10 beste Cyber Monday 2023 deals voor Nintendo Switch

Article
donderdag, 23 november 2023 om 12:00
20211005 switcholed8f1633465772
Nintendo gooit zijn games niet vaak drastisch in de aanbieding. Reden te meer om met Black Friday en Cyber Monday 2023 eens goed te kijken naar of er leuke games in de aanbieding zijn. We hebben wat mooie Switch">Nintendo Switch deals voor je op een rij gezet.

Bravely Default II

De Nintendo Switch is een fijn systeem om te hebben als RPG-liefhebber. Met Bravely Default II kun je ook weer een sterke game in het genre aan je collectie toevoegen. Hij is gemaakt door RPG-expert Square Enix, maar is exclusief beschikbaar voor de Switch. Momenteel kun je de game scoren voor maar 16,95 euro.

The Messenger

The Messenger is geen RPG, maar kan toch voor fans van dat genre interessant zijn. Dit jaar is namelijk Sea of Stars uitgekomen, door velen gezien als misschien wel één van de beste RPG’s van het jaar. Die game is alleen een verre prequel voor The Messenger, dus mocht je de wereld van Sea of Stars leuk vinden, dan is The Messenger misschien ook wat voor jou. Maak je in dat geval wel klaar voor een heel andere ervaring, want The Messenger is een actievolle side-scrolling platformer. Ook leuk, maar totaal iets anders dan Sea of Stars.
metroid prime remastered ridleyf1676553097

Metroid Prime Remastered

Fans wachten inmiddels al ruim zes jaar op Metroid Prime 4. Het begint er zelfs op te lijken dat die game uitkomt voor de opvolger van de Nintendo Switch. Maar ook op de Switch zelf kun je aan je Metroid-trekken komen, bijvoorbeeld met het fantastische Metroid Prime, dat begin dit jaar een heel mooie remaster kreeg op de Switch. Die game is sowieso al niet heel duur, maar met een slordige 25 procent eraf in de eShop hoef je hem helemaal niet meer te laten liggen.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Begin dit jaar stond The Legend of Zelda flink in het zonnetje. De release van Tears of the Kingdom liet zien dat de franchise een titaan is geworden voor Nintendo, door flink vaak over de toonbank te gaan. Als jij zelfs na het enorme avontuur van Tears of the Kingdom nog niet genoeg Zelda hebt gespeeld, of als de nieuwe game je iets te groot is, kun je nu een wat kleinere, maar niet minder leuke Zelda scoren. De Switch-remake van Link’s Awakening is namelijk maar 39,99 euro in de eShop, één van de laagste prijzen die de game ooit gehad heeft.
bayonetta 3f1657721529

Bayonetta 3

Nintendo is bekend om kindvriendelijke games, maar de wijzer kan ook een heel andere kant op, bijvoorbeeld in Bayonetta 3. In deze game kun je spectaculaire actie verwachten van een heks die er wat minder kindvriendelijke gewoontes op na houdt. De game is ongeveer een jaar oud en is nu voor minder dan de helft van de nieuwprijs te socren.

Doom en Doom Eternal

Voor nog meer heftige actie kun je ook Doom of Doom Eternal overwegen. Beide games zijn namelijk voor een slordige 12 euro te scoren in de eShop. Dat is een zacht prijsje voor een spectaculaire uitlaatklep als Doom. Wie graag een doosje wil kan overwegen om de game bij bol.com te kopen, maar dat is dan wel een code in een doosje. Voor de meerprijs krijg je dus niet echt veel terug in het geval van de Nintendo Switch-versie.
lego star wars the skywalker sagaf1598555696

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga Galactic Edition

Sommige Star Wars-fans doen niets liever dan klagen over de films. Het is ook niet onwaar dat je veel gekke dingen kunt tegenkomen in de Star Wars-saga. Daar kun je over zeuren, of je kunt erover grappen en grollen, zoals in LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Het is een grappige game en bovendien eentje waar je uren in kan stoppen als je het Star Wars-universum een warm hart toedraagt. De beste deal die je nu kunt krijgen is de Galactic Edition, waarbij stapels extra personages zijn inbegrepen, voor nog geen 25 euro. Maar als die DLC-personages je niets kunnen schelen, is de game nog goedkoper in de Nintendo eShop.

Ace Attorney Turnabout Collection

Sommige games laten de hersens lekker kraken en dat kan in weinig games zo goed als in de Ace Attorney reeks. In deze games krijg je naast puzzels bovendien ook een soms hilarisch en soms emotioneel verhaal voorgeschoteld, dat zich natuurlijk allemaal afspeelt in en rond de rechtbank. Als dat aantrekkelijk klinkt kun je maar liefst vijf games in de reeks scoren voor nog geen twee tientjes in de Switch eShop. Dat is nog eens waar voor je geld!
fire emblem engagef1674651095

Fire Emblem Engage

De Nintendo Switch is, zoals gezegd, een goede console voor RPG-liefhebbers. Het jaar begon wat dat betreft al lekker, dankzij Fire Emblem Engage. Deze game biedt de vertrouwde Strategy RPG gameplay van Fire Emblem en brengt bovendien geliefde personages uit eerdere delen terug. Nog geen jaar later kun je de game al met een mooie korting scoren in de eShop.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Er zijn heel wat mooie games uitgekomen voor de Switch in 2023. Maar Nintendo’s grote kanshebber voor Game of the Year is voor veel mensen (en The Game Awards) Tears of the Kingdom. De Black Friday-prijs voor deze game is eigenlijk niet eens bijzonder laag. Er zijn zelfs first-party Nintendo games die voor minder worden verkocht. Maar toen hij uitkwam was Tears of the Kingdom de duurste Nintendo-game ooit. Dan is een daling van een slordige 20 euro toch het overwegen wel waard, helemaal als je had gehoopt deze game dit jaar nog mee te pakken.