10 Beste seizoenen op Netflix - Het beste van het beste

Article
donderdag, 07 juni 2018 om 11:26
10 beste seizoenen netflix 132996 1
Deze 10 series zijn stuk voor stuk ijzersterk, maar sommige seizoenen zijn beter dan andere. Daarom hebben we voor jullie de 10 beste seizoenen op Netflix op een rijtje gezet! Het beste van het beste!

American Horror Story - Seizoen 2

Dit seizoen van de horror/dramaserie heet Asylum en net zoals de rest van American Horror Story, staat dit seizoen los van zijn voorganger en heeft een compleet ander verhaal. Het seizoen speelt zich af in 1960, in een psychiatrische instelling. De instelling Blaircliff staat onder leiding van Sister Jude, Sister Mary Eunice en Dr. Arthur Arden.
Aan de instelling blijkt veel te mankeren: patiënten worden zwaar mishandeld. Seriemoordenaar Kit belandt in Blaircliff en Journalist Lana Winters komt achter de verborgen waarheid terwijl ze onderzoek doet naar Kit's misdaden. Totdat ze zelf ook in de instelling belandt vanwege haar geaardheid, ze is namelijk lesbisch.
Het seizoen is niet de typische horror zoals we het kennen en er zitten dan ook niet veel "echte" horrorscènes in. Maar voor degenen die opzoek zijn naar een spannende thriller is Asylum perfect!
132997

Orphan Black - Seizoen 2

Orphan Black staat vooral bekend om Tatiana Maslany's acteerprestaties, maar in het tweede seizoen blinkt dit toch wel wat extra uit. Tatiana speelt in de serie meerdere rollen, en dit weet ze perfect neer te zetten. Zo hebben we bijvoorbeeld de moordlustige Oekraïnse Helena, huisvrouw- en voetbalmoeder Allison, Cosima, Rachel, Krystal en natuurlijk Sarah Manning.
In het eerste seizoen van de serie zagen we hoe Sarah Manning erachter kwam dat ze een kloon is, en dat er meerdere vrouwen op de wereld zijn die precies op haar lijken. Sarah ontmoet een paar van haar klonen en samen gaan ze opzoek naar antwoorden. In het tweede seizoen van de serie leren we Sarah en haar kloonzussen (oftewel: sestras) nog beter kennen, en zoomen we ook in op dochtertje Kira. Sarah zet alles op alles om haar vermiste dochter te vinden, en hierbij krijgt ze hulp van Allison en Cosima.
Ook wordt in dit seizoen duidelijk dat niet alle klonen even goede bedoelingen hebben. Rachel en Dr. Leekie werken samen aan duistere plannen voor de klonen.
En een leuke highlight van het tweede seizoen is de scène waarin de klonen dansen: de Clone Dance Party. Wederom heel goed neergezet en we blijven Maslany's acteerwerk bijzonder vinden.
132999 1

Prison Break - Seizoen 1

Prison Break gaat over Michael Scofield, die zichzelf expres de gevangenis in werkt om zijn onschuldige broer te kunnen bevrijden. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar de bouw van de gevangenis en kent het gebouw als zijn broekzak. Ook heeft hij als voorbereiding de blauwdrukken van de gevangenis op zijn bovenlichaam getattoeëerd. En dit alles met één doel: zijn broer en zichzelf te laten ontsnappen uit de gevangenis.
De hele serie speelt zich natuurlijk af rondom dit verhaal, maar het eerste seizoen is juist het leukst omdat het verhaal nog zo spannend is. Je leert de andere gevangen kennen en de achtergronden van de twee broers. Je vraagt je ook af of de gevangenen daadwerkelijk vrijkomen en hoe ze dat dan gaan doen. De sfeer is perfect gelegd: zeker een aanrader!
133000

Modern Family - Seizoen 7

Modern Family is een populaire komedie die waarschijnlijk veel mensen bekend in de oren klinkt. Alle seizoenen zijn even sterk, maar toch verdient seizoen 7 een extra applausje. Het verhaal begon namelijk met alle kinderen uit de familie Dunphy die nog klein waren, maar na verloop van tijd worden ze natuurlijk ouder. In seizoen 7 zijn de kinderen zo goed als volwassen en als je terugblikt naar seizoen 1, ongelooflijk veranderd.
In voorgaande seizoenen was Haley de onwetende, rebelse student die niet dacht aan de toekomst. Alex was de nerd en Luuk was het kleine jongetje dat altijd in de tuin speelde samen met Phil. In het zevende seizoen heeft Haley een eigen bedrijf, wat verrassend goed loopt, en gaat een serieuze relatie aan. Alex gaat naar college en ontdekt dat de wereld meer is dan alleen intelligentie, en Luuk ontwikkelt gevoelens voor meisjes en wordt steeds volwassener.
Het is gewoon heel leuk om te zien hoe de personages zich hebben ontwikkeld en op zijn gegroeid door de jaren heen, en dat is dan ook wat dit seizoen nóg leuker maakt dan dat het al was.
133004

13 Reasons Why - Seizoen 1

Natuurlijk niet te ontbreken in deze lijst: het eerste seizoen van 13 Reasons Why. In deze serie volgen we het verhaal van Hannah Baker en komen we erachter waarom ze heeft besloten een einde aan haar leven te maken. Hannah pleegt zelfmoord en heeft cassettetapes gemaakt die ze nalaat aan een paar van haar klasgenoten om te luisteren. Op elke tape staat een reden die haar leidde naar het plegen van zelfmoord: de 13 redenen waarom Hannah Baker zelfmoord heeft gepleegd.
Ook Clay, de beste vriend (misschien wel iets meer dan alleen vrienden) van Hannah ontvangt de tapes. Hij weet niet wat hem overkomt en is in de war. Is het zijn schuld dat Hannah zelfmoord heeft gepleegd?
Het seizoen is ijzersterk en heel confronterend. Het laat zien dat zelfs de kleinste dingen mensen kunnen kwetsen, zelfs als je je er zelf niet bewust van bent. En naast dat de serie taboes doorbreekt, is hij super emotioneel. Tissues in de aanslag!
Het tweede seizoen van de serie staat sinds kort op Netflix. Lees hier de redenen waarom je hem wel of niet zou moeten kijken!
133007

Stranger Things - Seizoen 2

Stranger Things is dé Netflix Original van het moment. In het eerste seizoen zagen we hoe The Upside Down de levens van Will en Eleven veranderde. Het eerste seizoen was al supergoed en eindigde met veel cliffhangers en onbeantwoorde vragen. Het tweede seizoen is nóg sterker, en alle raadsels worden opgelost.
In het tweede seizoen van de serie maakten we ook kennis met een aantal nieuwe personages, waaronder Bob en Max. Bob is de nieuwe geliefde van Joyce, moeder van Will. En Max is een meisje dat net is verhuisd samen met haar broer Billy naar Hawkins en zich mengt tussen de groep jongens. De serie kent nog steeds de leuke 80's vibe, die heel leuk is om weer terug te zien.
In dit tweede seizoen spelen meerdere verhaallijnen tegelijk af, ten opzichte van het eerste seizoen. Zo gaat de groep kinderen verder met hun onderzoek, maar nu hebben bijvoorbeeld ook Nancy en Jonathan hun eigen verhaaltje. De twee vragen zich nog steeds af wat er met Barb is gebeurd en gaan samen op onderzoek uit. En natuurlijk hebben Mike en fan-favorite Eleven ook hun eigen verhaal.
Benieuwd naar wat wij vonden van het tweede seizoen? Lees dan onze review van seizoen 2 van Stranger Things.

Black Mirror - Seizoen 3

Black Mirror is een serie die zich afspeelt in de toekomst. Wie denkt dat de wereld er over een aantal decennia nog hetzelfde uit ziet, zit er goed naast. In Black Mirror staat elke aflevering los van de rest en heeft zijn eigen verhaal. Als we de serie moeten geloven, kan de toekomst leuk zijn maar ook eng en gevaarlijk.
Zo worden we in dit seizoen bijvoorbeeld meegenomen in de social media van de toekomst, daten, dreigementen en nog veel meer. Met veel nieuwe uitvindingen die handig kunnen zijn, maar ook zorgwekkend en bangmakend. De serie schetst een toekomstbeeld die je je laat afvragen: ziet de toekomst er echt zo uit?
De afleveringen van Black Mirror duren elk ongeveer een uur, en elk seizoen heeft zes afleveringen.
133009

Breaking Bad - Seizoen 4

Het vierde seizoen van Breaking Bad blinkt uit vanwege zijn sterke karakters. Zo maken we kennis met de nieuwe Walter White, een compleet ander persoon zoals we hem leerden kennen in het eerste seizoen van de serie. In het vierde seizoen is hij niet meer de brave, sullige man zoals we hem kenden, maar is getransformeerd naar de crimineel die niet meer wakker ligt van moorden.
Walter heeft eindelijk wat hij wilt: macht. En dat blijkt nog meer verslavend te zijn dan de drugs die hij dealt. In het seizoen zien we de grote transformatie van Walt, en naast dat zit het vierde seizoen van de serie ook vol sterke momenten en maken we kennis met een nieuwe schurk.
133010

Once Upon a Time - Seizoen 3

Once Upon a Time is een serie die zich afspeelt in de sprookjeswereld. In de serie volgen we Emma Swan, die erachter komt dat haar ouders in een ander universum leven en Sneeuwwitje en Prins Charming zijn. Haar zoontje (dat is geadopteerd door Regina die in het andere universum de Evil Queen blijkt te zijn) gelooft in sprookjes en weet zeker dat er meer is dan wat de normale mensen kunnen waarnemen.
En Henry heeft gelijk: er zijn nog veel meer universums waar sprookjesfiguren leven. De hele serie worden we meegenomen naar verschillende werelden en ontmoeten we allerlei verschillende sprookjesfiguren. Het derde seizoen van de serie is daarvan het leukst. We worden namelijk meegenomen naar Oz, waar Regina haar langverloren zus Zelena, de Wicked Witch, weer ontmoet. Ook speelt een deel zich af in Peter Pan's Neverland, en blijkt Peter Pan de kwaadaardige zoon van Repelsteeltje te zijn. Ook ontmoeten we zeemeermin Ariël en elfje Tinkerbel.
Een leuke twist op klassieke sprookjes, dus. Het derde seizoen is het hoogtepunt van de serie en zeker een aanrader!

New Girl - Seizoen 2

In het eerste seizoen van New Girl zagen we hoe Jess zichzelf opraapte na haar bad breakup met haar ex. Ook zagen we hoe ze introk bij de drie mannen en nieuwe beste vrienden heeft gemaakt. Jess is over haar ex heen, maar in het tweede seizoen zien we hoe ze verder gaat met haar leven.
Jess wordt door de drie mannen op een feestje neergezet als "shotmeisje" en krijgt veel aandacht van mannen. Ook gaat ze in dit seizoen op meerdere dates. En verder ontwikkelt de relatie tussen Schmidt en Cece zich verder. En natuurlijk zien we in het seizoen de echte droge New Girl-humor terug die we zijn gewend van de serie. Het mooie aan dit tweede seizoen is juist dat Jess nu écht over haar ex heen is en verder kan met haar eigen verhaal, en dat is dan ook precies wat ze doet in dit seizoen.

Populair Nieuws