10 dingen die wij hopen te zien in Star Wars The Last Jedi

Article
dinsdag, 24 januari 2017 om 11:32
xgn google image
De hele 'hype train' rondom Star Wars Episode 8 rijdt al in volle vaart sinds de release van Episode 7. Nu de titel van de film, The Last Jedi, bekend is draait de geruchtenmachine rondom Episode 8 op volle toeren. Wat willen we graag zien in de Star Wars The Last Jedi?
Star Wars Episode 7 heeft meer vragen opgeroepen dan antwoorden gegeven over hoe het Star Wars universum eruit ziet na het einde van Return of the Jedi. De meeste vragen gaan over de nieuwe (en soms oude) karakters en de achtergronden van deze karakters. Hieronder volgen tien karakters waar wij meer over willen weten in de volgende Star Wars film.

Maz Kanata

âDe mysterieuze Maz Kanata heeft in Episode 7 veel vragen opgeroepen. Naast het feit dat zij naast - de inmiddels overleden - Yoda waarschijnlijk het oudste wezen is in het Star Wars universum en van een enorme wijsheid geniet is de grootste vraag hoe zij in het bezit is gekomen van Anakin's en Luke's lichtzwaard.
Een van de theorieën over Maz Kanata is dat zij zelf ook Force gevoelig is, maar om uit handen te blijven van The First Order besloot zij om het niet meer te gebruiken. In Star Wars Episode 7 is duidelijk dat zij bekend is met de Force, het is dus niet ondenkbaar dat zij, ook gezien haar overeenkomst met Yoda, de kracht bezit om de Force te gebruiken.
Of we Maz Kanata terug gaan zien in een volgende Star Wars films is niet zeker. Maar aangezien er nog geen antwoord is gekomen op de vraag hoe zij aan het lichtzwaard kwam kunnen we er voorzichtig vanuit gaan dat dit wel het geval zal zijn.
90443

De Droids

Met de komst van BB-8, volgens vele de schattigste droid in het universum, is er een nieuw trio ontstaan in het Star Wars universum. De rollen van de droids in de volgende Star Wars films is nog niet bekend, maar aangezien de eerste trilogie bijna vanuit het perspectief van R2-D2 en C-3PO wordt verteld en zij ook een prominente rol speelde in Episode 1 tot en met 3 mogen we er van uit gaan dat we de drie mechanische vrienden terug zullen zien in Episode 8 en 9.
Verwacht wordt dat BB-8 zich voornamelijk zal begeven waar Poe Dameron zal zijn en dat R2 en 3PO zich bezig zullen houden met het helpen van Leia in het leiden van The Resistance.
Een andere theorie is dat BB-8 zich bij C-3PO en R2-D2 gaat voegen (of andersom) en hun eigen verhaallijn gaan krijgen in Episode 8 en 9. Net zoals R2-D2 en C-3PO hun eigen avonturen hadden in Episode 2 en Episode 4.
90444

Captain Phasma

De grootste teleurstelling voor de meeste Star Wars fans kwam in Episode 7 in de vorm van Captain Phasma. De stormtrooper kapitein was een van de meest besproken karakters voor de release. Mede door het feit dat zij een vrij prominente plaats had op de poster van Episode 7 gaf fans de illusie dat zij een belangrijke rol zou spelen.
Het lot van Captain Phasma is niet volledig zeker, het laatste wat we van haar zagen was het moment dat Finn, Han en Rey haar onder schot hielden en het plan bedachten om haar in de vuilstort koker te gooien. Het is onbekend of dat ook daadwerkelijk haar lot is geworden en wanneer dat wel is gebeurd of zij daar ook gestorven is.
Het is dus zeer goed mogelijk dat we in Star Wars The Last Jedi meer van haar zullen gaan zien. Ook het feit dat zij gespeeld wordt door actrice Gwendoline Christie (Game of Thrones) doet vermoeden dat de 2 minuten die we haar gezien hebben in Episode 7 niet de laatste zullen zijn.
90445

Supreme Leader Snoke

Supreme Leader Snoke is een van de karakters waarvan wij nog zo weinig weten dat de geruchten machine rondom hem op volle toeren draait. Wie is de mysterieuze hologram, waar bevind hij zich en waarom staat hij aan het hoofd van The First Order? Het antwoord op deze vragen hopen wij in Star Wars The Last Jedi te zien.
Een van de meest voorkomende theorieën over Snoke is dat hij Darth Plagueis blijkt te zijn. Darth Plagueis is de Sith over wie Emperor Palpatine praat met Anakin in Episode III. Daar vertelt Palpatine dat Darth Plageuis een manier heeft gevonden om leven te scheppen om daarna door zijn leerling (Palpatine) te worden gedood.
Het is niet ondenkbaar dat Darth Plageuis het heeft overleefd dankzij zijn gevonden kennis zonder dat Palpatine er vanaf wist en zich verborgen heeft gehouden totdat de tijd rijp was. Deze theorie zou ook de littekens op zijn gezicht verklaren.
90446

Kylo Ren

De rol van Kylo Ren in de volgende films is verre van zeker. In Star Wars Episode 7 wordt hij duidelijk neergezet als een krachtige maar onervaren Force gebruiker die is verleid tot de Duistere Kant van The Force. Ren laat vaak blijken dat de naam Ben Solo niets voor hem betekend, maar het is ook mogelijk dat hij de naam niet meer wilt horen omdat het hem herinnerd aan de tijd voordat hij zich aansloot bij The Knights of Ren en dat hij spijt heeft van zijn keuze maar geen weg terug ziet.
Het conflict van Kylo Ren tussen de duistere en de lichte kant van de Force kan nog voor een spectaculaire twist gaan zorgen. Een theorie over de toekomst van Ren is dat hij in een volgende film, maar waarschijnlijk nog niet in Star Wars The Last Jedi, de rug naar de duistere kant zal keren en zich bij Rey en Finn zal voegen.
Het feit dat hij in meerdere gevallen zijn masker af doet maakt hem menselijker dan Darth Vader. Samen met zijn innerlijke conflict geeft dit een goede basis voor zijn mogelijke terugkeer naar de lichte kant van de Force.
90447

Poe Dameron

Poe Dameron heeft in Star Wars Episode 7 een status gekregen van badass X-Wing piloot. Na samen met Finn te ontsnappen uit de handen van The First Order helpt hij The Resistance met het vernietigen van Starkiller base. Hoewel we van Poe wel weten waar hij vandaan komt weten we niet hoe hij en Lor San Tekka aan de kaart komen die naar Luke leidt.
De grote vraag rondom Poe Dameron is op wat voor manier hij in de volgende films een rol zal spelen. Door zijn status als X-wing piloot zal hij waarschijnlijk het voortouw nemen in elke grote actie tegen The First Order. Wat veel fans hopen te zien is dat Poe veel meer in beeld zal zijn als onderdeel van de groep Rey en Finn zodat weer het klassieke trio ontstaat zoals bij de originele trilogie.
De humor die we van Poe hebben gezien in Star Wars Episode 7 maakt van hem de perfecte kandidaat om zich bij Rey en Finn te voegen om wat balans te brengen in de groep. Rey is de uitgekozen kandidaat om een Jedi te worden en Finn is met zijn achtergrond als geïndoctrineerdeâstormtrooper ook geen gebalanceerd persoon. Poe zou dus een belangrijke factor kunnen worden om balans te brengen in de groep.
90448

Leia

âDe rol van Leia in de volgende films zal ongetwijfeld een belangrijke worden. Naast dat Leia de zus is van Luke, staat zij aan het hoofd van The Resistance en moet zij om zien te gaan met het verlies van Han Solo en het feit dat haar zoon hem gedood heeft.
Een van de grote vraagtekens bij Leia is of zij in de periode tussen het einde van Episode 6 en het begin van Episode 7 samen met Luke heeft getraind om een Jedi te worden. In Episode 6 zegt Luke namelijk dat zij dezelfde krachten bezit als hij. Ook gezien het feit dat Leia in Episode 7 alleen maar wordt neergezet als generaal van The Resistance roept veel vraagtekens op bij wat zij heeft gedaan in de tijd tussen Episode 6 en 7.
Van de andere twee hoofdkarakters uit de originele trilogie weten we wat ze gedaan hebben, Luke heeft Jedi's getraind tot het moment dat Kylo Ren alles verwoeste en Han Solo was druk bezig om zijn geliefde Millenium Falcon terug te vinden. Het feit dat er niks wordt uitgelegd over de bezigheden van Leia in deze periode kan er dus op wijzen dat zij zich bezighield met iets wat pas op een later moment bekend mag worden.
90449

Finn

Wat weten we nu eigenlijk van Finn? We weten dat hij bij The First Order zat als stormtrooper, en dat is het wel zo'n beetje, zelfs de echte naam van Finn is onbekend. Wie is Finn, waar komt hij vandaan? Hoe is hij bij The First Order terecht gekomen en waarom had hij op Jaccu ineens een moment van twijfel?
Een van de theorieën over de herkomst van Finn is direct verbonden met het feit dat hij en Rey geen achternaam hebben. In een interview met J.J. Abrams werd gevraagd waarom Rey en Finn geen achternamen hebben. Abrams wilde hier geen echt antwoord op geven, maar zei alleen maar dat de keuze om beide karakters alleen bij hun voornaam te noemen een bewuste is.
Het kan dus zo zijn dat de echte naam van Finn een bekende is binnen het Star Wars universum. Finn zou volgens fans of familie zijn van Lando Calrissian of een afstammeling van Mace Windu.
90450

Luke

Naast Rey draaien de meeste geruchten om Luke, wat is er van hem geworden in de periode dat hij in ballingschap heeft geleefd? Heeft hij het gebruik van de Force afgezworen omdat het alleen maar vernietiging brengt, is hij het gebruik er van afgeleerd of heeft hij in zijn ballingschap zijn training voortgezet en is hij daarmee de meest krachtige Jedi ooit geworden?
In de originele trilogie stond hij in contact met Obi-Wan, Yoda, en Anakin nadat zij waren opgegaan in de Force. Het feit dat er geen andere Jedi in de films over deze kracht beschikte kan erop wijzen dat dit een kracht is die enorm veel training vereist. Misschien is dit waar Luke zich op heeft gericht nadat Kylo Ren zijn leven verwoest heeft.
Naast het antwoord op de vraag waar Luke zich mee heeft beziggehouden tussen Episode 6 en 7 is de belangrijkste vraag of Luke besluit om Rey te trainen als Jedi of dat hij het afwijst. Hoewel het tweede zeer onwaarschijnlijk is. In de 30 seconden dat Luke in beeld is in Episode 7 wordt niet veel duidelijk over de toestand van de oude Jedi.
90451

Rey

Rey is natuurlijk het meest besproken karakter van Star Wars Episode 7. In de vorige film is duidelijk geworden dat zij gevoelig is voor de Force en daarom de beste kandidaat is om de volgende Jedi te worden. Daarnaast zijn de overeenkomsten tussen haar herkomst en die van Luke en Anakin reden voor veel Star Wars fans om er van uit te gaan dat zij een Skywalker is.
Gezien deze overeenkomsten is dit ook de meest logische conclusie, maar het is natuurlijk ook nog steeds mogelijk dat Disney deze overeenkomsten er expres in heeft geschreven om vervolgens een geheel andere uitkomst te geven. Andere theorieën over de herkomst en familie van Rey hebben het over dat Rey een dochter van Leia kan zijn, wat kan verklaren waarom Leia haar probeert te troosten na de dood van Han in plaats van Chewbacca, wat een stuk logischer zou zijn.
Andere spreken juist over geen enkele verbinding tussen haar en de Skywalkers, en zeggen dat Rey het begin is van een nieuwe Force-gevoelige familie en de Skywalker lijn zal ophouden bij de dood van Luke. Wat de waarheid ook zal zijn, wij hopen in ieder geval dat Star Wars The Last Jedi ons meer duidelijk gaat maken over wie Rey nou eigenlijk is.
Star Wars The Last Jedi draait vanaf december 2017 in de bioscoop. Voor het zo ver is krijgen we nog een andere Star Wars film, namelijk Rogue One eind dit jaar. Die film speelt zich af nog voor A New Hope en vertelt daarmee een totaal ander verhaal dan de nieuwe episodes.