Jack Sparrow. Wie kent hem niet? In 2003 maakte Johnny Depp de fictieve piraat wereldberoemd met een dronkenmansloopje en uitspraken die er te pas en onpas uitfloepen. Inmiddels zijn er vier Pirates of the Caribbean films verschenen, een waar kassucces voor Disney. En iets waar Depp zelf van te voren niet eens mee bezig was. Hij wilde alleen wat meer kindvriendelijke films spelen zodat zijn kinderen ook van zijn rollen konden genieten.

Nieuwe kornuiten

De titel Salazar’s Revenge verhullen al de rode draad van dit piratenverhaal. Salazar is een bad guy en wordt vertolkt door Javier Bardem. De slechterik wil samen met zijn handlangers ontsnappen aan de Devil’s Triangle en daarbij moeten alle piraten gedood worden. De hoofdprijs staat op het hoofd van Jack, want die moet gewoon morsdood.

Jack zelf kan ondertussen de nodige problemen voorkomen en vanaf daar begint zijn queeste, terwijl hij ondertussen bijna de dode geur ruikt van zijn aartsvijand. Daarbij krijgt hij hulp van de zoon van Turner (Orlando Bloom in de eerste paar films). Henry Turner (Brenton Thwaites) krijgt bovendien hulp van Kaya Scodelario (Carina Smyth) en daarmee kan de pret beginnen.

Pirates of the Caribbean 5 Review afbeelding 1

Levensechte piraten

Pret? Zeker wel. Pirates of the Caribbean 5 heeft wereldwijd flinke kritieken gekregen, maar dat is niet helemaal terecht. Toegegeven, de film is lang niet zo nieuw als de eerste delen en bij sommige scenes heb je wel een been there done that gevoel. Maar dat is zeker niet erg.

Eigenlijk schotelt de film precies voor wat je zou verwachten. Namelijk een heerlijke hersenloze combinatie van actie, humor en prachtige scenes. Want de special effecten zijn om van te genieten.

Elk karakter ziet er levensecht uit, ook de ‘dode’ piraten. En de actie om bij weg te dromen. Ondanks dat je het gevoel hebt veel al eerder meegemaakt te hebben, verveelt het geen moment om Jack te zien vechten met oude bekenden. Want zeg nou eens eerlijk: dat piratenthema verveelt nooit.

Pirates of the Caribbean 5 Review afbeelding 2

Geweldige humor

En de humor ook niet. Het zijn misschien niet de meest originele opmerkingen of scenes die voorbij komen, maar ze zorgen wel continu voor een glimlach op het gezicht. En de jongere kijkers zullen proesten van het lachen. Pirates 5 is bij uitstek een familiefilm en niet per sé een film voor een volwassen kritische kijker. Het haakt puur in op de eerdere delen en doet waar het goed in is. Meer moet je soms niet verwachten.

Daarbij werkt het typische Pirates muziekje aanstekelijk en wil je zelf nog net niet over diverse schepen heen springen. En de nieuwelingen doen het zo slecht nog niet. Het zijn weliswaar geen Knightley en Bloom, maar je gelooft de twee jonkies wel. Ze spelen allebei degelijk, waardoor Pirates 5 ook geschikt is voor nieuwkomers.

Wij bij XGN.nl hebben deze film gezien met een 14-jarige die om de haverklap proestte van het lachen en riep ‘geweldig!’. Als je genoten hebt van de vorige films, zul je dan ook zeker genieten van dit nieuwe deel. En dan hoort de film in je collectie. Als extra’s kun je bovendien genieten van een prachtige making of, bloopers en verwijderde scènes. Erg leuk dus!

Pirates of the Caribbean 5 Review afbeelding 3

Pirates of the Caribbean 5 Review - Vermakelijk voor het hele gezin

Kortom, verwacht je een leuke simpele mix van humor en actie, zoals je kan verwachten van Johnny Depp. Dan zit je goed!

Ben je opeens op zoek naar een nieuwe Pirates film met een origineel verhaal en diepgang? Dan kun je beter verder kijken. Maar neem van ons aan dat dit een zeer vermakelijke familiefilm is!