XGN.nl ging langs bij Warner Bros. in Amsterdam voor een presentatie en een interview met Troy Johnson, game designer bij Avalanche Software. Daarnaast kregen we de mogelijkheid om Cars 3 Driven to Win alvast te spelen en zo hebben we een goede indruk gekregen van wat de game allemaal inhoudt. In deze special hebben we aan de hand van het interview, de presentatie en de hands-on ervaring een overzicht gemaakt van de belangrijkste features in deze nieuwe Cars game.

6. Game modi

Cars 3 Driven to Win bevat zes verschillende game modi: Race, Battle Race, Stunt Showcase, Takedown, Best Lap Challenge en Master-level events. Aan het begin van de game zijn alleen de Race en Battle Race modi beschikbaar en na het spelen hiervan krijg je toegang tot de Stunt Showcase modus. Dit gaat zo voort tot dat je de Master-level events modus ontgrendeld hebt. Het is dus niet nodig om te winnen om de volgende game modus te ontgrendelen, het enige wat je hoeft te doen is een race spelen in de vorige gamemodus.

De Race en Best Lap modi spreken natuurlijk voor zich: hierin moet je respectievelijk eerste worden en de beste tijd neerzetten. In de Battle Race gaat het er ook om wie eerste wordt, maar krijg je de beschikking over 14 verschillende pick-ups waarmee je de race naar je toe kunt trekken. In de Stunt Showcase modus maakt het niet uit wie eerste wordt, maar gaat het juist om wie de meeste punten kan verdienen door te stunten en speciale moves uit te voeren. In de Takedown modus krijg je ook de beschikking over wapens en is het doel om zoveel mogelijk crash-test auto's te slopen.

Ten slotte zijn er de Master-level events waarin je tegen een eindbaas moet racen. In totaal zijn er vier verschillende eindbazen en dit zijn echt de moeilijkste races van de game. Ook in deze game modus krijg je de beschikking over een aantal verschillende wapens waarmee je je tegenstanders dwars kunt zitten.

Daarnaast kun je in Cars 3 Driven to Win deelnemen aan Cup series die bestaan uit een serie van bovenstaande game modi. Je kunt ook je eigen Cup series maken en zo een soort toernooi opstellen waarin je verschillende game modi achter elkaar moet voltooien. Het is ook mogelijk om de regels van elke race aan te passen, dus je kunt bijvoorbeeld het aantal computergestuurde auto's aanpassen.

Een andere aparte modus in deze game heet Sponsored Teamplay. Deze modus kan alleen met meerdere spelers gespeeld worden en laat je in teams tegen elkaar racen. Je krijgt de mogelijkheid om met twee teams tegen elkaar te racen, maar het is ook mogelijk om met z'n allen in een team tegen de computer te racen. In deze modus zit een aantal toffe skins waarmee de Cars personages er volledig anders uit zien.

De laatste game modus die wij gespeeld hebben is Thomasville Playgrounds. Deze modus bestaat uit een enkel level waarin je vrij rond kunt rijden en kunt deelnemen aan een van de twaalf uitdagingen. Dit is geen race modus en het level ziet er dan ook niet als een circuit uit.

Cars 3 Driven to Win bevat ook een verhaalmodus, maar deze hebben wij helaas nog niet kunnen spelen. Het is wel al bekend dat het verhaal in deze modus verdergaat na het verhaal uit de film Cars 3. De verhaalmodus is ontwikkeld door het story team van Avalanche Software in samenwerking met Disney en Pixar.