Sonic Superstars verkoop beïnvloed door Mario, denkt SEGA

News
donderdag, 30 november 2023 om 14:00
sonic superstarsf1692731952
Sonic the Hedgehog is ooit bedacht om de strijd aan te gaan met Mario. Dat was dit jaar weer goed te zien toen biede mascottes in dezelfde week een nieuwe game kregen. Maar achteraf denkt SEGA dat dat niet gunstig is geweest voor Sonic Superstars.
Zelfs na 30 jaar is het nog steeds de bedoeling dat Sonic het op een dag wint van Mario. Maar dat doel is voorlopig nog niet in zicht, zo blijkt ook uit de nieuwe cijfers van SEGA. De nieuwe game Sonic Superstars is minder verkocht dan het bedrijf had gehoopt en dat heeft waarschijnlijk deels te maken met Mario.
SEGA geeft namelijk aan dat de impact van grote titels van andere bedrijven significant is geweest (via Eurogamer). Maar drie dagen na Sonic Superstars verschenen Super Mario Bros. Wonder en Marvel’s Spider-Man 2, die beide wel goed verkochten. Het is goed mogelijk dat er op dat moments spelers waren die ondanks een interesse in Sonic, toch de voorkeur gaven aan Mario en Spider-Man. Andere games, zoals Assassin's Creed Mirage en Alan Wake 2 leken wel uit te wijken voor Mario en Spider-Man.

Sonic nog niet volledig ondergesneeuwd door Mario

Toch geeft SEGA de hoop niet op. Het bedrijf kaart aan dat de waardering van Sonic Superstars op Metacritic hoger is dan die van Sonic Frontiers, een game waarvan de volledige release door de regisseur omschreven werd als een wereldwijde playtest. Daarom gelooft SEGA dat Superstars goed kan blijven verkopen, helemaal als de game rond de feestdagen flink gepromoot wordt.
Sonic-fans hebben de komende tijd trouwens het één en ander om naar uit te kijken. Begin volgend jaar is de Knuckles-serie te zien. Aan het einde van 2024 draait als het goed is ook de derde Sonic-film in de bioscoop en de eerste beelden van Shadow zijn net getoond.

Populair Nieuws