Top 10 duurste films die ooit zijn gemaakt

  We besteden in ons leven een hoop geld aan entertainment, waaronder ook films. Elk bioscoopkaartje en elke DVD die wij kopen helpen de filmmakers weer nieuwe films te maken. Maar hoeveel kan er nou aan een film worden besteed? Wij geven je de 10 duurste films die ooit zijn gemaakt.

  Photo by Courtesy of Warner Bros. Picture - © 2012 - WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. AND LEGENDARY PICTURES FUNDING, LLC

  10. The Dark Knight Rises - 250 miljoen dollar

  The Dark Knight Rises is een film waar veel mensen enthousiast over waren én zijn. In deze film, die de Dark Knight trilogie afsluit, kunnen we Batman zien strijden tegen alle schurken in Gotham City. Dit is tevens de laatste film waarin we Christian Bale als Batman kunnen zien.

  Christopher Nolan, de regisseur van The Dark Knight Rises, heeft de film gemaakt met een bedrag van 250 miljoen dollar. Dit klinkt als heel veel, maar het is het laagste bedrag in de lijst van de top 10 duurste films die er ooit zijn gemaakt. Dit geld werd gelukkig niet in een bodemloze put gestoken. De film bracht namelijk wereldwijd een miljard dollar in en won 45 prijzen.

  © 2009 - Warner Bros. All rights reserved.

  9. Harry Potter en de Halfbloed Prins - 250 miljoen dollar

  Van alle Harry Potter films die er gemaakt zijn, was dit veruit de duurste. De eerste Harry Potter film kostte bijvoorbeeld 120 miljoen dollar minder om te maken. David Yates regisseerde met de Halfbloed Prins voor het eerst een Harry Potter film en hij pakte meteen goed uit wat betreft budget.

  David heeft ook The Deathly Hallows Part 1 en Part 2 geregisseerd en deze kostten samen ook 250 miljoen dollar. Twee voor de prijs van een? Het spenderen was het hoe dan ook waard, aangezien deze film 934,4 miljoen dollar heeft opgebracht. Samen met The Dark Knight Rises zijn dit de minst dure films op de lijst van de 10 duurste films die ooit zijn gemaakt.

  © 2007 Marvel/Sony

  8. Spider-Man 3 - 258 miljoen dollar

  Spider-Man 3 kwam uit in 2007 en was de meest succesvolle Spider-Man film in de bioscoop en bovendien de duurste. Alle drie de films werden geregisseerd door Sam Raimi, ook bekend van de Evil Dead filmserie. Hoewel Evil Dead veelal met een laag budget geschoten zijn, is in Spider-Man 3 maar liefst 258 miljoen dollar gestoken.

  Raimi werkte aan de film samen met zijn oudere broer, Ivan Raimi, en Alvin Sargent. Die 258 miljoen dollar was het waard, want de film bracht ruim 890,9 miljoen dollar in het laatje. Deze film scheelt maar acht miljoen met The Dark Knight Rises en het zesde deel van Harry Potter op de lijst van de 10 duurste films die ooit gemaakt zijn.

  © 2010 - WALT DISNEY PICTURES

  7. Tangled - 260 miljoen dollar

  Deze film valt een beetje buiten de boot op deze lijst. Het is namelijk de enige animatiefilm die we erin hebben staan. Dat maakt Tangled dan ook de duurste animatiefilm ooit gemaakt. Best gek, aangezien Tangled niet in de top 10 lijst staat van meest succesvolle Disney films.

  In de bioscoop haalde de film namelijk maar 591,8 miljoen dollar in, terwijl Frozen als meest succesvolle Disney film maar 150 miljoen dollar heeft gekost. Daarom is het best bijzonder dat Tangled op de lijst van de 10 duurste films die ooit gemaakt zijn staat.

  © 2011 Disney. All rights reserved.

  6. John Carter - 263,7 miljoen dollar

  John Carter is een sciencefiction film die is geregisseerd door Andrew Stanton, een regisseur die veel aan Disney Pixar films heeft meegewerkt. Helaas voor de cast heeft de film niet veel meer geld opgebracht dan ervoor is uitgegeven.

  De film haalde met de bioscoopkaartjes maar 284,1 miljoen dollar in. Disney Pixar heeft met de film dus maar 20,4 miljoen dollar opgehaald. Nu vinden wij 20,4 miljoen dollar niet verkeerd, maar het is als filmopbrengst wat teleurstellend.

  © 2015 - Walt Marvel Studios

  5. Avengers: Age Of Ultron - 279,9 miljoen dollar

  Het tweede deel van de Avengers franchise kostte een stuk meer om te maken dan het eerste deel. Het eerste deel kostte namelijk 220 miljoen dollar. Dit komt ongetwijfeld doordat er in het tweede deel veel meer animatiewerk voorbij komt, waarbij Ultron met zijn leger aan robots op het scherm getoverd werden.

  Toch haalde het eerste deel 114 miljoen dollar meer in. Het eerste en het tweede deel zijn allebei geregisseerd door Joss Whedon. Age of Ultron haalde 1,405 miljard dollar op, dus dat dekt de kosten.

  Marvel Studios

  4. Avengers: Infinity War - 300 miljoen dollar

  Deze film is nog geen jaar uit en staat nu op op nummer vier van de meest succesvolle films ooit gemaakt. Daarom is het ook niet zo erg dat Marvel er een fortuin aan heeft uitgegeven. De bioscopen hebben ondertussen al 2,046 miljard dollar opgehaald.

  Avengers: Infinity War is geregisseerd door Anthony Russo en Joe Russo. Zouden de nieuwe regisseurs voor de filmreeks een verschil hebben gemaakt of ligt dit voornamelijk aan de komst van Thanos?

  Warner Bros Entertainment

  3. Justice League - 300 miljoen dollar

  Superheldenfilms zijn ontzettend duur om te maken. En dat is niet alleen bij de Marvel films, want de DC films kunnen er ook wat van. DC heeft wel 300 miljoen dollar besteed om de Justice League film te maken.

  De film werd geregisseerd door Zack Snyder, die al meerdere superheldenfilms heeft geregisseerd. Van alle films was dit de duurste. Gelukkig heeft de film meer dan het dubbele terug weten te verdienen, namelijk 657,9 miljoen dollar.

  © Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

  2. Pirates of the Caribbean: At World's End - 300 miljoen dollar

  Pirates of the Caribbean: At World’s End werd geregisseerd door Gore Verbinski, die de eerste twee delen ook heeft geregisseerd. At World’s End is het derde deel van de filmreeks.

  Ondanks dat dit het duurste deel is, had deze lang niet de hoogste opbrengst. Er zit een schokkend verschil tussen Dead Man’s Chest en At World’s End. Het tweede deel van de reeks bracht namelijk 1,066 miljard dollar in terwijl het derde deel maar 963,4 miljoen dollar opbracht.

  © 2011 - WALT DISNEY PICTURES/JERRY BRUCKHEIMER FILMS

  1. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 378.5 miljoen dollar

  De duurste film ooit gemaakt is ook een deel van de Pirates of the Caribbean franchise. Dit is het vierde deel van de filmreeks, maar gelukkig waren de uitgaven niet voor niks. Hoewel de film niet zoveel heeft opgebracht als Dead Man’s Chest, kwam het vierde deel namelijk wel in de buurt.

  Deze film bracht namelijk 1,046 miljard dollar in. Dit deel is geregisseerd door Rob Marshall. Blijkbaar heeft hij het dus erg goed gedaan. De Pirates film is dan ook duidelijk de duurste op de lijst van de 10 duurste films die er ooit zijn gemaakt.

  Top 10 duurste films ooit gemaakt

  Dit waren de 10 duurste films die ooit zijn gemaakt. De filmindustrie wordt natuurlijk steeds grootser met innovaties en daardoor wordt er ook steeds meer van de films verwacht. Zijn er films in 2019 waarvan jij denkt dat ze duurder zullen zijn?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.