Fans van het origineel hebben er in het Westen lang op moeten wachten, want Ni No Kuni 2 is al eind 2015 aangekondigd. Ontwikkelaar Level-5 werkt niet meer samen met Studio Ghibli, de animatiestudio achter films zoals Spirited Away en My Neighbor Toroto, maar heeft wel een aantal belangrijke mensen ingeschakeld dat ook aan het eerste deel werkt. Ondanks dat het niet meer dezelfde gouden combinatie is als toen, gooit Revenant Kingdom alsnog hoge ogen.

Verschillende modi

Tijdens gamescom konden we al even aan de slag met Ni No Kuni 2 en toen bleek er een compleet nieuwe modus aanwezig te zijn. In Skirmish trek je ten strijde als de jonge koning Evan met een bataljon aan trouwe volgelingen. Loop tegenstanders onder de voet terwijl je het land Ding Dong Dell afstruint om je verloren koninkrijk terug te winnen. Heel veel strategie komt er niet aan te pas, maar het is een leuke afwisseling vergeleken met de rest van de game.

Zonder koninkrijk ben je natuurlijk geen echte koning en dus kun je deze in Ni No Kuni 2 zelf gaan opbouwen in de modus Kingdom. Er is meer te doen dan alleen de vijand verslaan, want je zult grondstoffen moeten verzamelen, quests doen, personeel aannemen en gebouwen uit de grond stampen.

Naast deze twee modi is er ook ruimte voor een uitgebreid verhaal. Ni No Kuni 2 draait letterlijk om een kat-en-muisspel; de jonge Evan en zijn kattenvolk is namelijk het koninkrijk kwijtgeraakt aan een muizenras, ja het is echt waar. Gelukkig krijgt hij hulp van Roland, Tani en de koddige Higgledies om het tij te keren. De combinatie van de drie onderdelen maakt het een veel grotere game dan de eerdere Ni No Kuni-delen.