10 FIFA 18 career mode teams die je moet gebruiken

Article
dinsdag, 10 oktober 2017 om 13:54
xgn google image
FIFA 18 is inmiddels al eventjes uit en waar iedereen waarschijnlijk non-stop Ultimate Team of The Journey speelt, moet de carrièremodus zeker niet onderbelicht blijven. Wil je graag in de huid van een manager kruipen, maar weet je niet met welk team? Lees dan snel deze special over FIFA 18 career mode teams die je moet gebruiken!

Ajax

We beginnen maar gelijk met één van de meest voor de hand liggende FIFA 18 career mode teams, want hoe logisch de keuze voor Ajax als aanrader ook is, de Amsterdamse club heeft een grote hoeveelheid potentiële (FIFA) wereldtoppers in de selectie rondlopen.
Maar liefst elf spelers van Ajax hebben een potential van hoger dan 80. Van die elf worden Matthijs de Ligt (89), Kasper Dolberg (88) en Justin Kluivert (86) het beste. Aan jou de uitdaging om in FIFA 18 van Ajax weer die Europese topclub die het vroeger was te maken. De keuze aan jou om dat met de eerdergenoemde toptalenten te doen of door flink in te kopen.

Benfica

Tot op zekere hoogte kun je het Portugese Benfica vergelijken met Ajax. Beide waren vroeger Europese grootmachten, barsten van het talent en landskampioen worden is geen onbekende zaak voor de twee clubs
22 Benfica spelers hebben een potential van 80 of hoger. Sommigen, zoals Jonas en Pizzi, zitten al bijna aan hun plafond, maar er zitten zeker ook een aantal groeibriljantjes in de selectie van de Portugese recordkampioen. Denk daarbij aan Andrija Zivkovic (86), spits Gabriel Barbosa (85) en de pas zeventienjarige Belgische keeper Mile Svilar, die van 63 naar 83 kan stijgen.
Net als Ajax was Benfica vroeger één van de beste clubs van Europa. In 1961 en 1962 werd de Europacup 1, de huidige Champions League, gewonnen, maar nam trainer Béla Guttmann ontslag omdat hij geen salarisverhogen kreeg. Hij sprak vervolgens de woorden ‘Zonder mij wint Benfica nooit meer een Europese finale”.
En wat bleek? Na die uitspraak verloor Benfica al haar acht Europese finales waaraan het meedeed en zodoende ontstond “de vloek van Guttmann”. Aan jou om in FIFA 18 deze vloek te verbreken.

AC Milan

Jarenlang was AC Milan een van de te kloppen clubs in Europa, maar aan het begin van dit decennium stortte de Italiaanse grootmacht in elkaar. Seizoen in, seizoen uit werd er B-garnituur binnengehaald om de club weer aan successen te brengen. Tevergeefs, want AC Milan zakte steeds verder af naar de Italiaanse middenmoot.
Reden genoeg voor de Chinese eigenaar om maar eens flink met geld te smijten. Tal van talentvolle topspelers zoals Leonardo Bonucci, Hakan Calhanoglu en Ricardo Rodriguez werden binnen gehaald. Kan jij er een hecht team van maken, meestrijden om de Italiaanse titel en er één van de beste FIFA 18 career mode teams van maken?

AFC Wimbledon

Misschien wel één van de meest sympathieke clubs van Engeland, maar waarom eigenlijk? Daarvoor moeten we terug naar 2002, toen het oude Wimbledon FC, één van de founding clubs van de Premier League, verdween. De nieuwe eigenaar wilde van Londen naar Milton Keynes verhuizen en veranderde de naam naar MK Dons. Uit woede reageerden de fans van Wimbledon FC een nieuwe club op: AFC Wimbledon
Onder leiding van de fans wist AFC Wimbledon vanuit de kelder van het Engelse voetbal elk sezoen een beetje progressie te boeken en inmiddels zijn ze gesitueerd in de League One, de twee na hoogste competitie in Engeland. Lukt het jou om met één van de mindere FIFA 18 career mode teams binnen een paar jaar terug te keren aan de top van het Engelse voetbal?

RB Leipzig

We gaan van één van de meest sympathieke clubs van Engeland, naar de meest gehate club van Duitsland. RassenBallsport Leipzig, kortweg RB Leipzig, werd in 2009 opgericht door het energiedrankjesbedrijf Red Bull en kende sindsdien een flinke opmars in het Duitse voetbal. Niet tot genoegen van iedereen overigens, want de meeste voetbalsupporters vinden RB Leipzig maar een koopzieke club.
Vorig jaar maakte de club uit Oost-Duitsland zijn debuut in de Bundesliga en dat deed het niet bepaald onverdienstelijk met een tweede plek in de eindrangschikking. Het volgende doel is de titel en dat is met potentiële wereldspelers als Naby Keïta (88 potential), Timo Werner (87 potential) en Dayot Upamecano (86 potential) zeker geen onmogelijke zaak. Ga jij de uitdaging aan?

Parma

Nadat de gevallen topclub in 2015 opnieuw failliet ging, werd er een doorstart gemaakt in de Serie D. Met een klein budget en middelmatige spelers probeert de club in FIFA 18 te overleven op het één na hoogste niveau, de Serie B.
Wanneer je met Parma aan de slag gaat, wordt het jouw quest om op termijn terug te keren naar de top van Italië. Kan jij de oude glorietijden van begin deze eeuw laten terugkeren en zo dus een nieuwe Buffon, Crespo of Cannavaro op te leiden?

Atlético Madrid

De laatste jaren is Atlético Madrid aan een flinke opmars bezig in de voetbalwereld. Zo speelde Atlético de Champions League finale van 2014 en 2016, maar verloor het beide keren van stadsgenoot Real Madrid. Je kunt dus wel stellen dat de Madrilenen inmiddels tot de Europese top behoren, maar de laatste stap is nog niet gezet.
Een leuke klus voor jou dus, die laatste stap zetten. Aan de spelersselectie zal het in ieder geval niet liggen, want Atlético heeft een groot aantal talenten met een hoge potential in de gelederen. Doelman Jan Oblak, spits Antoine Griezmann, Yannick Ferreira Carrasco en Saul hebben alle vier een potentieel van hoger dan 90. Eén van de beste FIFA 18 career mode teams dus.

Southampton

Sinds de terugkeer van Southampton in de Premier League in 2012, is de club in mum van tijd een stabiele factor in de hoogste Engelse divisie geworden. Onder leiding van Ronald Koeman werd in 2016 zelfs bijna Europees voetbal behaald.
Je kunt dus wel stellen dat Southampton een club met potentie is en dat geldt ook voor de spelerselectie. Zowel James Ward-Prowse (86), Virgil van Dijk (86), Nathan Redmond (85) en Sofiane Boufal (84) kunnen uitgroeien tot gewaardeerde Premier League spelers. Misschien dat jij de potentie van Southampton weet te benutten om zo één van de beste FIFA 18 career mode teams te creëren.

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao is een club zoals je ze niet vaak tegenkomt. Voor de club spelen namelijk alleen Baskische spelers. Dit is al sinds 1912 zo en het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn nog gaat veranderen.
In Football Manager is het ook daadwerkelijk onmogelijk om als Bilbao zijnde niet-Basken te halen, maar in FIFA kan dit nog wel. Wanneer je dus met een andere club speelt, zie je Athletic Bilbao nog wel eens Britten of Duitsers halen. Als jij het hef in eigen handen neemt, kun je zelf die filosofie hanteren. Kijken of je met één van de lastigste FIFA 18 career mode teams successen kunt behalen.

Anderlecht

Het Ajax van België is ook geen slechte keuze om te beginnen in de FIFA 18 career mode. Er zitten weliswaar minder wereldtalenten in de selectie van Anderlecht, maar als beste club van België zijnde kan er wel een goede basis voor Europees succes gelegd worden.
Voor dat Europese succes zullen Leander Dendoncker en Henry Onyekuru waarschijnlijk je sleutelspelers zijn. Eerstgenoemde heeft een potential van 86, terwijl linksbuiten Onyekuru een rating van 85 kan krijgen. Kan jij ze binnenboord weten te houden?

Welke FIFA 18 career mode teams kies jij?

In deze special heb je dus kunnen lezen welke FIFA 18 career mode teams wij aanraden om te gebruiken in de game. Speel jij liever met een andere club? Laat het dan hier weten in de comments! Misschien dat je ons of anderen ermee inspireert om er ook mee aan de slag te gaan.
Dit artikel is op 20 mei 2020 bijgewerkt.