De 10 beste gratis smartphone games van 2015

  Gamen op je mobiel is al een tijdje flink in opmars. En op de mobiele apparaten komen best wel veel toffe games uit. Zo ook in 2015. Wij hebben de 10 beste gratis smartphone games van 2015 voor je gezocht. Lees snel verder!

  In 2015 zijn we weer overspoeld met talloze games op de consoles en de pc. Maar ook op de smartphone zijn er veel toffe games uitgekomen. Het was dan ook erg moeilijk om de beste gratis smartphone games op een rijtje te zetten, maar we hebben desondanks toch een selectie van tien toffe titels weten te maken.

  De 10 beste gratis smartphone games van 2015

  10. Angry Birds 2 (iOS en Android)

  De vogels zijn weer kwaad op de varkens in Angry Birds 2. De game van Rovio is volledig op de schop genomen, nadat het vorige deel talloze varianten kreeg. Het is een erg leuke game die bovendien wederom verslavend is.

  Het nadeel van het spel is dat Rovio heeft besloten om er in-app aankopen aan toe te voegen. Die verpesten het in dit geval een beetje, omdat je niet fatsoenlijk door kunt spelen. Daarom staat deze game wel in deze lijst, maar onderaan.

  Angry Birds 2 is een gratis app voor iOS en Android!

  9. FIFA 16 Ultimate Team (iOS en Android)

  Voetbalfans kunnen hun lol niet op met FIFA 16 op de consoles. Maar wat als je weg moet? Juist, dan speel je gewoon door op je mobiel.

  De game speelt heerlijk soepel weg en geeft je weer de controle over je ultimate team. Het is ook mogelijk om speler te ruilen voor toffe upgrades.

  De game is alleen wel erg groot, namelijk 1.46 GB. Daarbij zijn er in-app aankopen en kun je niet online met anderen spelen. Een hele toffe game met een heleboel nieuwe features die verdiend in deze lijst staat!

  FIFA 16 Ultimate Team is verkrijgbaar voor iOS en Android en is gratis te downloaden in de App Store en Google Play.

  8. Lara Croft Go (iOS en Android)

  Lara Croft is in 2015 ook in een nieuwe game gespot. Natuurlijk was daar Rise of the Tomb Raider, maar daar doelen we hier niet op. Lara Croft Go is in augustus namelijk ook uitgekomen. Deze game biedt iets heel anders dan we van Tomb Raider games gewend zijn, maar het is wel een hele toffe game.

  Het is namelijk een turn-based adventure game, waarbij Lara op zoek gaat naar de Queen of Venom. Er zijn meer dan 100 puzzels in de game aanwezig die je op moet lossen, terwijl je je door 6 hoofdstukken baant. Onderweg kun je ook nog verschillende relieken en outfits vinden.

  Lara Croft Go is gratis te downloaden in de App Store en Google Play!

  7. Pokémon Shuffle (iOS en Android)

  Pikachu en zijn maatjes zijn ook op je smartphone te vinden in een toffe puzzelgame. Pokémon Shuffle is een game waarbij je steeds drie dezelfde Pokémon op een rij moet krijgen. Op deze manier breng je schade aan bij de wilde Pokémon die je moet verslaan en dan vang je deze uiteindelijk.

  Er zijn in totaal 150 Pokémon te vangen in de game. Helaas kun je niet onbeperkt achter elkaar doorspelen, maar word je gedwongen af en toe een pauze te nemen. Na verloop van tijd kun je dan weer verder spelen.

  Pokémon Shuffle is gratis te downloaden voor iOS en Android!

  6. Asphalt 8: Airborne (iOS en Android)

  Een toffe racegame kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Asphalt 8: Airborne is misschien wel de tofste game in dit genre dit jaar. Deze game is geweldig vormgegeven en biedt je supersnelle actie op het asfalt.

  Je kunt kiezen uit bijna 100 wagens van topfabrikanten als Lamborghini en Audi. Hiermee maak je het asfalt onveilig in 13 levels tegen maximaal 12 andere spelers tegelijk. Voor iedere liefhebber van racegames is dit dan ook een must play op je mobiel!

  Asphalt 8 Airborne is gratis verkrijgbaar in de App Store en Google Play.

  5. Modern Combat 5: Blackout (iOS en Android)

  Wie van een kogelregen houdt zit met Modern Combat goed. Deze game uit de stal van Gameloft gaat namelijk over knallen, knallen en nog eens knallen. De game kan alleen of met meerdere mensen gespeeld worden en biedt zeven aanpasbare klassen.

  Hoe meer je speelt met een klasse, hoe meer je vrij speelt. De game is verder helemaal in 3D en ziet er erg tof uit. Er zijn ook in-app aankopen aanwezig, maar die heb je niet per se nodig om te winnen.

  Modern Combat 5: Blackout is te gratis downloaden voor iOS en Android!

  4. Fallout Shelter (iOS en Android)

  Bethesda kwam afgelopen jaar met de aankondiging waar we allemaal op hoopten. Fallout 4 was onderweg! Om het wachten tot de game uitkwam te verzachten kwam gelijk Fallout Shelter uit. Het leven in een Vault is alleen niet makkelijk.

  Je wordt regelmatig aangevallen door bijvoorbeeld Raiders en moet intussen iedereen tevreden houden. Ook moet je voor genoeg stroom en eten zorgen door kamers bij te bouwen. Een erg vermakelijke game, waarbij je je eigen Vault beheert!

  Fallout Shelter is gratis verkrijgbaar en is te downloaden in de App Store en Google Play.

  3. Badland (iOS en Android)

  Dit is een game die qua stijl een beetje op Limbo lijkt. Met een kleurrijke, schilderachtige achtergrond, maar op de voorgrond alleen maar zwarte elementen. In Badland is het de bedoeling dat je een wezentje door het level heen leidt.

  Het wezen wordt steeds kleiner en groter, omdat deze eigenlijk uit een heel aantal wezens bestaat. Voor sommige stukken moet je kleiner zijn om verder te komen en andere stukken kom je alleen als groot wezentje door. Een erg toffe puzzelgame!

  Badland is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.

  2. Pac-Man 256 (iOS en Android)

  Pac-Man kan met deze nieuwe en verslavende game ook niet ontbreken in deze lijst. Waar Pac-Man vroeger al een behoorlijk verslavende game was, is dat met Pac-Man 256 alleen nog maar erger geworden.

  Dit keer is het doolhof namelijk oneindig en volgestopt met extra's. Denk hierbij aan lasers en de mogelijkheid om spookjes te bevriezen.

  Maar dat is niet alles. De game heeft ook een 'glitch' die het doolhof langzaam opvreet. Deze moet je voor blijven, want anders ben je af. Natuurlijk ben je ook af als je gepakt word door een van de spookjes, die nu wat extra vrienden hebben meegenomen.

  Pac-Man 256 is gratis te downloaden in de App Store en Google Play.

  1. Hearthstone: Heroes of Warcraft (iOS en Android)

  Van, Blizzard, de makers van Warcraft, is Hearthstone uitgekomen voor Android en iOS toestellen. En het is een behoorlijk verslavend spel. Deze game speelt als een kaartspel waarbij je kaarten verzamelt of koopt en het daarmee tegen mensen opneemt. Als je wint, win je kaarten van de ander, maar als je verliest, verlies je ook kaarten.

  Het klinkt wellicht als een simpel spelletje, maar dat is het zeker niet. Er zijn heel veel verschillende kaarten, zoals aanvalskaarten, summon kaarten en verdedigende kaarten.

  Met de juiste kaarten versla jij iedere tegenstander. Een bijzonder strategisch spelletje dus! Je kunt eventueel ook booster packs kopen, maar dit is niet nodig om te winnen.

  Hearthstone: Heroes of Warcraft is gratis verkrijgbaar in de App Store en Google Play.

  Lara Croft GO

  Verkijgbaar vanaf 27 august 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.