Beste films met vliegtuigen - Deze moet je gezien hebben

  Wat zijn nou de beste films met vliegtuigen? Er zijn er inmiddels zo veel van gemaakt, klassiekers of nieuw, ze zijn allemaal goed. Om je de keuze wat makkelijker te maken, hebben wij een lijst gemaakt voor je. Hier zijn de beste films met vliegtuigen

  New Line Cinema

  10. Snakes on a Plane

  FBI agent Neville Flynn krijgt de opdracht om de kroongetuige in de zaak van een grote maffiabaas te vervoeren via het vliegtuig South Pacific Air Flight 121. Echter komt de groep van de maffia er achter in welk vliegtuig de getuige zit en plaatsen zij hier een kist vol met vierhonderd slangen.

  De slangen ontsnappen uit de kist en komen het vliegtuig in. De eerste slachtoffers die er vallen is een koppeltje dat seks heeft op de wc. Andere slangen zorgen er voor dat elektrische apparaten er mee stoppen, waardoor de piloot gaat kijken maar zelf wordt aangevallen. Neville moet een oplossing zoeken en zorgen dat hij, de kroongetuige en alle andere passagiers veilig op de grond komen.

  Universal

  9. Airport

  Luchthavendirecteur Mel Bakersfields stressbestendigheid wordt op de proef gesteld wanneer een Boeing de meest belangrijke landingsbaan blokkeert tijdens een zware sneeuwstorm. Zijn vrouw blijft hem ook op de huid zitten.

  Dezelfde nacht vertrekt de zwager van Mel Bakersfield samen met de hoofdpiloot van de Boeing 707 en zijn stewardess, die overigens ook zijn minnares is, naar Rome waar de zwager voor korte tijd geniet van de prille liefde tussen hem en zijn stewardess. Lang duurt dit niet, want de stewardess blijkt zwanger van hem te zijn, bovendien zit er een man met een bom aan boord van het vliegtuig.

  Buena Vista Pictures

  8. Con Air

  Cameron Poe heeft lange tijd in de gevangenis gezeten nadat er een dode was gevallen wanneer hij zichzelf wilde verdedigen. Nu mag hij eindelijk naar huis, maar hij zit in een vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen overgeplaatst worden naar een nieuw type gevangenis.

  Cyrus Grissom, een van de gevangenen, heeft een plan in zijn hoofd om alle gevangenen die in het vliegtuig zitten te bevrijden. Cameron Poe komt hier achter en gaat zijn best doen om de mensen op de grond te waarschuwen zodat ze het plan van Cyrus Grissom kunnen dwarsbomen.

  Twentieth Century Fox

  7. Flight of the Phoenix

  Een vrachtvliegtuig stort neer door een zandstorm en komt terecht in de Gobi woestijn. Ongeveer 10 passagiers zijn aan boord, die de crash gelukkig allemaal overleven.

  Een van de passagiers op het vliegtuig is een vliegtuigontwerper en komt op het idee dat ze met behulp van de oude onderdelen van het neergestorte vliegtuig met z'n allen een nieuw vliegtuig kunnen bouwen. Met dit vliegtuig willen ze zo snel mogelijk uit de woestijn verdwijnen voordat het water en voedsel op is.

  Paramount

  6. Flight

  De piloot Whip Whitaker leeft een leven op het randje. Hij houdt van seks, drugs en rock & roll. Als piloot is dit natuurlijk geen goede levensstijl als je constant scherp moet zijn en mensen veilig van A naar B moet brengen.

  Whitaker deinst er niet voor terug om te drinken op zijn werk, en doet dit dan ook. Zoals gewoonlijk gaat hij opstijgen met een toestel, maar dan breekt er een enorme storm uit. Hij weet de passagiers veilig op de grond te krijgen, maar heeft zelf een probleem zodra mensen er achter komen dat de piloot alcohol in zijn bloed had wanneer hij opsteeg.

  Paramount Pictures

  5. Airplane!

  Airplane! of Flying High! is een Amerikaanse komediefilm die zich afspeelt in een vliegtuig. Tijdens de vlucht worden ineens alle passagiers en de crew van het vliegtuig ziek, ook de piloten.

  Getraumatiseerd ex-piloot Ted Striker heeft in de oorlog vaak vliegtuigen bestuurd, en is ook aanwezig in het vliegtuig. Hij neemt de taak om de iedereen veilig naar de grond te brengen op zich en begint met het besturen van het vliegtuig.

  Warner Bros

  4. Memphis Belle

  De ‘Memphis Belle’ is een Amerikaanse B-17 bommenwerper. Dit vliegtuig wordt bestuurd door een tienkoppige bemanning die tijdens gevaarlijke bombardementen over Europa heen vliegt.

  De bemanning krijgt te horen dat ze nog één laatste bombardement moeten maken en dan mogen ze naar huis. Tijdens de briefing waarin hen verteld wordt wat ze precies moeten doen en blijkt het dat het bombardement plaats gaat nemen in Brenen, waar dus veel Geallieerde slachtoffers zullen worden van het bombardement.

  Twentieth Century Fox

  3. Die Hard 2

  Agent John McClane keert terug voor kerst in Washington en merkt gelijk iets vreemds op op de luchthaven. De agent grijpt gelijk in en komt er achter dat het om zware jongens gaat, maar weet niet wat zij van plan zijn.

  Wanneer de politie in wil grijpen is het al te laat en hebben terroristen de luchthaven en de toestellen in de lucht in hun macht. In één van de toestellen zin John zijn vrouw, die hij kosten wat het kost het toestel uit wil krijgen. De agent probeert verborgen te blijven en de terroristen uit te schakelen.

  Miramax Films

  2. Aviator

  Deze film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal van de regisseur en vliegtuigbouwer Howard Hughes die aan een obsessieve-compulsieve stoornis lijdt. De film werd geschreven door John Logan.

  Door de fascinatie voor vliegtuigen probeert John Hughes al jaren de grenzen op dit gebied te verleggen. John heeft ondertussen twee liefdesaffaires met de Hollywood legendes Katharine Hepburn en Ava Gardner en krijgt hij steeds meer problemen door zijn smetvrees of obsessieve-compulsieve stoornis.

  Columbia

  1. Air Force One

  President James Marshall is samen met zijn topambtenaren en familie onderweg naar huis met het presidentiële voertuig. Dit toestel wordt gekaapt door radicale communisten onder de leiding van Korshunov, een meedogenloze terrorist.

  Korshunov dreigt door te zeggen dat de passagiers één voor één zullen worden vermoord totdat de gevangen genomen dictator van zijn land wordt vrijgelaten. De president probeert de passagiers zo veilig mogelijk te houden, al is dat niet altijd mogelijk

  Genoeg van de beste films met vliegtuigen?

  Als je toch nog benieuwd bent naar de film Top gun, dan hebben we hier deTop Gun review voor je! Als je op zoek bent naar actiefilms, dan zijn hier 10 actiefilms op Netflix.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.