen in De Ligt. Hij is namelijk één van de grootste verdedigende talenten in de hele game. Geef hem veel speeltijd en hij wordt vanzelf een voorstopper van wereldniveau.
121251

Thomas Buitink

Waar De Ligt al een wat bekender talent is, is Thomas Buitink van Vitesse voor de meesten een onbekende naam. Voor ons tenminste, want scouts van buitenlandse topclubs hebben de spits al langer op hun verlanglijstje staan. Niet geheel onlogisch, want in Football Manager 2017 ging Buitink in elke savegame tijdens het eerste seizoen al naar FC Barcelona.
Dat is in Football Manager 2018 niet anders. Wanneer je de game namelijk start zie je al gelijk dat Liverpool en Manchester United lonken naar zijn diensten. Wij raden het aan om direct mee te gaan concurreren met die clubs, want met Buitink heb je goud in handen. Hij is pas zeventien, maar scoort aan de lopende band als je hem een basisplaats geeft.
121252

Cesar Montes

We steken de Atlantische Oceaan over, want daar wacht in Mexico Cesar Montes op ons. De twintigjarige centrale verdediger geldt in het land al jaren als een grote belofte en mocht zelfs al vier keer opdraven voor het Mexicaanse Elftal.
Montes is voor vrijwel elke ploeg een aangename versterking. Door zijn lengte (1,92 meter) is hij een uitstekende kopper, hij is erg goed in tackelen en ook nog eens goed aan de bal. Twijfel geen moment om hem binnen te halen, want hij is voor elk team een versterking.
121253

Claudio Gomes

Frankrijk barst van de talenten en daar mag de pas zestienjarige Claudio Gomes niet bij ontbreken. In elk opzicht is Gomes vergelijkbaar met N’Golo Kanté. Beiden zijn best klein, dienen op het middenveld enkel ballen te veroveren, zijn heel fel en bovendien erg sterk.
Nu is het natuurlijk nog afwachten of Gomes ooit zulke hoge ogen kan gaan gooien, maar het potentieel is er. Hem kopen is alleen niet zo makkelijk, want de jonge Fransman staat onder contract bij Paris Saint-Germain. Reken er maar op dat die er alles aan doen om hem te behouden, want dit is zeker één van de beste Football Manager 2018 wonderkids.
121254

Ben Woodburn

In de vorige Football Manager was Liverpools Ben Woodburn ook al een groot talent en ook in de nieuwste telg van de management franchise blijft die status behouden. Logisch ook, want pas achttienjarige Woodburn mocht al tien keer mee doen met de grote heren van Liverpool en werd zelfs vier keer opgeroepen voor Wales.
De Welshman kan op veel posities uit de voeten: spits, aanvallende middenvelder en linksvoor. Toch is de laatstgenoemde positie degene waar Woodburn het beste tot zijn recht komt. Hij heeft namelijk een uitstekende voorzet en kan dus een ideaal koppel vormen met welke spits dan ook. Geef de jongen dus veel speeltijd en je gaat er plezier van krijgen.
121255

Lincoln

De jonge Braziliaan Lincoln staat al aardig wat jaren bekend als een groot talent. In één van onze games in Football Manager 2016 maakte hij dat potentieel helemaal waar door na tien seizoenen de beste speler ter wereld te zijn. Willigt hij die verwachtingen ook dit jaar in?
De voortekenen zijn in ieder geval wat minder. De club waar hij onder contract staat, Grêmio, heeft de buitenspeler voor een seizoen verhuurt aan het Turkse Rizespor. Dat mag de pret natuurlijk niet drukken, want Lincoln beschikt nog altijd over een enorm potentieel. Ga er verstandig mee om en hij is zo honderd miljoen waard, want dit is met recht één van de betere Football Manager 2018 wonderkids.
121256

Alessandro Plizzari

Dat AC Milan bulkt van het keeperstalent is mooi, maar zorgt er wel voor dat de concurrentie hevig is. Nu Gianluigi Donnaruma de onbetwiste nummer één onder de lat is, is het voor de zeventienjarige Alessandro Plizzari een reden geweest om tijdelijk de biezen te pakken.
Plizzari is één van de grootste keepertalenten in de game, zij het niet dat hij de pech heeft dat Donnaruma nog beter is. Misschien dat je hier als andere club zijnde handig gebruik van kunt maken door de sluitpost te huren om vervolgens dankzij wat clausules definitief aan je te binden. Let wel op, in het eerste seizoen kan dit niet omdat Plizzari verhuurd is aan een andere club.
121257

Afonso Sousa

Als je googlet op de naam Afonso Sousa, gaan de eerste resultaten over Football Manager 2017. De man heeft dus een beste reputatie binnen de FM community. In Football Manager 2018 is de jonge Portugees misschien zelfs nog beter geworden. FM Scout ,een prominente fansite, geeft de middenvelder een score van 88, wat één van de hoogste van alle Football Manager 2018 wonderkids is.
Eigenlijk hoef je als manager zijnde ook helemaal niks te doen om het talent van Afonso Sousa tot uiting te laten komen. Stel hem gewoon op op zijn favoriete positie (aanvallende middenvelder) en het talent betaalt zichzelf uit. Als je niet als FC Porto speelt moet je er dus snel bij zijn, want zijn huidige waarde (2900 euro) stijgt binnen mum van tijd.
121258

Pietro Pellegri

Weer een Italiaans groeibriljantje en deze luistert naar de naam Pietro Pellegri. De spits maakte in december 2016 op vijftienjarige leeftijd al zijn debuut in het eerste van Genoa CFC en scoorde aan het einde van het seizoen 2016/17 zijn eerste treffer. Daarmee was hij de eerste speler uit 2001 die in de Italiaanse competitie het net wist te vinden.
Pietro Pellegri is met recht één van de beste Football Manager 2018 wonderkids te noemen. Waar hij in het echt ook al de nodige goals weet te maken, lukt hem dit ook in de game. Alhoewel hij pas zestien is, weet iedereen het zeker: dit wordt een wereldspits.

Welke Football Manager 2018 wonderkids ga jij kopen?

Hebben deze Football Manager 2018 wonderkids jou overtuigd om ze te kopen? Of heb je zelf al een ander groot talent ontdekt? Laat het ons in de comments weten!
Football Manager 2018 kwam 10 november, dat is afgelopen vrijdag, uit voor de PC. Je kunt hem digitaal via Steam downloaden, maar ook in de winkels is de game gewoon te koop.